Fietsvakantie Slovenië

Slovenië is één van de populairste bestemmingen voor vakanties in Europa. Ook voor fietsreizen is het land zeer interessant: de prachtige bergwereld van het land in combinatie met azuurblauwe meren staan garant voor een schitterend toneel van vele fietstochten. Eigen-Wijze Reizen biedt u een schitterende fietsvakantie in Slovenië waarbij u rondom het nationaal park 'de Triglav' fietst. Bij deze fietsreis verblijft u in goede hotels op basis van halfpension. U ontvangt een Nederlandstalige routebeschrijving, waarmee u op ontdekkingstocht kunt op de mooiste fietsroutes van Slovenië. Lees verder voor meer informatie over onze unieke fietsvakantie in Slovenië.

Fietsvakantie Slovenië

Een fietsvakantie in Slovenië

Slovenië is onderdeel van de Europese Unie en ligt centraal in Europa. Het land blinkt uit met haar prachtige bergen en lichtblauwe meren. Vooral het nationaal park 'de Triglav' trekt veel bezoekers vanuit heel Europa. Het zeer geliefde groene natuurpark met de bergen op de achtergrond staat garant voor prachtige uitzichten. Om die reden biedt Eigen-Wijze Reizen een indrukwekkende fietsvakantie aan rondom de Triglav. Ontdek het natuurpark en de imposante Triglav, met 2863 meter de hoogste berg van Slovenië. Wees er snel bij en ontdek Slovenië op de fiets!

Alle trektochten en standplaatsvakanties zijn individueel. Dat betekent dat u reist zonder gids, met uw eigen reisgezelschap. Uw fietsvakantie is volledig verzorgd, maar u bepaalt uw eigen tempo en gaat op pad gewapend met een duidelijke kaart en routebeschrijving boordevol bezienswaardigheden. Op een standplaatsvakantie fietst u dagelijks een dagtocht. Op een trektocht fietst u van accommodatie naar accommodatie. Eigen-Wijze Reizen biedt u diverse fietsvakanties in Slovenië.

Bezienswaardigheden in Slovenië


 • Ontdek de Sloveense deel van de Alpen, de Julische Alpen
   
 • Bezoek Bled, een bergdorp op een hoogte van 501 meter hoogte. 
   
 • Ga met de boot naar het pittoreske eilandje Otok, bekend van het barokke bedevaartkerkje Majke Bozja
   
 • Bewonder het museumkasteel Bledski Grad uit de 16de eeuw. 
   
 • De felblauwe Soca-rivier met helder water. 
   
 • Bezoek het Eerste Wereldoorlog museum in Kobarid over de plaatsgevonden gevechten. 
   
 

 

Bekijk onze fietsvakanties in Slovenië

Populaire fietsvakanties in Slovenië

 

Fietsvakantie Slovenië TriglavFietsvakantie Rondom de Triglav (Trektocht)

Deze vakantie van 8 dagen laat u het beste zien van de Julische Alpen. Bij een aantal etappes tijdens deze vakantie moet u behoorlijk dalen en klimmen, maar verder fietst u door de prachtige dalen en komt u hier een daar een enkele heuvel tegen. U komt tijdens deze trektocht op prachtige passen met indrukwekkende vergezichten die u niet snel zal vergeten! U gaat het Socadal volgen en uiteindelijk Tolmin bereiken, een plaatsje met 19e eeuwse huizen, een streekmuseum en uw hotel. Tevens komt u langs een wonderblauw stuwmeer. Deze prachtige vakantie zal u gegarandeerd nog lang bijblijven!

» Fietsvakantie Rondom de Triglav

 


Vragen over fietsvakanties in Slovenië

Hieronder vindt u meest gestelde vragen over fietsvakanties in Slovenië:

Een fietsvakantie in Slovenië biedt een combinatie van adembenemende natuurlijke schoonheid, goed ontwikkelde fietspaden en routes, rijke culturele erfgoed en gastvrije Sloveense gastvrijheid, waardoor het een ideale bestemming is voor fietsliefhebbers.

Wilt u fietsen in Slovenië? Dan is dit een must. Rondom de Triglav vindt u een prachtige fietsroute.

Ja, er zijn fietsroutes in Slovenië die geschikt zijn voor beginners. Slovenië heeft een gevarieerd aanbod aan fietsroutes, variërend in moeilijkheidsgraad en lengte. Er zijn gemakkelijke routes op vlak terrein, zoals langs de schilderachtige meren of door groene valleien, die ideaal zijn voor beginnende fietsers. Daarnaast zijn er ook routes met een lichte tot gemiddelde moeilijkheidsgraad, bijvoorbeeld in heuvelachtige gebieden zoals de regio Gorenjska. Het is altijd verstandig om de specifieke details en moeilijkheidsgraden van de fietsroutes te raadplegen voordat je op pad gaat, zodat je een route kunt kiezen die past bij jouw fietservaring en conditie.


Fietsen in Slovenië

Fietsen in Slovenië

Al meer dan 30 jaar is Eigen-Wijze Reizen het adres voor volledig verzorgde wandel- en fietsvakanties in heel Europa en daarbuiten. Alle fietsvakanties van Eigen-Wijze Reizen zijn individueel. Dat betekent dat u reist zonder gids en dat u uw eigen reisgezelschap bepaalt. U gaat op pad gewapend met een duidelijke routebeschrijving en kaart, en bepaalt zelf uw tempo en dagindelingen. Er is in het programma volop ruimte om waar gewenst af te wijken van de route of om bezienswaardigheden te bezoeken.

Trektochten worden aangeboden inclusief bagagevervoer. U hoeft dus niet te fietsen met uw zware bepakking; deze staat 's avonds al op u te wachten in de door onze eigen medewerkers geselecteerde hotels.

 • Trektochten en standplaatsvakanties
 • Diverse bestemmingen en zwaartes
 • Tochten met GPS-track
 • Mogelijkheden voor elektrische fietsen
 • Honden zijn op diverse bestemmingen welkom

Uniek zijn onze maatwerk-mogelijkheden. Bijna elke reis kan naar uw wens worden aangepast met bijvoorbeeld een verlenging. Wordt u graag telefonisch te woord gestaan of bent u nieuwsgierig naar onze maatwerk-mogelijkheden? Neem dan contact op met onze lokale medewerkers.

Boek uw fietsvakantie op onze website. Wilt u graag meer informatie over onze fietsvakantie Slovenië of heeft u speciale wensen? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen u graag verder!

Nederland: +31(0)53 430 34 35

Bekijk onze Fietsvakanties in Slovenië


Fietsvakanties in Slovenië keuze uit 2 fietsvakanties

Selecteer uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt

Nazomer korting

Populair in Slovenië

Rondom de Triglav - Slovenië -

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

» Bekijk vakantie

Van Venetië naar Kroatië - Slovenië -

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

» Bekijk vakantie

Rondom de Triglav - Slovenië

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Aanrader FVW Tocht
 • Hotels met bagagevervoer
 • Lesce/Radovljica, Kranjska Gora, Bovec, Tolmin, Cerkno, Škofja Loka
 • Een prachtig natuurpark in de Julische Alpen
 • Pokjuska - kloof
 • Vršic-pas of Predil pas
 • Dagafstand 31-52 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 1245,-
GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Mestre/Venetië, Jesolo/Caorle, Portogruaro, Aquileia, Triëste, Portorož, Poreč
 • Fietsen door de landen van de oude Venetiaanse Republiek 'Serenissima'
 • Dagafstand 40-60 km
vanaf 820,-