Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Billerbeck

standplaats in Duitsland - Münsterland

Fietsen in het glooiende Münsterland

 • Hotel Billerbeckerhof
 • LOGIES EN ONTBIJT
 • 3 x lunchpakket
 • 5 dagen
Nazomer korting
vanaf € 250,-
Prijzen en data
Herfst GPS Elektrische fiets Benelux

Leuke fietsreis naar Billerbeck, afwisselende landschappen, leuke dorpjes, aardig hotel en overal voldoende eet en drinkgelegenheden

Martinus Maria Roosemalen

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Billerbeck

Ten oosten van Twente en de Achterhoek, direct over de grens met Nederland, begint het Münsterland. Deze regio is qua landschap goed te vergelijken met Zuid-Limburg en zeer aantrekkelijk voor recreatieve fietsers. Billerbeck ligt in de zachtglooiende heuvels van de Baumberge en leent zich uitstekend voor een fietsvakantie. Uw comfortabele hotel ligt vlakbij de imposante Ludgerus-domkerk. De rondritten voeren u door een landschap van beekdalen en bossen, graanakkers, weilanden, koolzaad- en zonnebloemvelden. U fietst vaak over zogeheten 'Pättkes', stille, rustige fietspaden langs kastelen, kapelletjes, kloosters en u komt door rustieke dorpen met oude kerken van zandsteen. Een bezoek aan de gezellige, mooie stad Münster is een aanrader, op de terugweg kunt u dan de trein nemen.

» Lees meer

Veelgestelde vragen over Billerbeck

Dat is hotel Billerbeckerhof.

maximaal 187 kilometer, minimaal 168 kilometer.

Nee, dat kan in één van de restaurantjes in Billerbeck.

Ja, en desgewenst kan er een GPS-apparaat à € 45,- worden gehuurd.

Reviews fietsvakantie - Billerbeck

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Leuke fietsreis naar Billerbeck, afwisselende landschappen, leuke dorpjes, aardig hotel en overal voldoende eet en drinkgelegenheden

2023 - Martinus Maria Roosemalen

Prima hotel, vriendelijk personeel. Ruime en schone kamer. Mooie fietstochten, veel door bosgebieden en over vrijliggende fietspaden. Zeker een aanrader.

2023 - Peter Tamboer

"Vlak bij Nederland en toch een andere wereld: glooiend landschap, mooie boerderijen en kastelen.
Het hotel in Billerbeck is prima, het personeel zeer vriendelijk. In Billerbeck zijn goede restaurants en zelfs een gezellige Biergarten.
Kortom een aanrader voor een fijne vakantie. "

2022 - Anoniem

Leuk schoon hotel, geweldig ontbijt. Mooie ligging midden in het leuke Billerbeck. Prachtige omgeving.

2021 - Ramon

Op zeer korte termijn een prima fietsvakantie kunnen regelen in Billerbeck. Voldeed volledig aan de verwachtingen. Gastvrij hotel, prima service, uitstekende fietsen en mooie fietsroutes.

2021 - Anoniem

Wij zijn er op de fiets naar toe gegaan. Heen de R1 fietsroute(70km v.a Nederlands/Duitse grens en terug de Berkelroute/Slingeroute 45km).
Billerbeck omgeving is mooi om te fietsen en te wandelen. We hebben echt genoten van het glooiend landschap. Routekaarten vonden wij niet prettig en hebben bij Fremdenverkher andere routes gehaald. De duitse bewegwijzering is ook niet alles maar in 2021 hebben ze het Nederlands knooppuntensysteem! Het hotel vonden wij net voldoende (diner kon doordeweeks niet meer), maar voor het zelfde geld kun je logeren en uitstekend eten bij Hotel Mertens.

2020 - Rianne en Ans

Beste, we hebben echt genoten van onze fietsvakantie in Münster en omgeving. Het hotel in Billerbeck was geen luxe maar prima. De ligging was uitstekend. We vroegen een rustige kamer en er werd onmiddellijk op ingegaan. De kamer was prima. Het ontbijt was in orde, op een bijkomende vraag werd onmiddellijk gevolg gegeven. Onze auto kon de ganse periode op de parking staan aan de overkant. Onze fietsen konden 's nachts veilig staan in de fietsenberging van het hotel. Wat het personeel betreft alle lof: vriendelijk en behulpzaam. De fietsroutes waren zeer mooi, soms was het wel een beetje zoeken. Die ervaring hadden we reeds opgedaan toen we een paar jaar geleden met 'Eigen Wijze Reizen' de culinaire fietsroute in (Duits grondgebied) de Achterhoek (NL) deden. Duitsland kan een voorbeeld nemen van de fietsknooppuntenroutes van België en Nederland.

2020 - Heykants Jos en Jansens Josee

Mooie routes en prima te volgen met maps.me. Helaas waren er ook vaak gravel/grindpaden onderdeel van de routes, wat op een race- of sportfiets niet echt fijn is.
In de vele dorpjes zijn gezellige terrasjes en/of bankjes om de lunch te nuttigen. Hotel ligt wel op gehorig kruispunt maar in het centrum van de oude binnenstad.

2020 - Ilonka

Prachtige tocht, landschappelijk mooi en rustig gebied. Helaas klopten de uitgezette tochten niet, maar met eigen improvisatie en met gebruikmaking van de bewegwijzering van daar uitgezette fietsroutes, was het toch heel mooi.
Wel advies de fietsroutes te herzien!

2019 - Anoniem

Mooie reis af en toe wel pittige beklimmingen.

2019 - anoniem

"leuke afwisselend routes. Veel fietspad, weinig snelweg.
hotel is vrij nieuw en netjes maar een beetje ongezellig.
naast hotel is een italiaans/turks georienteerd restaurant met een leuk terras en heel lekker eten.
Fietsen staan in overdekt met stopcontact bij de hand"

2019 - anoniem

Prachtige fietstochten en ook het Hotel alleen: geef aan een 70 jarige die op de fiets uit Nederland komt geen kamertje op de 3e verdieping met veel trappen lopen.

2019 - Wijmie Dekker-Vierwind

Prachtige routes. We hadden alleen moeite met rondrit D.
We wilden de korte route fietsen, maar kwamen er niet uit.
Resultaat : meer dan 50 km gefietst, i.p.v. 40 km. Ook op het kaartje was de korte route niet aangegeven!
Misschien wat meer straatnamen vermelden?

2019 - Anoniem

Wij hebben er van genoten en vonden de fietspaden er ruim en de omgeving rustig.

2019 - anoniem

mooie afwisselende routes

2018 - M. Post

Een fiets tocht welke je laat genieten van het heuvellandschap, mooie plaatsen en kastelen, waarbij voor de nachtrust, inwendige mens en stalling van de fietsen een zeer goede accomodatie is geregeld,

2018 - B. Boonstra

Reisinformatie Billerbeck

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Accommodatie: Hotel Billerbeckerhof
 • Reisdata: 1 januari t/m 31 december
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 95,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 45,- p.p.
  8 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 135,- p.p.
  Verlenging € 25,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) LO: vanaf € 65,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer LO: vanaf € 90,-

Inclusief

 • 4 nachten verblijf op basis van LO
 • 3x lunchpakket
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

Exclusief

 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • Er zijn enkele restaurants in Billerbeck
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Billerbeck

Routekaartje Billerbeck

Fietsroutes Billerbeck

Ons comfortabele standplaatshotel ligt vlakbij de imposante Ludgerus-domkerk. De rondritten tijdens uw fietsvakantie voeren u door een kleinschalig landschap van beekdalen en bossen, graanakkers, weilanden, koolzaad- en zonnebloemvelden. U rijdt o.a. over zogeheten 'Pättkes', stille, rustige fietspaden. U komt langs kastelen, kapelletjes, kloosters en u komt door rustieke dorpen met oude kerken van zandsteen. Ook een bezoek aan de beroemde bisschopsstad Münster behoort tot de mogelijkheden, waarbij u op de terugweg de trein kunt nemen.

Fietsroutes

A - Rondrit naar Schloss Darfeld 16 km

Een korte rondrit ter kennismaking met het mooie, parkachtige landschap. Na een glooiend fietstraject kunt u pauzeren in het landelijke dorp Darfeld. In een brede vallei dichtbij dit dorp ligt één van de mooiste en grootste waterburchten Schloss Darfeld, dat alleen van de buitenkant te bezichtigen is. Een vlakke fietsroute voert u terug naar het markante silhouet van uw standplaats, de twee smalle hoge kerktorens van de dom.

B - Rondrit Coesfeld  50 km

Op deze rondrit brengt u een bezoek aan culturele hart van het Munsterland: Coesfeld. Het gezellige centrum is een prachtige plaats om te pauzeren. Tevens kunt u een bezoek brengen aan de paleistuin met de meanderende rivier de Berkel. U verlaat de stad over de Coesfelder Berg en komt spoedig langs het klooster Gerleve. Ook het stadje Nottuln is de moeite waard. U vindt er onder meer een laatgotische hallenkerk.

C - Rondrit naar Burgsteinfurt 55 km

Over een fietspad op een voormalige spoorlijn fietst u naar Burgsteinfurt. Onderweg kunt u Schloss Darfeld en Haus Alst bekijken. Burgsteinfurt heeft een pittoreske Altstadt en een wonderbaarlijk mooie waterkasteel dat helaas niet bezichtigd kan worden. U verlaat het stadje door het bijbehorende vorstelijke park met het voormalige, weer in ere herstelde, 'lusthof' Bagno. Via enkele landelijke kerkdorpen keert u naar Billerbeck terug.

D - Rondrit naar Münster 33 of 69 km

Langs de bronnen van de Berkel fietst u naar het hoogste punt van de Baumberge, de 187 m hoge Westerberg. U kunt er de Longinusturm beklimmen voor een formidabel uitzicht rondom. Daarna daalt u af naar het aan de noordflanken van de Baumberge gelegen plaatsje Havixbeck met een pracht van een waterburcht en het interessante ‘Sandsteinmuseum’. U brengt ook een bezoek aan de in een groot park gelegen Burg Hülshoff.

De oude bisschopsstad Münster is de hoofdstad van het Münsterland en is na de oorlog fraai gerestaureerd. Ideaal om wat langer te verblijven en de imposante dom en andere bezienswaardigheden te bekijken. Münster is tevens de fietshoofdstad van Duitsland. U kunt over de Promenade over de oude stadswallen een rondje om de Altstadt maken. Uitnodigende terrassen aan het water vindt u aan de grote Aasee en in de oude stadshaven. U kunt naar Münster fietsen en met de trein terug of ook op de fiets terug.  

E - Rondrit naar Darup en Rorup 31 km

Al klimmend en dalend geniet u aan het begin van deze rondrit van prachtige panorama's op de omgeving. De lange variant van de fietsroute voert u door een vlakke beekvallei. Onderweg kunt u pauzeren in de dorpen Darup en Rorup of op het terras van de kloosterrestaurants van het Kartauserkloster Marienburg en Kloster Gerleve, met de imposante neoromaanse stiftskerk.

Andere bezoekers keken ook bij: Wertheim, Maaseik, Langs de Hase-Ems, Ootmarsum, Münster.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Nazomer korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Wertheim - Duitsland - Midden

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

Hondje Herfst GPS Elektrische fiets
 • Tauberhotel Kette
 • Wertheim, Miltenberg, Tauberbischofsheim, Lauda, Marktheidenfeld, Würzburg
 • Fietsen langs Tauber en Main
 • Middeleeuwse steegjes en vakwerkhuizen
 • Wijngaarden van het Frankenland
 • Dagafstand 32-44 km
vanaf 310,-

Maaseik - België - Kempen

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

Kroontje GPS Elektrische fiets Culinair Benelux Herfst
 • Hotel Kasteel Wurfeld
 • Sittard, Thorn, de Hoge Kempen, Kempenbroek, Echt
 • De Kempen en het Maasland ontdekken
 • Het witte stadje Thorn
 • Bossen, heidevelden en beekvalleien
 • Dagafstand 44-61 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 395,-

Langs de Hase-Ems - Duitsland - Osnabrück

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

Hondje GPS Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Osnabrück, Bersenbrück, Löningen, Meppen, Lingen, Rheine
 • Vlak fietsen langs onbekende Duitse riviertjes
 • Vakwerkhuizen
 • Afwisselend landschap met prachtige hoeves
 • Dagafstand 37-57 km
vanaf 680,-

Ootmarsum - Nederland - Twente

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

GPS Benelux Elektrische fiets
 • Hotel De Landmarke
 • Vasse, Denekamp, Tubbergen, Oldenzaal, Lage
 • Kunststadje in de tuin van Twente
 • Theehuis Dennenoord
 • Natuurgebied Springendal
 • Dagafstand 16-45 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 395,-

Münster - Duitsland - Nordrhein-Westfalen

Fietsvakantie    4 dagen    standplaats

GPS Benelux Herfst
 • Hotel is nog niet bekend
 • Telgte, Alberslo, Rinkerode, Mecklenbeck
 • Fietsen in het Münsterland
 • Universiteitsstad
 • Historische Altstad
Prijs op aanvraag