2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
Fietsvakantie Portugal

Fietsvakanties in Portugal

Stille stranden, vissershavens, katholieke kloosters en Moorse kastelen, olijfbomen en portwijnen, pittoreske dorpjes en historische steden: de kans is groot dat je het allemaal ziet op een fietsvakantie in Portugal! Of je nu het midden of het zuiden van dit zonovergoten land wilt ontdekken of toch liever een trektocht door de Algarve maakt, met Eigen-Wijze Reizen kan je alle kanten op. Wij bieden  verschillende fietsreizen die elk een afwisselende, inspirerende omgeving laten zien. Je verblijft in comfortabele hotels op basis van halfpension. 

»Lees meer over onze fietsvakanties in Portugal
openstreetmap

2 fietsvakanties gevonden

Algarve

Portugal - Fietsvakantie - 8 dagen- Trektocht

 • Praia de Faro, Benfarras, Porches, Alte, São Brás de Alportel, Tavira
 • Kapel Nossa Senhora da Rocha
 • Authentieke dorpen en steden
vanaf 735,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSE-bikeZwaarte zwaarte_2

Pechão

Portugal - Fietsvakantie - 8 dagen- Standplaats

 • Hotel Quinta dos Poetas
 • Kalme weggetjes en oude plaatsjes
 • Fietsen in de Algarve
vanaf 715,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSE-bikezwembadZwaarte zwaarte_2

Nog geen keuze kunnen maken?

Laat je inspireren met vakantie ideeën

Fietsvakantie Portugal

Een fietsvakantie in Portugal

Portugal leent zich uitstekend voor de heerlijkste fietsvakanties. Het landschap is prachtig en afwisselend, het weer is er heerlijk (ook in het vroege voorjaar en het late najaar), de mensen zijn vriendelijk en je kan er uitstekend eten. Eigen-Wijze Reizen heeft individuele fietsvakanties naar diverse bestemmingen in Portugal. Wij bieden een volledig verzorgde vakantie in alle vrijheid. Ondertussen weet je zeker dat je 's avonds overnacht in een prima hotel, geselecteerd door onze eigen medewerkers. 

Alle trektochten en standplaatsvakanties zijn individueel. Dat betekent dat je reist zonder gids, met jouw eigen reisgezelschap. Jouw fietsvakantie is volledig verzorgd, je bepaalt je eigen tempo en gaat op pad gewapend met een duidelijke kaart en routebeschrijving boordevol bezienswaardigheden. Op een standplaatsvakantie fiets je dagelijks een dagtocht. Op een trektocht fietst je van accommodatie naar accommodatie en wordt het bagagevervoer voor je geregeld.

Eigen-Wijze Reizen bied je diverse fietsvakanties in Portugal.

Fietsen in Portugal

Fietsen in Portugal

Al meer dan 30 jaar is Eigen-Wijze Reizen het adres voor volledig verzorgde wandel- en fietsvakanties in heel Europa en daarbuiten. Alle fietsvakanties van Eigen-Wijze Reizen zijn individueel. Dat betekent dat je reist zonder gids en dat je je eigen reisgezelschap bepaalt. Je gaat op pad gewapend met een duidelijke routebeschrijving en kaart, en bepaalt zelf het tempo en de dagindeling. Er is in het programma volop ruimte om waar gewenst af te wijken van de route of om bezienswaardigheden te bezoeken.

Trektochten worden aangeboden inclusief bagagevervoer. Je hoeft dus niet te fietsen met zware bepakking; deze staat 's avonds al op je te wachten in de door onze eigen medewerkers geselecteerde hotels.

 • Trektochten en standplaatsvakanties
 • Diverse bestemmingen en zwaartes
 • Tochten met GPS-track
 • Mogelijkheden voor elektrische fietsen
 • Honden zijn op diverse bestemmingen welkom

Veel reizen in Portugal zijn prima met elkaar te combineren. Zo kan je bijvoorbeeld één van de trektochten combineren met de standplaatsvakantie Pechão. Ook een verlengingsweek aan het strand behoort in de meeste gevallen tot de mogelijkheden. Of een aantal extra dagen in het wonderschone Lissabon! 
Voor de fietsvakanties in Portugal adviseren we je op tijd te boeken, dit in verband met de beschikbaarheid van vluchten naar dit populaire land. Dit geldt met name tijdens het voorjaar en de schoolvakanties. Fietsvakanties in Portugal kunnen in principe op iedere dag tussen 1 april en 31 oktober worden geboekt.

Boek jouw fietsvakantie op onze website. Wil je graag meer informatie over onze fietsvakantie Portugal of heb je speciale wensen? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder! 

Uniek zijn onze maatwerk-mogelijkheden.

Bijna elke reis kan naar wens worden aangepast met bijvoorbeeld een verlenging. Word je graag telefonisch te woord gestaan of ben je nieuwsgierig naar onze maatwerk-mogelijkheden? Neem dan contact op met onze lokale medewerkers.

Bezienswaardigheden in Portugal

 • Ontdek de Algarve met haar prachtige klimaat, sfeervolle dorpjes en lagunekusten.
 • Aanschouw Kapel Nossa Senhora da Rocha.
 • Bekijk de 1000 meter hoge Serra do Caramulo en de 500 meter hoge Serra do Buçaco.
 • Bezoek het indrukwekkende lagune-eiland Ilha do Faro in de Algarve.
TipVakantie tip

Algarve

De zuidelijke streek de Algarve is een populaire vakantiebestemming voor iedereen die binnen Europa op zoek is naar mooi weer. Het landschap bied lange zandstranden, prachtige heuvels, boomgaarden met citrusbomen of olijven en prachtige moestuinen.

Vragen over fietsvakanties in Portugal

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over fietsvakanties in Portugal

Een fietsvakantie in Portugal biedt een combinatie van prachtige landschappen, fietsvriendelijke infrastructuur, rijke culturele erfgoed, mild klimaat en culinaire ervaringen, waardoor het een ideale bestemming is voor fietsliefhebbers.

Wil je fietsen in Portugal? Dan is dit een must. Deze mooie fietsroutes in Algarve vind je prachtige fietsroutes. Een bekende fietstocht is onze fietsvakantie Pechão. Een echte aanrader voor fietsliefhebbers.

Volgens fietsliefhebbers zijn de mooiste fietsvakanties in Portugal de Fietsvakantie Algarvede Fietsvakantie Pechão, de Fietsvakantie van Lissabon naar Sagres of de Fietsvakantie van Lissabon naar Faro. Allen zijn het prachtige fietsvakanties met unieke bezienswaardigheden.

Boek jouw fietsvakantie op onze website

Wil je graag meer informatie over onze fietsvakanties in Portugal of heb je speciale wensen? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.

053 - 430 3435
Chat met ons