Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Blois

standplaats in Frankrijk - Loire

De kastelen van de Loire

 • Hôtel Mercure Blois Centre
 • LOGIES EN ONTBIJT, half-pension mogelijk
 • 5 of 8 dagen
Nazomer korting
vanaf € 395,-
Prijzen en data
GPS Elektrische fiets Hondje

Leuke reis in een mooi gebied. Gevarieerde activiteiten te doen. Wij hebben gefietst, kasteel bezocht en gezwommen. Het hotel is prima, goed ontbijt en heel vriendelijk personeel. Het hotel straalt ni... Lees review

Ellie van Tuyll

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Blois

Op een heuvel aan de Loire werd in de middeleeuwen een burcht gebouwd die in de 16e eeuw de residentie van de Franse koningen werd. Aan de voet van de heuvel is in de loop der eeuwen het stadje Blois ontstaan. Uw luxe hotel ligt aan de voet van een tweede heuvel, waarop zich de oude ‘bovenstad’ bevindt, met de kathedraal en het mooiste uitzicht van Blois. Voor onze fietsroutes maken we veelal gebruik van gemarkeerde fietsroutes langs de Loire en naar de talloze kastelen, die niet alleen aan de rivier liggen maar ook in uitgestrekte domeinbossen of tussen de wijnheuvels. 

 

» Lees meer

Veelgestelde vragen over Blois

Dat is Hôtel Mercure Blois Centre.

Dat is 266 kilometer.

De vele kastelen rond Blois maken het bijzonder.

Ja, dat is mogelijk.

Ja, en desgewenst kan er een GPS-apparaat worden bijgeboekt à € 45,-

Reviews fietsvakantie - Blois

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Leuke reis in een mooi gebied. Gevarieerde activiteiten te doen. Wij hebben gefietst, kasteel bezocht en gezwommen. Het hotel is prima, goed ontbijt en heel vriendelijk personeel. Het hotel straalt niet echt een sportieve sfeer uit. Meer een zakelijke sfeer, en het is nogal donker en heeft helaas geen eigen buitenterras. Wel dicht bij het centrum waar terrasjes te over zijn. Half pension kun je beter niet nemen. Je betaalt 32,50 per persoon per dag. Daarvoor mag je in de avond voor 27 euro eten. Dus je schiet er niets mee op. Als je gaat zwemmen, boxershorts mogen niet in Frankrijk, maar je kunt bij het hotel een goede zwembroek kopen voor 15,50. Prima service.

2023 - Ellie van Tuyll

Prima hotel Mercure in Blois, geboekt met halfpension. We konden itt van informatie van Eigen-Wijze-Reizen tegen betaling (¤ 10 p/n) parkeren in parkeergarage van hotel. Ook parkeermogelijkheden tegenover hotel op de kade. Fietsen stonden veilig in parkeergarage, echter geen mogelijkheid om accu op te laden van e-bike in de garage. De routebeschrijving week soms af van de GPS-tracks, maar mbv Komoot hebben onze routes kunnen fietsen. Aanrader om gebruik te maken van de GPS-tracks. We hebben geen gebruik gemaakt van de routes met de trein terug, maar de route aangepast voor die dag. Hadden geen zin in gesjouw met de fietsen ivm leeftijd (75).

2022 - Dhr & Mw Koele

Wij kregen niet de kans online half pension te boeken, in het hotel namen wij ook maar 2x dit aanbod (te beperkt); Wij gebruikten er dan nog 5x een diner, met zeer grote tevredenheid. Weliswaar duurder, maar de innerlijk mens moet ook af en toe verwend worden. beperkte wijnkaart maar zeer lekkere Loire-wijn in het aanbod.
Er waren 2 routes voorzien, terugkeren met de trein. dit hebben wij nooit gedaan, sleuren past niet meer op onze leefdheid.
de ene dag kozen wij, daar het regende voor onze auto, de andere keerden wij terug met de fiets, maar geen terrassen onderweg die geopend waren, SPIJTIG!

2020 - De Meyer Raphael

Genoten van een fietsvakantie vanuit Blois tussen 18/8 & 25/8 2020.
Prima hotel, met een beperkt aanbod half pension, à la carte bracht heerlijk soelaas in dit uitstekend restaurant gekoppeld aan lekkere Loire-wijn!
Een veilige garage, ook voor onze e-bikes, minpuntje geen mogelijkheid om in de fietsstandplaats de batterijen op te laden, moesten iedere dag mee naar de kamer.
het grote voordeel van standplaatshotel, is dat jezelf de volgorde bepaalt van de routes, zo kozen wij op onze eerste dag een lange rit met de auto, daar het regende en de terugreis voorzien was met de trein, dit laatste is zeker niet aangewezen met e-bikes gelet op onze leefdheid (72).
Voor de andere voorzien rit hebben we de terugreis met de fiets gedaan, totaal 74km wat niet te ver is!
De routes waren rustig en aangenaam om te fietsen, met als hoogvlieger de route naar Cheverny, met ook leuke horeca onderweg( wij Bourgondiërs willen graag een extra terras onderweg!)
Een aanrader voor iedereen, natuur gekoppeld aan cultuur, met een zeer goed hotel als standplaats!

2020 - De Meyer Raphael

Reisinformatie Blois

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Accommodatie: Hôtel Mercure Blois Centre
 • Reisdata: 1 april t/m 31 oktober
 • Aankomstdag: iedere dag 
 • Toeslag 3-gangen-menu: € 35 per diner
 • Toeslag eenpersoonskamer:
  5-daagse tocht: € 280,- p.p.
  8-daagse tocht: € 490,- p.p.
 • Huurfiets:
  5-daagse tocht: € 135,- p.p.
  8-daagse tocht: € 150,- p.p.
  Verlenging: € 20,- p.p. per dag
 • E-bike:
  5-daagse tocht: € 225,- p.p.
  8-daagse tocht: € 310,- p.p.
  Verlenging: € 40,- p.p. per dag
 • Extra nacht Blois LO: € 100,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer Blois LO: € 170,- per nacht

Inclusief

 • 4 of 7 nachten verblijf op basis van LO
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

Exclusief

 • Dagtrein retour Parijs: wij kunnen de trein voor u op maat reserveren
 • Indien per trein: trein Parijs - Blois (U koopt dan zelf een kaartje); in Blois reist u met de gratis stadsbus naar het hotel
 • Fietshuur
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Bijzonderheden

 • Parkeren: in de garage van het hotel, ca. € 12,- per nacht (mits er plaats is) of gratis in de buurt van het hotel.
 • Hond toegestaan: op aanvraag, € 12,- p.d. U voldoet de kosten ter plaatse.
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Blois

Maak uw keuze uit de volgende tochten

Tocht keuzehulp

 • Accommodatie: Hôtel Mercure Blois Centre
 • Reisdata: 1 april t/m 31 oktober
 • Aankomstdag: iedere dag 
 • Toeslag 3-gangen-menu: € 35 per diner
 • Toeslag eenpersoonskamer:
  5-daagse tocht: € 280,- p.p.
  8-daagse tocht: € 490,- p.p.
 • Huurfiets:
  5-daagse tocht: € 135,- p.p.
  8-daagse tocht: € 150,- p.p.
  Verlenging: € 20,- p.p. per dag
 • E-bike:
  5-daagse tocht: € 225,- p.p.
  8-daagse tocht: € 310,- p.p.
  Verlenging: € 40,- p.p. per dag
 • Extra nacht Blois LO: € 100,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer Blois LO: € 170,- per nacht
Routekaartje Blois

Fietsroutes Blois

A - naar Cheverny 54 km

U verlaat Blois langs de Loire en fietst zuidwaarts naar het plattelandskasteeltje van Troussay. Iets over de helft vindt u in Cheverny het prachtige, gelijknamige kasteel, waar het ook in de fraaie tuinen goed toeven is. Door het uitgestrekte domeinbos van Russy fietst u weer naar Blois waar de route op het gezellige Place Louis XII eindigt.

B - naar Coulanges 36 of 45 km

Deze route gaat naar de vallei van de rivier de Cisse. Eerst fietst u parallel aan de Loire de stad uit, om vervolgens vanaf Chouzy-sur-Cisse de prachtige vallei te volgen. U komt door Coulanges en het schilderachtige Molineuf. Hier kunt u een exra lus maken naar de botanische tuinen van Orchaise en fietst dan langs de Cisse terug naar Moulineuf. Vervolgens gaat u door het domeinbos van Blois terug naar uw hotel in de koningsstad.

C - naar Amboise 48 km

In het eerste deel fietst u naar en langs het riviertje de Beuvron. Weer aan de Loire doemt van afstand het hoog gelegen kasteel van Chaumont op. Over een uitgestrekt plateau met akkers en wijnvelden fietst u dan naar Amboise. Daar vindt u het indrukwekkende, middeleeuwse paleis dat nog grotendeels intact is én het kasteeltje waar Leonardo da Vinci de laatste drie jaar van zijn leven doorbracht. U reist per trein terug naar Blois.

D - naar Château Chambord 45 km

Langs de Loire fietst u naar Vineuil. Vervolgens fietst u door de uitgestrekte domeinbossen naar het imposante 16e - eeuwse Château de Chambord. Na het bezoek aan kasteel en park fietst u door bossen en over kronkelende weggetjes tussen akkers en wijnvelden terug naar Vineuil. Dan daalt u af naar de Loire en fietst langs de rivier terug naar Blois.

E - naar Bracieux 52 km

Nadat u Blois heeft verlaten, fietst u door het uitgestrekte bos van Russy naar Château Beauregard. Het kasteel bezit een in de wereld unieke portrettengalerij en wordt door een groot Engels landschapspark omringd. Door de vallei van de Beuvron gaat het naar een kleiner, tweede kasteel dat ook bezoeken is. Het gezellige dorpsplein van Bracieux (met een chocolademuseum) ligt halverwege. Door de domeinbossen fietst u terug naar de Loire en volgt deze naar Blois.

F - naar Beaugency 39 km

U reist eerst met de trein naar het aan de Loire gelegen oude vestingstadje Beaugeny. Het was al in de late middeleeuwen belangrijk vanwege de strategische ligging bij de enige brug tussen Blois en Orléans. Uit deze tijd zijn behalve delen van de stadsmuur nog de prachtige abdijkerk, een massieve donjon en het kasteel bewaard gebleven. Na een stadsverkenning fietst u grotendeels over de dijk naar de volgende Loirebrug. U blijft hier echter op de verkeersarme oever en maakt op weg naar Blois nog een klein uitstapje naar het bevallige Suèvres. 

Andere bezoekers keken ook bij: Loire Kastelen, Orange, Pontlevoy.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Nazomer korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Loire Kastelen - Frankrijk

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

Hondje Herfst GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Blois, Amboise, Pontlevoy, Tour-en-Sologne, St. Dyé-sur-Loire
 • Vorstelijke fietsvakantie langs de Loire
 • Châteaus de Beauregard, Chambord en Chenonceau
 • Vakwerkhuizen en kasteelbezoeken
 • Dagafstand 24-54 km
vanaf 860,-

Orange - Frankrijk - Zuid

Fietsvakantie    5 of 8 dagen    standplaats

Hondje GPS Elektrische fiets
 • Hotel Mercure
 • Sainte-Cécile-les-Vignes, Tavel, Mornas, Avignon, Châteauneuf-du-Pape, Bagnols-sur-Cèze
 • Wijn en cultuur in de Provence
 • Romeins theater en triomfboog in Orange
 • Pausenpaleis in Avignon
 • Dagafstand 34-62 km
vanaf 250,-

Pontlevoy - Frankrijk - Loire

Fietsvakantie    8 dagen    standplaats

GPS Elektrische fiets Hondje
 • Auberge de l'École
 • Amboise, Blois, Chenonceaux, Sait-Aignan, Chémery, Cheverny
 • Kastelen en wijngaarden tussen Loire en Cher
 • Koningsstad Blois met kasteel, vakwerkhuizen en kathedraal
 • Gallo-Romeinse opgravingen van Thésée
 • Dagafstand 42-64 km
vanaf 460,-