2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Individuele fietsvakanties van Eigen-Wijze Reizen

Wil jij genieten van een actieve en avontuurlijke vakantie? Dan is een individuele fietsvakantie met Eigen-Wijze Reizen een uitermate geschikte keuze. Door het ruime aanbod verschillende soorten fietsreizen vind je altijd een soort actieve vakantie die bij jouw wensen, interesses en fysieke gesteldheid en conditie past.

Dicht bij huis of juist ver weg bieden we jou een volledig verzorgde en goed georganiseerde fietsvakanties. Overnachtingen, ontbijt en diner in de heerlijkste hotels en restaurants, bagagevervoer (op trektochten) en routebeschrijvingen zijn voor je geregeld. Zo ga je te fiets een heerlijke reis tegemoet. Boek vandaag nog een volledig verzorgde fietsreis en ga op avontuur!

Inspirerende en avontuurlijke fietsvakanties

Eigen-Wijze Reizen is al sinds 1986 specialist in individuele fietsvakanties en wandelvakanties. In ons reisaanbod vind je bestemmingen dicht bij huis in België en Nederland, in heel Europa én daarbuiten. Of je nu kiest voor een fietsvakantie dicht bij huis of juist ver weg, steeds zijn onze fietsreizen een ontdekkingstocht langs de mooiste plekken.

Op onze individuele trektochten en standplaatsvakantie kies je jouw eigen reisgezelschap. Je fietst zonder gids en bepaalt zelf je eigen tempo en dagindelingen. De reizen kunnen dan ook desgewenst voor jou worden aangepast. Een extra dag in een stad naar keuze is bijvoorbeeld zo geregeld.

Ontdek de mooiste fietsreizen

De allermooiste fietsvakanties vind je bij Eigen-Wijze Reizen. Van het warme Spanje tot aan fietsvakanties in Oostenrijk. Bekijk hieronder de populaire bestemmingen en de nieuwe fietstochten.

Populaire fietsvakanties

Eigen-Wijze Reizen beschikt over een breed assortiment aan fietsvakanties. Van Scandinavië tot aan Marokko en van Groot-Brittannië tot aan Hongarije. Zo weet je zeker dat jouw gewenste bestemming mogelijk is!

Top 10 fietsvakantie bestemmingen:

Ontdek de nieuwe fietsvakanties!

Ieder jaar voegen we enkele nieuwe bestemmingen toe aan ons aanbod. De volgende vakanties zijn een selectie uit het nieuwe reisaanbod voor dit jaar.

Nieuwe fietsvakanties:

Fietsarrangement Nederland

Hoewel Nederland geen groot land is, biedt het wel een enorme diversiteit aan verschillende landschappen. Een fietsarrangement is bijvoorbeeld de uitgelezen kans om op je eigen tempo De Waddeneilanden te verkennen. 

Fietsarrangement Europa

Voor liefhebbers van Zuid-Europa heeft Eigen-Wijze Reizen een bijzonder ruim en interessant aantal fietsarrangementen om uit te kiezen: van luxe fietsvakanties in Portugal tot Griekenland

Naast de zuidelijke bestemmingen zijn er talloze spannende vakanties te beleven in het noorden van Europa of buiten Europa! Denk bijvoorbeeld aan het bijzonder indrukwekkende fietsarrangement van Letland en Estland. 

Trektocht of fietsen vanuit een standplaats?

Bij Eigen-Wijze Reizen kun je jouw fietsvakantie zo gemakkelijk of uitdagend maken als je dat wilt. Bij elke standplaatsvakantie en trektocht staat een indicatie van de zwaarte. Tijdens onze trektochten fiets je dertig tot zeventig kilometer per dag van hotel naar hotel. De fietstrektochten worden aangeboden met bagagevervoer, zodat je kunt fietsen zonder bepakking.

Kies je voor gemak en overnachten op één plaats? Dan is een standplaatsvakantie iets voor jou. Je verblijft dan in een sfeervol hotel en fietst vanuit jouw uitvalsbasis dagelijks een tocht van dertig tot zestig kilometer. Alle fiets- en wandelvakanties van Eigen-Wijze Reizen zijn individueel. Dat betekent dat je zelf jouw reisgezelschap bepaalt en niet op pad gaat met een gids.

Fietsvakantie met bagagevervoer

Zorgeloos op vakantie betekent ook echt zorgeloos op vakantie bij Eigen-Wijze Reizen. Daarom zorgt Eigen-Wijze Reizen bij trektochten voor bagagevervoer. Hierdoor kun je volop genieten van jouw fietsvakantie. Hoe ons bagagevervoer werk is simpel! In de ochtend halen we jouw bagage op bij het hotel en in de middag leveren we jouw bagage op de nieuwe locatie. Heerlijk toch?

Individuele fietsvakantie reserveren

Heb je een reis uitgekozen die jou aanspreekt? Voor elke fietsvakantie kun je online jouw reservering compleet maken. Reserveren kan behalve op onze website ook per telefoon. Neem dan contact op met onze medewerkers: Nederland: +31(0)53 430 34 35.

Een fietsvakantie is een vakantie waarbij fietsen centraal staat. Een fietsvakantie bestaat vaak uit twee vormen: een trektocht fietsvakantie en een standplaats fietsvakantie. Bij een trektocht fiets je van hotel naar hotel. Terwijl je bij een standplaats vanuit één hotel de omgeving ontdekt. Een fietsvakantie is voor elke fietsliefhebber geschikt, van beginner tot gevorderd en van jong tot oud.

Een fietsvakantie is, net als een wandelvakantie, een actieve vakantie. Het is ideale manier om een omgeving te ontdekken. Bijvoorbeeld met onze fietsvakantie Bolzano in Italië ontdek je de prachtige omgeving van Süd-Tirol in het Noorden van Italië. Een fietsvakantie is niet alleen ontspannen maar ook nog eens door de nieuwe omgeving leerzaam. Fietsvakanties worden steeds populairder onder vakantiegangers.

Ja, bij Eigen-Wijze Reizen is het mogelijk om fietsen en zelfs helmen te huren. Bekijk onze pagina: fiets huren en helm huren voor meer informatie.

Fietsvakanties met E-bikes is ook mogelijk! We hebben zelfs vakanties gericht op E-bikes met onze E-bike vakanties. Wil je zeker weten of jouw gewenste fietsvakantie de mogelijkheid biedt voor een E-bike? Neem dan contact met de klantenservice.

Al onze vakanties beschikken over GPS mogelijkheden! Bij de boeking van jouw reis, geef je aan dat je ook de GPS-tracks wilt ontvangen. Wij sturen je dan gratis de tracks die bij jouw geboekte reis horen per e-mail toe. Je laadt vervolgens de tracks op uw GPS-toestel. Behalve de GPS-routes ontvang je ook de vertrouwde papieren routebeschrijvingen. Meer informatie kun je vinden op de GPS pagina.

Bij trektocht fietsvakanties inclusief bagagevervoer wordt jouw bagage van hotel naar hotel vervoerd. Zo kun je zorgeloos vakantie houden en heb je geen omkijken naar het vervoer van jouw bagage. In de regel halen we om 9:00 de bagage op en leveren we om 16:00 uw bagage bij het volgende hotel.

Zoek je het liefst thuis op de bank jouw fietsvakantie uit? Dan sturen wij graag onze gratis reisgids naar jou toe.

vakanties gevonden

Langs de Hase-Ems

Duitsland - Fietsvakantie - 8 dagen- Trektocht

  • Osnabrück, Bersenbrück, Löningen, Meppen, Lingen, Rheine
  • Vlak fietsen langs onbekende Duitse riviertjes
  • Afwisselend landschap met prachtige hoeves
vanaf 750,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSE-bikeHondZwaarte zwaarte_1

Tubbergen fietsen

Nederland - Fietsvakantie - 5 dagen- Standplaats

  • Hotel Droste's Herberg
  • Tubbergen, Uelsen, Ootmarsum, Oldenzaal
  • Natuurgebied Het Springendal
vanaf 300,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSE-bikeHondZwaarte zwaarte_1