2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
culinaire reis

Top 10 culinaire reizen in Europa

Wat is nou heerlijker dan op reis zijn en elke avond genieten van voortreffelijk eten in de beste restaurants? Eigen-Wijze Reizen biedt daarom een heerlijke selectie vakanties die uitstekend geschikt zijn als culinaire reis. Overdag ga je fietsend of wandelend op pad en wanneer het tijd is om te ontspannen schuif je aan in een gerenommeerd restaurant.

Tijdens een culinaire reis bezoek je restaurants die staan vermeld in de ‘Gault Millau’ of ‘Lekker’ en anderen zijn bekroond met een Bib Gourmand of Michelinster. Hierdoor combineer je prachtige fietstochten of wandeltochten met heerlijk eten. Voor velen dé ideale mix!

Wilt u op culinair reis door Nederland, België of Frankrijk? Bekijk dan ons aanbod aan culinaire reizen en boek vandaag nog een schitterende reis met culinaire hoogstandjes!

Waarom een culinaire reis boeken?

Culinaire reizen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit komt onder andere doordat uiteten voor velen een enorm gezellig moment is op vakantie. Daarom heeft Eigen-Wijze Reizen samen met liefhebbers schitterende culinaire reizen samengesteld. Tijdens de culinaire reizen combineer je wandelen of fietsen met heerlijk eten in lokale restaurants. Het is de ideale mix van inspanning en ontspanning. Niets voor niets boeken steeds meer mensen een culinaire reis. Jij ook?

Bijzonder smakelijk eten

Bij een aantal bestemmingen vind je bij de 'bijzonderheden' de vermelding in de Gault Millau, zoals bijvoorbeeld bij onze tocht in Osthouse (Frankrijk). Maar ook de keukens die geen vermelding in een dergelijke gids hebben, bereiden de meest heerlijke maaltijden voor je, zoals bijvoorbeeld in Cavour (Italië) of in Marcourt-en-Ardenne (België). Ook in de restaurants van deze bestemmingen eet je bijzonder smakelijk.

Provence CulinairTop 10 culinaire reizen in EuropaTop 10 culinaire reizen in Europa


Culinaire reis in Nederland

Nederland geen geschikt vakantieland voor een culinaire reis? Niets is minder waar! Ook in Nederland zijn nog talloze prachtige plekken en voortreffelijke keukens te ontdekken. Wat denk je bijvoorbeeld van onze culinaire reis Twente Culinair? Tijdens deze fietsvakantie ontdek je steden als Hengelo en Enschede, maar ook kleinere idyllische stadjes als Ootmarsum, Tubbergen, Nordhorn (DE) en Lattrop. Onderweg passeer je natuurgebieden als Het Springendal en geniet je van het Twentse coulisselandschap. Na een dag fietsen is het tijd om te ontspannen en dineer je bij restaurants met voortreffelijke keukens.

Culinaire reis in Europa

Toch liever verder weg dan Nederland of genieten van een warmer klimaat? Bij Eigen-Wijze Reizen is het ook mogelijk een culinaire reis in Europa te boeken! Denk bijvoorbeeld aan onze fietsvakantie Provence Culinair in Frankrijk of Vlaanderen Culinair, een culinaire reis door België. Tijdens deze fantastische reis door een van Frankrijk’s mooiste gebieden geniet je van heerlijke wijn, verse groenten, vers fruit en lekkernijen als truffel en olijf. Beginnend in de prachtige stad Orange, fiets je langs de Mont Ventoux, het kasteel Suze-la-Rousse, het fonteinendorp Pernes-les-Fontaines en het voormalig kasteel van Markies de Sade, Mazan. Kortom: elke dag genoeg te zien en ’s avonds aanschuiven in een toprestaurant!

Vlaanderen CulinairFietsvakantie Vlaanderen

Culinaire reizen met comfort

Juist wanneer je overdag actief bezig bent door te fietsen of wandelen, is het heerlijk om ook wat extra comfort te ervaren. De meeste fietsvakanties bij Eigen-Wijze Reizen zijn dan ook te volbrengen met een elektrische fiets. Zo krijg je tijdens de zwaardere onderdelen van de reis wat meer ondersteuning. Een ander handig hulpmiddel is GPS.

Bij Eigen-Wijze Reizen profiteer je van vele voordelen zoals:

  • Individuele tochten met menselijke aandacht
  • Persoonlijk uitgezocht door onze tochtverkenners
  • Geheel naar uw wens dankzij onze persoonlijke aanpak
  • Bagagevervoer bij trektochten

Wil je meer weten over een culinaire reis met Eigen-Wijze Reizen of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op!

Een culinair restaurant met tafels en stoelen onder een parasol.

1 vakanties gevonden

Vlaanderen Culinair

België - Fietsvakantie - 4 of 6 dagen- Trektocht

  • Hotels met bagagevervoer
  • Gent, Brugge, Roeselare
  • Fietsen door historische steden
vanaf 670,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSAPPE-bikeZwaarte zwaarte_1