2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Billerbeck

Ten oosten van Twente en de Achterhoek, direct over de grens met Nederland, begint het Münsterland. Vanuit standplaats Billerbeck maak je vijf mooie, afwisselende tochten. De rondritten voeren je door een landschap van beekdalen, bossen, graanakkers, weilanden en koolzaad- en zonnebloemvelden. » lees meer over Fietsvakantie Billerbeck

 • Hotel Billerbeckerhof
 • Bezoek aan Münster
 • De heuvels van de Baumberge
GPS E-bike Zwaarte zwaarte_2
 • Fietsvakantie
 • Standplaats
 • 5 dagen
 • Individueel
vanaf 250 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 250 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Ontspannen peddelen op de Pättkes

Net over de Nederlandse grens, ten oosten van Twente en de Achterhoek, begint het Münsterland, een regio die lijkt op Limburg. Midden in de licht glooiende heuvels verwelkomt Billerbeck je graag als fietsliefhebber. Vanuit daar kun je alle kanten op, en ook nog over heel goede fietspaden. Vaak over zogeheten Pättkes: stille, rustige fietspaden die je langs kastelen, kapelletjes en kloosters voeren en die je verder leiden door rustieke dorpen met stokoude, zandstenen kerken.

Fietsen en treinen

Aan kastelen inderdaad geen gebrek. Tijdens de vijf rondritten fiets je onder meer langs de voormalige spoorlijn naar Burgsteinfurt en stop je onderweg bij Schloss Darfeld en Haus Alst. Verder doe je Darup, Rorup, Nottuln en Burg Hülshoff aan. En ook zeker leuk: met de fiets naar de oude bisschopsstad Münster en met de trein terug. Of juist eerst met de trein en fietsend terug. Hoe dan ook, de hoofdstad van het Münsterland is prachtig gerestaureerd. Zet je fiets er aan de kant en bekijk de imposante Dom, wandel over de oude stadswallen rond de Altstadt en pak een terrasje aan het water.

GerleveMunsterMunster

Brood op bestelling

Naast de beroemde Friedenssaal kun je in Münster ook het Kunstmuseum Pablo Picasso Münster (Picassoplatz 1) bezoeken. Of je gaat het bijzondere brood proeven bij Bäckerei Tollkötters. Adres: Rothenburg 20. Het zuurdesembrood met dikke, knapperige korst geniet een ware cultstatus bij fans over de hele wereld. De Duitse ambassade in Parijs liet dit huisbrood speciaal voor recepties bezorgen. Ah, schmeckt gut!

Duitse brotchen

Plaatjes van een kasteel en park

Tussen de fraaie oude stad Burgsteinfurt en het immense park Bagno ligt het kasteel Steinfurt er als een plaatje bij. Het kasteel is zoals het hoort: omgeven door slotgrachten en fraaie tuinen met romantische beelden en fonteinen. Helaas is het privébezit, dus binnenkijken zit er niet in. Maar je kunt het terrein op elk moment verkennen. Vanaf de Burgstraße, die het stadscentrum en het Bagno Park met elkaar verbindt, heb je het mooiste zicht op het kasteel, met - ook weer een plaatje - het poortgebouw. Doe ook het 19e-eeuws Bagno Park aan met waterpartijen, een groot meer met boten, een hofkapel, een Egyptische Toren, een Turkse Moskee en een Chinese Salon.

 

Eén van de honderd

Het kasteel Darfeld is een Duitse waterburcht en werd vanaf 1612 gebouwd. Tijdens de vier jaar durende bouw was het de bedoeling van opdrachtgever ridder Jobst von Vörden om een burcht met acht vleugels in barokke stijl te realiseren. Maar door onenigheid tussen ridder en architect - dat kwam toen ook al voor - werden slechts twee vleugels voltooid. Maar ondanks dat een aardig optrekje. Vinden de huidige bewoners ook. Binnenkijken gaat daarom niet, maar het mooie park is toegankelijk. Darfeld is een van de honderd kastelen in Münsterland.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Billerbeck

Prijzen en data

Route informatie

Ons comfortabele standplaatshotel ligt vlakbij de imposante Ludgerus-domkerk. De rondritten tijdens jouw fietsvakantie voeren je door een kleinschalig landschap van beekdalen en bossen, graanakkers, weilanden, koolzaad- en zonnebloemvelden. U rijdt o.a. over zogeheten 'Pättkes', stille, rustige fietspaden. Je komt langs kastelen, kapelletjes, kloosters en je komt door rustieke dorpen met oude kerken van zandsteen. Ook een bezoek aan de beroemde bisschopsstad Münster behoort tot de mogelijkheden, waarbij je op de terugweg de trein kunt nemen.

Fietsvakantie Billerbeck

Reisinformatie

Inclusief

 • 4 Nachten verblijf op basis van logies en ontbijt
 • 3x lunchpakket
 • Routebeschrijving, kaarten en navigatieapp voor op je smartphone

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Reissom niet inclusief huurfiets
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 50,- p.p. 
  8 versnellingen, tas en slot
  Verlenging: € 10,- p.p. per dag
 • E-bike: (excl. fietsverzekering): € 140,- p.p.
  Verlenging: € 30,- p.p. per dag
 • Fietsverzekering: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Bij het reserveren van een huurfiets/e-bike vragen wij (achteraf) naar de lichaamslengte zodat wij kunnen zorgen voor een passende fiets.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • Er zijn enkele restaurants in Billerbeck

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Billerbeck

Billerbeck fietsvakantie
Billerbeck fietsvakantie
Billerbeck fietsvakantie
Billerbeck fietsvakantie
Fietsen Billerbeck
Fietsen Billerbeck

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.