Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Billerbeck

standplaats in Duitsland - Münsterland

Fietsen in het glooiende Münsterland

 • LOGIES EN ONTBIJT
 • 3 x lunchpakket
 • 5 dagen
vroegboekkorting
vanaf € 220,-
Prijzen en data
Herfst GPS Elektrische fiets Benelux

Leuk schoon hotel, geweldig ontbijt. Mooie ligging midden in het leuke Billerbeck. Prachtige omgeving.

Ramon

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Billerbeck

Ten oosten van Twente en de Achterhoek, direct over de grens met Nederland, begint het Münsterland. Deze regio is qua landschap goed te vergelijken met Zuid-Limburg en zeer aantrekkelijk voor recreatieve fietsers. Billerbeck ligt in de zachtglooiende heuvels van de Baumberge en leent zich uitstekend voor een fietsvakantie. Uw comfortabele hotel ligt vlakbij de imposante Ludgerus-domkerk. De rondritten voeren u door een landschap van beekdalen en bossen, graanakkers, weilanden, koolzaad- en zonnebloemvelden. U fietst vaak over zogeheten 'Pättkes', stille, rustige fietspaden langs kastelen, kapelletjes, kloosters en u komt door rustieke dorpen met oude kerken van zandsteen. Een bezoek aan de gezellige, mooie stad Münster is een aanrader, op de terugweg kunt u dan de trein nemen.

» Lees meer

Reviews fietsvakantie - Billerbeck

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Leuk schoon hotel, geweldig ontbijt. Mooie ligging midden in het leuke Billerbeck. Prachtige omgeving.

06-10-2021 - Ramon

Wij zijn er op de fiets naar toe gegaan. Heen de R1 fietsroute(70km v.a Nederlands/Duitse grens en terug de Berkelroute/Slingeroute 45km).
Billerbeck omgeving is mooi om te fietsen en te wandelen. We hebben echt genoten van het glooiend landschap. Routekaarten vonden wij niet prettig en hebben bij Fremdenverkher andere routes gehaald. De duitse bewegwijzering is ook niet alles maar in 2021 hebben ze het Nederlands knooppuntensysteem! Het hotel vonden wij net voldoende (diner kon doordeweeks niet meer), maar voor het zelfde geld kun je logeren en uitstekend eten bij Hotel Mertens.

10-11-2020 - Rianne en Ans

Beste, we hebben echt genoten van onze fietsvakantie in Münster en omgeving. Het hotel in Billerbeck was geen luxe maar prima. De ligging was uitstekend. We vroegen een rustige kamer en er werd onmiddellijk op ingegaan. De kamer was prima. Het ontbijt was in orde, op een bijkomende vraag werd onmiddellijk gevolg gegeven. Onze auto kon de ganse periode op de parking staan aan de overkant. Onze fietsen konden 's nachts veilig staan in de fietsenberging van het hotel. Wat het personeel betreft alle lof: vriendelijk en behulpzaam. De fietsroutes waren zeer mooi, soms was het wel een beetje zoeken. Die ervaring hadden we reeds opgedaan toen we een paar jaar geleden met 'Eigen Wijze Reizen' de culinaire fietsroute in (Duits grondgebied) de Achterhoek (NL) deden. Duitsland kan een voorbeeld nemen van de fietsknooppuntenroutes van België en Nederland.

24-10-2020 - Heykants Jos en Jansens Josee

Mooie routes en prima te volgen met maps.me. Helaas waren er ook vaak gravel/grindpaden onderdeel van de routes, wat op een race- of sportfiets niet echt fijn is.
In de vele dorpjes zijn gezellige terrasjes en/of bankjes om de lunch te nuttigen. Hotel ligt wel op gehorig kruispunt maar in het centrum van de oude binnenstad.

27-06-2020 - Ilonka

Prachtige tocht, landschappelijk mooi en rustig gebied. Helaas klopten de uitgezette tochten niet, maar met eigen improvisatie en met gebruikmaking van de bewegwijzering van daar uitgezette fietsroutes, was het toch heel mooi.
Wel advies de fietsroutes te herzien!

16-09-2019 - Anoniem

Mooie reis af en toe wel pittige beklimmingen.

03-09-2019 - anoniem

"leuke afwisselend routes. Veel fietspad, weinig snelweg.
hotel is vrij nieuw en netjes maar een beetje ongezellig.
naast hotel is een italiaans/turks georienteerd restaurant met een leuk terras en heel lekker eten.
Fietsen staan in overdekt met stopcontact bij de hand"

03-09-2019 - anoniem

Prachtige fietstochten en ook het Hotel alleen: geef aan een 70 jarige die op de fiets uit Nederland komt geen kamertje op de 3e verdieping met veel trappen lopen.

18-07-2019 - Wijmie Dekker-Vierwind

Prachtige routes. We hadden alleen moeite met rondrit D.
We wilden de korte route fietsen, maar kwamen er niet uit.
Resultaat : meer dan 50 km gefietst, i.p.v. 40 km. Ook op het kaartje was de korte route niet aangegeven!
Misschien wat meer straatnamen vermelden?

17-07-2019 - Anoniem

Wij hebben er van genoten en vonden de fietspaden er ruim en de omgeving rustig.

15-01-2019 - anoniem

mooie afwisselende routes

06-07-2018 - M. Post

Een fiets tocht welke je laat genieten van het heuvellandschap, mooie plaatsen en kastelen, waarbij voor de nachtrust, inwendige mens en stalling van de fietsen een zeer goede accomodatie is geregeld,

31-05-2018 - B. Boonstra

We zijn tevreden en het is een prachtige omgeving.
 

07-08-2017

Billerbeck: lekker dichtbij en met 5 dagen er even helemaal uit!
Goed verzorgd en prima hotel, mooie en afwisselende fietstochten.
Met regen is Münster een uitstekende en verrassende stad om per trein te bezoeken.

02-08-2017 - Gemma de Groot

Een prachtige omgeving en zo verschillend van het twentse landschap met prachtige boerderijen en verrassende fietspaden.

09-12-2016

Mooie fietsvakantie (behalve het weer), goed te doen voor normale fietsen. mooie omgeving en een prima hotel met goed, eenvoudig, eten. (te grote porties)
rijden vanuit één hotel geeft ook wat rust vergeleken met de reizen die we gemaakt hebben met bagage transfer.
voor iedereen die in een mooie omgeving een weekje wilt fietsen een aanrader.

23-09-2016 - Johannes

De informatie in de reisbescheiden was goed. Sommige aanwijzingen in de routebeschrijving waren niet helemaal duidelijk. De zwaarte van de reis zoals aangegeven komt overeen met onze eigen ervaring. Kaart en routebeschrijving hebben we naast elkaar gebruikt. Het ontbijt was altijd goed, diner vaak erg zout. We gaan zeker nog eens met Eigen-Wijze reizen op pad.

17-09-2016

In 1 week tijd was de reis geboekt en gingen we erheen. We zijn al vaker met Eigenwijze Reizen op fietsvakantie geweest, maar gezien de problemen met verdwalen op deze reis heeft een vakantie in Nederland of België met knooppuntenroutes onze voorkeur. Ondanks de uitgebreide routebeschrijvingen zijn we meerdere keren fout gereden en hebben we daardoor meer km gereden. Juist in heuvelachtig gebied wil je graag de juiste route volgen en is het extra naar en vermoeiend als dat niet lukt. Mooie kamers, vriendelijk personeel, goede ligging in het centrum van Billerbeck.
Duitsland is landschappelijk zeer de moeite waard. Ontbijt was zeer uitgebreid en aan het ontbijt mochten we zelf ons lunchpakket klaar maken. Het verpakkingsmateriaal lag al klaar.
Op ons verzoek werd het pakje limonade (met veel suiker erin) van het lunchpakket vervangen door mineraalwater.
De porties van het diner werden ook op ons verzoek aangepast (kleiner, want zeer overvloedig) en de hoeveelheid zout in het eten werd op ons verzoek verminderd. "

15-08-2016

Medio april hebben wij, 4 van oorsprong wandelvriendinnen, voor het eerst een fietsvakantie gehouden: uw 5 daagse Billerbeck vakantie.
Terugkijkend kunnen wij u meedelen dat wij volop hebben genoten:
- de plaats Billerbeck met fraaie omgeving is een prachtig fietsgebied
- het schone, leuke hotel kent een goede prijs-kwaliteitverhouding met goede kamers, goed avondeten en uitstekend ontbijt in bijbehorende ruimten en met vriendelijke uitbaters.
Verder boften we met het weer: weliswaar nog frisjes, maar droog en geregeld zonnig.
Kortom: deze vakanties is ons prima bevallen, met dank ook aan uw organisatie !

Wel willen wij uw aandacht vragen voor onderstaande punten die naar onze mening voor verbetering in aanmerking komen:
- fietsenstalling: bij een georganiseerde fietsvakantie hoort volgens ons een overdekte en afsluitbare fietsenstalling; deze ontbrak echter. Wij brachten onze eigen e-bikes mee die we graag, net als thuis, droog en achter slot en grendel wilden stallen. Na boeking zagen we eerst het bericht over " afsluitbare tuin " (die we overigens niet als onveilig willen aanmerken) waarop we besloten tot het meenemen van een extra groepsslot en dekzeil zodat we onze kostbare fietsen veiliger en droog konden stallen.
- vegetarische maaltijden: Zoals aangegeven en ook bekend was bij het hotel, geeft een van ons de voorkeur aan vegetarische maaltijden. Het is jammer dat het hotel hier maar weinig op inspeelde: zij kreeg hetzelfde menu met of (1x)vervanging van vlees door omelet of (2x) door simpelweg het vlees achterwege te laten...
- fietsroutes: het volgen van uw inderdaad fraaie fietsroutes kostte ons bij tijd en wijle helaas veel hoofdbrekens; te vaak waren wij genoodzaakt tot afstappen of omkeren. Daarop besloten wij gebruik te maken van de eveneens mooie en vooral BEWEGWIJZERDE fietsroutes die in het Munsterland aanwezig zijn, dit fiets echt aangenamer. Wij zouden willen voorstellen: maak ook als organisatie hier meer gebruik van!

Tot slot willen wij u alvast feliciteren met uw 30 jarig jubileum !

07-06-2016 - Anita Klomp

Reisdetails Billerbeck

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 1 januari t/m 31 december
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 65,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 50,- p.p.
  8 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 135,- p.p.
  Verlenging € 27,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) LO: vanaf € 55,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer LO: vanaf € 72,-

Inclusief

 • 4 nachten verblijf op basis van LO
 • 3x lunchpakket
 • Routebeschrijving met kaarten

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • Er zijn enkele restaurants in Billerbeck
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Billerbeck

Routekaartje Billerbeck

Fietsroutes Billerbeck

Ons comfortabele standplaatshotel ligt vlakbij de imposante Ludgerus-domkerk. De rondritten tijdens uw fietsvakantie voeren u door een kleinschalig landschap van beekdalen en bossen, graanakkers, weilanden, koolzaad- en zonnebloemvelden. U rijdt o.a. over zogeheten 'Pättkes', stille, rustige fietspaden. U komt langs kastelen, kapelletjes, kloosters en u komt door rustieke dorpen met oude kerken van zandsteen. Ook een bezoek aan de beroemde bisschopsstad Münster behoort tot de mogelijkheden, waarbij u op de terugweg de trein kunt nemen.

Fietsroutes

A - Rondrit naar Schloss Darfeld 16 km

Een korte rondrit ter kennismaking met het mooie, parkachtige landschap. Na een glooiend fietstraject kunt u pauzeren in het landelijke dorp Darfeld. In een brede vallei dichtbij dit dorp ligt één van de mooiste en grootste waterburchten Schloss Darfeld, dat alleen van de buitenkant te bezichtigen is. Een vlakke fietsroute voert u terug naar het markante silhouet van uw standplaats, de twee smalle hoge kerktorens van de dom.

B - Rondrit naar Burgsteinfurt 50 km

Over een fietspad op een voormalige spoorlijn fietst u naar Burgsteinfurt. Onderweg kunt u Schloss Darfeld en Haus Alst bekijken. Burgsteinfurt heeft een pittoreske Altstadt en een wonderbaarlijk mooie waterkasteel dat helaas niet bezichtigd kan worden. U verlaat het stadje door het bijbehorende vorstelijke park met het voormalige, weer in ere herstelde, 'lusthof' Bagno. Via enkele landelijke kerkdorpen keert u naar Billerbeck terug.


C - Rondrit naar Darup en Rorup 31 of 41 km

Al klimmend en dalend geniet u aan het begin van deze rondrit van prachtige panorama's op de omgeving. De lange variant van de fietsroute voert u door een vlakke beekvallei. Onderweg kunt u pauzeren in de dorpen Darup en Rorup of op het terras van de kloosterrestaurants van het Kartauserkloster Marienburg en Kloster Gerleve, met de imposante neoromaanse stiftskerk.

D - Rondrit naar Nottuln en Burg Hülshoff 40 of 48 km

Langs de bronnen van de Berkel fietst u naar het hoogste punt van de Baumberge, de 187 m hoge Westerberg. U kunt er de Longinusturm beklimmen voor een formidabel uitzicht rondom. Daarna daalt u af naar het aan de noordflanken van de Baumberge gelegen plaatsje Havixbeck met een pracht van een waterburcht en het interessante ‘Sandsteinmuseum’. De kortere route gaat dan via Stift Tilbeck en Nottuln met een fraai ensemble van barokke stiftsgebouwen rondom de laatgotische hallenkerk terug. Tijdens de lange fietsroute brengt u ook een bezoek aan de in een groot park gelegen Burg Hülshoff.

E - Rondrit naar Münster 31 of 32 km

De oude bisschopsstad Münster is de hoofdstad van het Münsterland en is na de oorlog fraai gerestaureerd. Ideaal om wat langer te verblijven en de imposante dom en andere bezienswaardigheden te bekijken. Münster is tevens de fietshoofdstad van Duitsland. U kunt over de Promenade over de oude stadswallen een rondje om de Altstadt maken. Uitnodigende terrassen aan het water vindt u aan de grote Aasee en in de oude stadshaven. U kunt naar Münster fietsen en met de trein terug of met de trein heen en op de fiets terug.  

Andere bezoekers keken ook bij: Wertheim, Maaseik, Langs de Hase-Ems, Ootmarsum, Münster.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Wertheim - Duitsland - Midden

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

Hondje Herfst GPS Elektrische fiets
 • Tauberhotel Kette
 • Wertheim, Miltenberg, Tauberbischofsheim, Lauda, Marktheidenfeld, Würzburg
 • Fietsen langs Tauber en Main
 • Middeleeuwse steegjes en vakwerkhuizen
 • Wijngaarden van het Frankenland
 • Dagafstand 32-44 km
vanaf 285,-

Maaseik - België - Kempen

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

Kroontje GPS Elektrische fiets Culinair Benelux Herfst
 • Hotel Kasteel Wurfeld
 • Sittard, Thorn, de Hoge Kempen, Kempenbroek, Maastricht, Echt
 • De Kempen en het Maasland ontdekken
 • Het witte stadje Thorn
 • Bossen, heidevelden en beekvalleien
 • Dagafstand 42-53 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 395,-

Langs de Hase-Ems - Duitsland - Osnabrück

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

Hondje GPS Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Osnabrück, Bersenbrück, Löningen, Meppen, Lingen, Rheine
 • Vlak fietsen langs onbekende Duitse riviertjes
 • Vakwerkhuizen
 • Afwisselend landschap met prachtige hoeves
 • Dagafstand 38-55 km
vanaf 570,-

Ootmarsum - Nederland - Twente

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

GPS Hondje Benelux
 • Hotel De Landmarke
 • Vasse, Denekamp, Tubbergen, Oldenzaal, Lage
 • Kunststadje in de tuin van Twente
 • Theehuis Dennenoord
 • Natuurgebied Springendal
 • Dagafstand 16-45 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 335,-

Münster - Duitsland - Nordrhein-Westfalen

Fietsvakantie    4 dagen    standplaats

GPS Benelux Herfst
 • Hotel is nog niet bekend
 • Telgte, Alberslo, Rinkerode, Mecklenbeck
 • Fietsen in het Münsterland
 • Universiteitsstad
 • Historische Altstad
Prijs op aanvraag