2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
Griekenland – Flora en fauna

Griekenland – Flora en fauna

Met de veelzijdige natuur, variërend van groene bergvalleien tot witte stranden en mooie baaien, is Griekenland het ideale uitgangspunt voor uw wandel- of fietsreis. Grijsgroene olijfboomgaarden, authentieke dorpjes in het binnenland en talrijke eilanden omringd door een azuurblauwe zee zijn ingrediënten voor een prachtige vakantie.

En in al dat natuurlijke geweld ontdekten klimaatwetenschappers, onlangs in augustus, in Griekenland de oudste boom van Europa. Het gaat om een Bosnische den die is te vinden in het Pindosgebergte in de Griekse regio Epirus. De wetenschappers uit Stockholm berekenden de leeftijd van de boom door in de stam te boren. In het houtmonster uit de stam telden de onderzoekers 1075 jaarringen, wat suggereert dat de boom in 941 moet zijn ontstaan. De boom, door het onderzoeksteam vernoemd naar 'Adonis' de Griekse god der schoonheid en verlangen, is helemaal op zijn eigen wortels gegroeid.

"Het is ongelooflijk dat zo'n groot en complex organisme al die tijd heeft kunnen overleven", aldus hoofdonderzoeker Paul Krusic. "Rond de boom zijn in de loop van de geschiedenis meerdere rijken ontstaan en weer uiteen gevallen", zo benadrukt de onderzoeker. "Denk aan het Byzantijnse rijk, het Ottomaanse rijk en alle mensen die daar hebben gewoond. Al die menselijke activiteit had gemakkelijk kunnen leiden tot het overlijden van deze boom." Door deze eeuwenoude den te bestuderen hopen de wetenschappers dat ze meer inzicht krijgen in het proces van klimaatverandering.

De fauna van Griekenland telt naast een beperkt aantal zoogdieren tientallen soorten reptielen waaronder de Griekse landschildpad, de hardoen (een hagedissoort) en de Europese kameleon, circa 400 vogelsoorten en vele duizenden insectensoorten waaronder tientallen vlinders en duizenden vliegen, kevers en bijen.

LindosFietsreizen GriekenlandFietsreizen Griekenland

Fietsreizen Griekenland

Eigen-Wijze Reizen biedt de beste fietstrektochten op Rhodos, de Dodekanesos en de Ionische eilanden; Corfu, Kefalonia, Ithaka en Lefkas. Op onze trektocht Ionische Kust en Eilanden wordt het fietsen afgewisseld met veerboottochtjes over de blauwe Ionische Zee en fiets je een deel over het Griekse vasteland. Het eiland Corfu helemaal rondfietsen tijdens een 8-daagse fietsreis is onvergetelijk. Wil je graag op pad met een elektrische fiets? Dan is de rondreis over Rhodos (het eiland van zonnegod Helios) een aanrader. Het zonovergoten Griekenland biedt talrijke mogelijkheden voor een unieke en onvergetelijke fietsreis. Ben je benieuwd naar ons top aanbod fietsvakanties in Griekenland? Bekijk hier ons Griekse aanbod.

Wandelreizen Griekenland

Met een wandelvakantie in Griekenland gaat er een wereld voor je open. Weinig landen hebben zo'n eigen identiteit als Griekenland. De vriendelijke Griekse bevolking zal je overal warm verwelkomen. Bij Eigen-Wijze Reizen vind je afwisselende individuele wandelreizen naar de Griekse eilanden Paxós, Zakynthos, Kefalonia en Corfu. Stuk voor stuk eilanden waar wij mooie wandelroutes voor je hebben uitgezet. Wij hebben enkele rondreizen voor jou samengesteld die je kennis laten maken met deze eilanden en die 8 dagen duren. De reizen zijn ook te combineren tot een langere rondreis van 15 dagen. Wil je meer weten over onze actieve wandelvakanties in Griekenland? Bekijk hier ons Grieks aanbod.

Wandelreizen Griekenland

1 vakanties gevonden

Rhodos Elafos

Griekenland - Fietsvakantie - 8 dagen- Trektocht

  • Kalavarda, Petaloudes, Embonas, Apolakkia, Lardos, Archangellos
  • Fietstour door het midden en zuiden van Rhodos
  • Bloeiende agaves
vanaf 780,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSE-bikeZwaarte zwaarte_3