Fietsvakantie Zwitserland

Zwitserland is een prachtig land dat rijk is aan indrukwekkende bergen en helderblauwe meren. Een land dat toch uitstekend geschikt is voor mooie fietsvakanties. Langs de oevers van de meren vindt u goede fietspaden met niet al te grote hoogteverschillen. Door de vele bergen, meren en de natuur is de lucht zuiver. Dat maakt Zwitserland een ideale bestemming voor actieve fietsvakanties. Bij Eigen-Wijze Reizen heeft u keuze uit 2 schitterende fietsvakanties. Een 10-daagse trektocht langs de Bodensee met korte dagtrips of een 6/8-daagse trektocht waarbij u rond de Bodensee fietst. 

Fietsvakantie Zwitserland

Een fietsvakantie in Zwitserland

Zwitserland, het land van blauwe meren en bergen. Maar ook van fietsvakanties. Eigen-Wijze Reizen heeft prachtige fietsroutes uitgekozen waarbij u zoveel mogelijk van Zwitserland zult zien. Van monumenten, meren tot aan sfeervolle stadjes en dorpjes. Ontdek Zwitserland op een actieve fietsvakantie en geniet van de prachtige bezienswaardigheden die het land te bieden heeft.

Alle trektochten en standplaatsvakanties zijn individueel. Dat betekent dat u reist zonder gids, met uw eigen reisgezelschap. Uw fietsvakantie is volledig verzorgd, maar u bepaalt uw eigen tempo en gaat op pad gewapend met een duidelijke kaart en routebeschrijving met boordevol bezienswaardigheden. Op een standplaatsvakantie fietst u dagelijks een dagtocht. Op een trektocht fietst u van accommodatie naar accommodatie. Eigen-Wijze Reizen biedt u diverse fietsvakanties in Zwitserland.

Bezienswaardigheden in Zwitserland


 • Bezoek Rorschach, een 1000 jaar oud havenstadje met barokke herenhuizen en een 17e-eeuwse kerk. 
   
 • Het fameuze bloemeneiland Mainau met haar pracht aan bloemen en oude boomgiganten. 
   
 • Neem een kijkje door de sfeervolle Altstadt van ­St. Gallen en bezoek de ­beroemde kloosterkerk. 
   
 • De helder blauwe meren verspreid over het land met op de achtergrond de vele bergen. 
 

 

Bekijk onze fietsvakanties in Zwitserland

Vragen over fietsvakanties in Zwitserland

Hieronder vindt u meest gestelde vragen over fietsvakanties in Zwitserland:

Een fietsvakantie in Zwitserland biedt een combinatie van adembenemende berglandschappen, uitstekende fietsinfrastructuur, gevarieerde fietsmogelijkheden, rijke culturele erfgoed en gastvrije Zwitserse gastvrijheid, waardoor het een ideale bestemming is voor fietsliefhebbers.

Wilt u fietsen in Zwisterland? Dan is dit een must. Rondom de Bodensee vindt u een prachtige fietsroute.

Ja, er zijn fietsroutes in Zwitserland die geschikt zijn voor beginners. Zwitserland biedt een gevarieerd aanbod aan fietsroutes, variërend in moeilijkheidsgraad en lengte. Er zijn routes langs meren en rivieren, die meestal vlak zijn en geschikt voor ontspannen fietsen. Daarnaast zijn er ook gemakkelijke routes door valleien en langs schilderachtige landschappen. Het is altijd raadzaam om de specifieke details en moeilijkheidsgraden van de fietsroutes te raadplegen voordat je op pad gaat, zodat je een route kunt kiezen die past bij jouw fietservaring en conditie.


Populaire fietsvakanties in Zwitserland

 

Fietsvakantie Rondom Bodensee ZwitserlandFietsvakantie Rondom de Bodensee

In 6 of 8 dagen fietst u de Bodensee rond. U fietst tussen de 25 en 60 kilometer per dag en geniet van de schilderachtige eilanden. U bepaalt zelf of u kiest voor een 6- of 8-daagse trektocht en of u in een pension of hotel overnacht.

Stel direct uw fietsvakantie rondom Bodensee samen en ontdek de prachtige natuur van Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland.

» Fietsvakantie Rondom Bodensee Zwitserland

 

 

 


Fietsen in Zwitserland

Fietsen in Zwitserland

Al sinds 1986 is Eigen-Wijze Reizen uw betrouwbare partner voor wandel- en fietsvakanties in heel Europa en daarbuiten. Wij bieden u een ruime keuze uit standplaatsvakanties en trektochten. Alle vakanties zijn individueel. Dat betekent dat u op pad gaat met uw eigen reisgezelschap, gewapend met duidelijke kaarten en een Nederlandstalige routebeschrijving. U bepaalt zelf uw tempo en geniet van het ultieme vrijheidsgevoel, terwijl overnachtingen in comfortabele hotels en bagagevervoer voor u geregeld zijn. Zorgeloos genieten dus! U kunt de reizen boeken via onze website, maar onze medewerkers staan altijd voor u klaar om u ook telefonisch te woord te staan.

Wilt u graag weten wat Eigen-Wijze Reizen voor u kan betekenen? We vertellen het u graag!

 • Bij Eigen-Wijze Reizen stelt u zelf uw fietsvakantie samen! Welke periode komt u het beste uit? Wie neemt u mee als reisgezelschap? Wilt u graag overnachten in een pension of een hotel? Wilt u extra arrangementen of uitjes bijboeken? Wij regelen het voor u!
 • Wij zorgen voor een actuele routebeschrijving voor u, onze reisagenten hebben alle routes zelf uitgezet of getest.
 • We verzorgen uw overnachting en ontbijt en brengen uw bagage veilig van A naar B. Heeft u tijdens uw reis vragen, dan zijn wij uiteraard bereikbaar voor u.

Profiteer direct van onze vele mogelijkheden en boek vandaag nog uw fietsvakantie naar Zwitserland! Uniek zijn onze maatwerk-mogelijkheden. Bijna elke reis kan naar uw wens worden aangepast met bijvoorbeeld een verlenging. Wordt u graag telefonisch te woord gestaan of bent u nieuwsgierig naar onze maatwerk-mogelijkheden? Neem dan contact op met onze lokale medewerkers.

Nederland: +31(0)53 430 34 35

Bekijk onze Fietsvakanties in Zwitserland


Fietsvakanties in Zwitserland keuze uit 1 fietsvakanties

Selecteer uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt

Nazomer korting

Populair in Zwitserland

Rondom de Bodensee - Zwitserland -

Fietsvakantie    6 of 8 dagen    trektocht

» Bekijk vakantie

Rondom de Bodensee - Duitsland - Zwitserland - Oostenrijk

Fietsvakantie    6 of 8 dagen    trektocht

Vernieuwd
Rondom de Bodensee — Duitsland — Zwitserland — Oostenrijk
Hondje Herfst Routeboekje Elektrische fiets GPS
 • Hotels of pensions met bagagevervoer
 • Bregenz, Arbon, Gailingen, Konstanz, Friedrichshafen
 • Fietsen langs de oevers van de Bodensee
 • Gezellige stadjes met een Altstadt
 • Kloostereiland Reichenau
 • Dagafstand 20-62 km
vanaf 590,-