2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
Fietsen in Denemarken

Fietsen in Denemarken

Ben je op zoek naar een perfecte fietsvakantie in een land dat vele bezienswaardigheden biedt en een prachtig glooiend landschap kent? Dan is fietsen in Denemarken helemaal wat u zoekt! Denemarken is een relatief veilig fietsland; in die zin lijkt het erg op Nederland. De afstanden tussen verschillende bezienswaardigheden en stadjes in Denemarken is bovendien zeer goed te overbruggen. Je hoeft nooit ver te fietsen voordat je een gezellig centrum met terrasjes en winkeltjes tegenkomt. Ben je het fietsen even beu? Dan gaat je eenvoudig een stuk met de trein. De fiets mag altijd mee!

Fietsen in Kopenhagen

De fietstocht van Eigen-Wijze Reizen bevindt zich voornamelijk in het gebied rondom Kopenhagen én biedt een uitstapje per boot naar het Zweedse Helsingborg. Met Kopenhagen als startpunt fiets je langs de vesting Kastellet dat dichtbij het beroemde beeld van de Kleine Zeemeermin ligt. Langs de Øresund fiets je naar het Noorden richting Helsingør. In deze stad bevindt zich het beroemde kasteel Kronborg, dat als decor diende voor Shakespeare’s Hamlet.

Na een overnachting in Helsingør maak je een boottocht naar Helsingborg in Zweden om een bezoek te brengen aan het zomerhuis van kroonpins Oscar dat hij in 1800 liet bouwen voor prinses Sofia.

KopenhagenFietsen in KopenhagenFietsen in Kopenhagen

Terug in Denemarken begint de volgende dag de tocht naar Hillerød, de stad van het 17e eeuwse Frederiksborgslot waar je nu een museum vindt. Vanuit het pittoreske Hillerød fiets je naar Roskilde door het glooiende boerenland en langs het Roskildefjord. In Roskilde breng je een bezoek aan de Roskilde kathedraal, de laatste rustplaats van 40 Deense koningen en koninginnen. Wist je dat deze kathedraal de eerste gotische kathedraal van Europa is? Op de zesde dag van deze mooie fietsvakantie in Denemarken fiets je langs de kust terug naar eindpunt Kopenhagen.

Fietsvakantie in Denemarken met verlenging

Geniet je zo van het fietsen in Denemarken dat je graag wat langer blijft? Dat is bij Eigen-Wijze Reizen geen enkel probleem! Bij deze reis is het bijvoorbeeld mogelijk om een extra overnachting te boeken zodat je een extra rondrit in Kopenhagen kunt maken en een bezoek kunt brengen aan het semi-onafhankelijke gedeelte Christiania.

Fietsvakantie in Denemarken

2 vakanties gevonden

Funen en Ærø

Denemarken - Fietsvakantie - 7 dagen- Trektocht

  • Svendborg, Ærø, Faaborg
  • Eilanden en mooie stranden
  • Charmante steden en dorpen
vanaf 1065,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSE-bikeZwaarte zwaarte_12

Denemarken

Denemarken - Fietsvakantie - 7 dagen- Trektocht

  • Kopenhagen, Helsingør, Hillerød, Roskilde
  • Kronborgkasteel, Amalienborgpaleis, vesting Kastellet
  • Boottocht naar Zweden
vanaf 1290,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSE-bikeZwaarte zwaarte_12