Fietsvakantie in Laos

Laos is misschien niet het eerste land waar u aan denkt bij het woord fietsvakantie. Toch heeft Laos als bestemming enorm veel te bieden. Ongerepte natuur, verkeersvrije wegen, schitterende boeddhistische tempels en een zeer gastvrije bevolking typeren dit land. Vanwege het gunstige klimaat kunt u in Laos het hele jaar door fietsen. Wij hebben voor u een divers aanbod fietsreizen in Laos samengesteld. Zo kunt u via de befaamde Koningsweg onder andere de steden Luang Prabang en Vientiane ontdekken. Ook is het mogelijk uw fietsvakantie in Laos te combineren met fietstochten in Vietnam of Thailand. Laat u verrassen door de veelzijdigheid van de Aziatische cultuur. Kies hieronder uw reis.

Fietsvakantie Laos

Een fietsvakantie in Laos

Laos is één van onze meest populaire verre bestemmingen, niet alleen omdat de fiets in Laos zo'n vertrouwd vervoersmiddel is, maar ook omdat het klimaat in de Chinese regio Yunnan het hele jaar aangenaam is. Ook voor de wintermaanden is dit deel van Laos een heerlijke bestemming voor een fietstrektocht. Boek vandaag nog een fietsvakantie in Laos en ontdek bezienswaardigen van het prachtige land!

Alle trektochten en standplaatsvakanties zijn individueel. Dat betekent dat u reist zonder gids, met uw eigen reisgezelschap. Uw fietsvakantie is volledig verzorgd, maar u bepaalt uw eigen tempo en gaat op pad gewapend met een duidelijke kaart en routebeschrijving boordevol bezienswaardigheden. Op een standplaatsvakantie fietst u dagelijks een dagtocht. Op een trektocht fietst u van accommodatie naar accommodatie. Eigen-Wijze Reizen biedt u diverse fietsvakanties in Laos.

 

Bezienswaardigheden in Laos


 • Luang Prabang met oude tempels, traditionele Laotiaanse huizen en fraaie koloniale villa's staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. 
   
 • De beroende Kuang Si waterval
   
 • Bezoek Nam Khan, waar de graftombe van de Franse ontdekkingsreiziger Henri Mahout staat, de ‘ontdekker’ van Angkor Wat voor de westerse wereld. 
   
 • Bezoek de oude grotten in Vang Vieng
   
 • Het stuwmeer Nam Ngum, 250 km² groot en kraakhelder. 
   
 • De hoofdstad Vientiane met hier en daar de klassieke koloniale Europese architectuur. 
   
 

 

Bekijk onze fietsvakanties in Laos

Populaire fietsvakanties in Laos

 

Fietsvakantie Laos Fietsvakantie Over de Koningsweg

De indrukwekkende berglandschappen, de culturele diversiteit, de Franse invloed in architectuur en keuken, de prachtige werelderfgoedstad Luang Prabang, en de rivieren Mekong, Khan en Song. Een bijzondere fietstocht in het authentieke Laos.Tijdens de fietstocht rijdt altijd een back-up auto met u mee op de door u gewenste afstand.  ​

Behalve fietsvakanties in Laos zijn ook combinatietochten mogelijk waarin u behalve Laos ook Vietnam of Thailand bezoekt. Met een trektocht in twee landen dompelt u zich écht onder in de Aziatische cultuur! 

» Fietsvakantie Laos Over de Koningsweg - Op dit moment niet beschikbaar

 

 

Aziatische bestemmingen

Behalve Laos bieden wij ook fietsvakanties naar andere populaire Aziatische bestemmingen, zoals Vietnam, China en Thailand. Deze bestemmingen zijn allen ook geschikt voor de wintermaanden. Maatwerk is altijd mogelijk: informeer gerust naar de mogelijkheden. Onze medewerkers zijn op de hoogte van het klimaat in Laos en de overige Aziatische bestemmingen en kunnen u ook adviseren in een geschikte reisperiode.

 


Vragen over fietsvakanties in Laos

Hieronder vindt u meest gestelde vragen over fietsvakanties in Laos:

Een fietsvakantie in Laos biedt een combinatie van adembenemende landschappen, authentieke culturele ervaringen, fietsvriendelijke wegen, gastvrije bevolking en de mogelijkheid om buiten de gebaande paden te treden, waardoor het een ideale bestemming is voor fietsliefhebbers

Fietsen over de Koningsroute is een echte must onder fietsliefhebbers.

Volgens fietsliefhebbers zijn de mooiste fietsvakanties in Laos: Van Luang Prabang naar Hanoi, de Fietsvakantie Verlenging Bangkok en de Fietsvakantie Verlenging Hanoi/Halong Bay. Allen zijn het prachtige fietsvakanties met unieke bezienswaardigheden.


Fietsen in Laos

Fietsen in Laos

Eigen-Wijze Reizen is al meer dan 30 jaar uw adres voor individuele wandel- en fietsvakanties in de hele wereld. Behalve reizen dicht bij huis zijn ook onze trektochten door Azië erg populair. Alle fietsreizen zijn individueel. Dat betekent dat u zonder gids op pad gaat, gewapend met kaarten en een uitgebreide Nederlandstalige reisbeschrijving. U bepaalt zelf uw eigen reisgezelschap en tempo, maar weet zeker dat alles van overnachting tot bagagevervoer tiptop geregeld is. Vakantie zoals vakantie bedoeld is! Maatwerk is altijd mogelijk. Wilt u een reis naar eigen inzicht aanpassen? Wij denken graag met u mee.

 

Alle vakanties zijn individueel (u reist zonder gids) maar wel volledig verzorgd. In ons reisaanbod vindt u diverse fietsvakanties waaronder:

 • Trektochten en standplaatsvakanties
 • Diverse bestemmingen en zwaartes
 • Tochten met GPS-track
 • Mogelijkheden voor elektrische fietsen
 • Honden zijn op diverse bestemmingen welkom

 
Uniek zijn onze maatwerk-mogelijkheden. Bijna elke reis kan naar uw wens worden aangepast met bijvoorbeeld een verlenging. Wordt u graag telefonisch te woord gestaan of bent u nieuwsgierig naar onze maatwerk-mogelijkheden? Neem dan contact op met onze lokale medewerkers.

Nederland: +31(0)53 430 34 35

 

Bekijk onze Fietsvakanties in Laos


Fietsvakanties in Laos keuze uit 0 fietsvakanties

Selecteer uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt

Nazomer korting

Populair in Laos

Uw selectie leverde geen resultaten op