2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Eu - Le Tréport

In het noorden van Normandië ligt de dubbelstad Eu-Le Tréport. Le Tréport is een levendig havenstadje met visrestaurants en veel 19e-eeuwse huizen. Aan de overkant van de haven ligt Mers-les-Bains met bijzondere villa’s uit de art nouveau-periode. Eu heeft een gezellig marktplein en een fraai 16e-eeuws kasteel. Je aangename kasteelhotel ligt rustig op een landgoed en heeft een zwembad, beautysalon en fitnessruimte. » lees meer over Fietsvakantie Eu - Le Tréport

 • Château-Hôtel Domaine de Joinville
 • Fietsen langs krijtrotsen in Normandië
 • Mers-les-Bains, Berneval-le-Grand,Blangy-sur-Bresle, St. Valéry-sur-Somme, Gamaches
GPS E-bike Hond Zwaarte zwaarte_2
 • Fietsvakantie
 • Standplaats
 • 6 dagen
 • Individueel
vanaf 585 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 585 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Vrijheid, blijheid in Normandië

Lekker uitwaaien bij de witte krijtrotsen aan de Normandische kust. Vanuit Le Tréport doe je onder meer badplaats Ault aan en sta je, ook daar, oog in oog met de beroemde rotsen. Dezelfde steile rotsen die de geallieerden tijdens D-Day met veel wapengekletter moesten bedwingen om Europa z’n vrijheid weer terug te geven. Dat vrijheidsgevoel ervaar je alle dagen tijdens deze fietsvakantie. Blijheid overigens ook. Zeker als je onderweg de fraaie kastelen bezoekt, zoals het 16e-eeuwse Château de Blangy. Eenzelfde vorstelijk gevoel ervaar je ook tijdens je verblijf in het kasteelhotel in Eu-Le Tréport.

Mooie dorpen, ongerepte valleien

Vanuit dit dubbelstadje maak je rondritten in de omgeving. Naar St. Martin-en-Campagne met onderweg de tuinen (met kasteel) van Cotelle. Op andere dagen koers je naar het vestingplaatsje St-Valéry-sur-Somme en maak je ook tochten door de ongerepte valleien van de Yères en de Breste. En in de mooie dorpen Cuverville en ­Sept-Meules twijfel je even: afstappen of doorrijden? Ach wat, vrijheid, blijheid: “Monsieur, doet u mij maar een café crème.”

Eu le TreportEu le Treport

Magnifieke tuin

Dat niet alleen de Britten goed zijn in het aanleggen van fraaie en sfeervolle tuinen bewijst de artistieke Catherine Cotelle. In het plaatsje Derchigny-Graincourt stal je de fiets voor haar romantische en schilderachtige tuin, een prachtig resultaat van een samenwerking tussen een kweker en een beeldend kunstenaar. Artistiek als ze is had Catherine de indeling van de tuin al in gedachten; ze wist precies welke planten en bloemen rond het huis het beste tot hun recht zouden komen. Schilder Frédéric haalde zijn hart op met de combinaties van kleuren bij de vaste planten, zoals de rozen. Zo ontstond er een magnifieke tuin, ook al is die van bescheiden afmeting. Afstappen dus en genieten.

Bijzonder duo

De stad Eu is al eeuwenoud, Le Tréport is nog maar anderhalve eeuw befaamd als badplaats. Een duo dat elkaar echter goed aanvult. Le Tréport, met abdij en lang kiezelstrand, volgt vooral het ritme van de zee. In de vissershaven en de jachthaven is het alle dagen bedrijvig. Aan de andere kant van de rivier toont Eu je, na Rouen, de grootste rijkdom aan historische gebouwen van Normandië. Hier trouwde in 1050 Willem de Veroveraar met Mathilde van Vlaanderen. ’T is maar dat je het weet. Fameuze Franse en Europese families zorgden er voor pracht en praal. Zo ontving koning Louis-Philippe in zijn kasteel tot twee keer toe koningin Victoria. “Ah, ma cher amie.” Nu toont het kasteel het leven van beroemde bewoners, onder wie La Grande Mademoiselle Anne-Marie-Louise van Orléans, een volle nicht van koning Lodewijk XIV.

Eu le Treport

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Eu - Le Tréport

Prijzen en data

Route informatie

Fietsvakantie Eu - Le Tréport

Reisinformatie

Inclusief

 • 5 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Routebeschrijving, kaarten en navigatie-app op je smartphone

 • Fietshuur niet mogelijk
 • Fietsverzekering eigen fiets: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • Er is een fitnessruimte op het hotelterrein, toegangsprijs is € 13,- per persoon per dag
 • Hond toegestaan: op aanvraag, € 15,- p.d. Niet in het restaurant. Kosten ter plaatse te voldoen.
 • Fietshuur niet mogelijk

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Eu - Le Tréport

Eu le Treport
Eu le Treport
Haven van le Treport
Haven van le Treport
Bunkers - binnenland Treport
Bunkers - binnenland Treport

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.