2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Wandelvakantie Malerweg 8 en 10 dagen

Ten oosten van Dresden ligt een uniek landschap met indrukwekkende rotsformaties, diepe kloven, tafelbergen en uitgestrekte bossen. Langs de mooiste plekken aan beide zijden van de Elberivier loopt De Malerweg (het Schilderspad). In de voetsporen van beroemde Romantische schilders uit de 19e eeuw doorkruist deze rondwandeling het nationale park Sächsische Schweiz (Saksisch Zwitserland). Laat u ook inspireren door de prachtige panorama’s en zandsteenpieken in dit magische zandsteengebergte. » lees meer over Wandelvakantie Malerweg 8 en 10 dagen

 • Pirna, Rathen, Wehlen, Hohnstein, Altendorf, Kirnitzschdal, Bad Schandau, Krippen, Gohrisch, Königstein
 • Het betoverende zandsteengebergte aan de Elbe
 • Kloven en tafelbergen
GPS Hond Zwaarte zwaarte_23
 • Wandelvakantie
 • Trektocht
 • 8 of 10 dagen
 • Individueel
vanaf 825 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 825 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Saksische schatten

Natuurgebied Saksisch Zwitserland is volgens velen een van de mooiste natuurgebieden van Duitsland. Pardon? Zwitserland in Duitsland? Klopt, twee Zwitserse kunstenaars vergeleken dit Elbezandsteengebergte ooit met de bergen in hun thuisland. Maar ‘hun’ Sächsische Schweiz bezit dan wel natuurlijke schatten als imponerende rauwe rotsen en afgeplatte tafelbergen. En daar mogen de Zwitsers weer jaloers op zijn.

 

Spectaculaire uitzichten

Dwars door dit natuurpark loopt de Malerweg, genoemd naar de schilders die hier hun inspiratie opdeden. De 8- of 10-daagse wandelroute begint in Pirna of Wehlen. Aan verbluffende uitzichten geen gebrek. Zoals bij de Bastei, het uitzichtplateau waar het dennenbos abrupt stopt en waar het overgaat in een ravijn van tweehonderd meter diepte. Om stil van te worden. Daarnaast imponeren ook de smalle kloven en de dichte bossen. Af en toe neem je de bus, op naar een volgend traject. Zo wandel je aan beide kanten van de Elbe met zo nu en dan spectaculaire uitzichten op de meanderende rivier.

Malerweg

Verbijsterende Bastei

Aan uitzichten in de Sächsische Schweiz geen gebrek. Zoals bij de Bastei, het uitzichtplateau waar het dennenbos abrupt stopt en waar het overgaat in een ravijn van tweehonderd meter diepte. In het dal torenen rotsformaties als robuuste stalagmieten omhoog. Om stil van te worden. Deden de nobele heren honderden jaren geleden ook. Op de spitsen bouwden ze een burcht waarvan de restanten er nog liggen, inclusief de stenen toegangsbrug die tussen de rotsformaties doorloopt. Ook vanaf die brug is het uitzicht op de rotsen en de diep beneden traag voortkabbelende Elbe verbluffend.

Oud en ijzersterk

Er is geen ontkomen aan. Telkens steekt het immense gevaarte z’n ‘kop’ boven de bomen uit. Vesting Königstein laat zich prominent zien aan de zuidelijke kant van de Elbe in het Nationaal Park Sächsische Schweiz. Binnen de vestingmuren staan meer dan vijftig gebouwen, waarvan er sommige meer dan vierhonderd jaar oud zijn. Een indrukwekkend oudje dus, en een ijzersterke ook. Geen enkel leger heeft de vesting ooit weten te veroveren. Maar ja, als je bedenkt dat de vesting bovenop een tafelberg is gebouwd, hadden de bewoners ruim zicht op eventuele vijanden. Dat zicht is er nog steeds, de vijanden gelukkig niet meer.

Droomwereld in Dresden

Verleng je wandelvakantie met een extra dag in Dresden en bezoek Die Welt der DDR.  Het museum toont typische DDR-zaken, zoals Trabantjes, een klaslokaal en huiskamers die je een blik gunnen in de jaren zeventig en tachtig. Het ging toen goed met de arbeidersklasse, althans aan de keukens te oordelen. Een vrolijke Ostalgie dus. Realistisch? Volle winkels kenden de Ossi’s niet. En het leven onder het Stasi-bewind was verre van gemakkelijk. Houd je dat in gedachten, dan is het leuk neuzen in een wereld die niet meer bestaat. Adres: Antonstraße 2A, Neustadt in Dresden.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Wandelvakantie Malerweg 8 en 10 dagen

Prijzen en data

Route informatie

Wandelvakantie Malerweg 8 en 10 dagen

Wandelroutes 8-daagse tocht

Wandelroutes 10-daagse tocht

Reisinformatie

Inclusief

 • 7 of 9 nachten verblijf op basis van LO
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • Buskaartjes

Exclusief

 • Retour Pirna of Dresden; wij kunnen de trein op maat reserveren
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Parkeren: in parkeergarage vlakbij het hotel , ca. € 35,- per week
 • Hond toegestaan: op aanvraag, eventuele toeslagen voldoe je ter plaatse

Dit vonden anderen van de

Wandelvakantie Malerweg 8 en 10 dagen

Elbe malerweg duitsland wandelen
Elbe malerweg duitsland wandelen
bos malerweg wandelvakantie
bos malerweg wandelvakantie
Mahlerweg
Mahlerweg

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je wandelvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je wandelvakantie.