Fietsvakantie Eu - Le Tréport

Fietsvakantie - standplaats in / Frankrijk - Normandië

Fietsvakantie in Frankrijk: langs krijtrotskusten in Normandië

 • HALFPENSION
 • 6 dagen
 • Kasteelhotel
Hondje FVW Tocht GPS

“Prachtig hotel (kasteeltje) met vriendelijke bediening"
vanaf € 655

Na aankomst heeft u de mogelijkheid om de plaatsen Le Tréport en Eu te verkennen. In de havenplaats Le ­Tréport krijgt u een geweldig uitzicht op zee en de hoge krijtsteenrotsen. Ook op uw routes langs de kust fietst u langs krijtrotsen en geniet u van de uitzichten over het Kanaal. Met een in ere herstelde kabbelbaan bereikt u het plateau boven de krijtrotsen. De routes landinwaarts gaan door riviervalleien naar kleine rustieke dorpjes. In het Château de Blangy kunt u het glasmuseum en het geologiemuseum bezoeken. Er is nog een fietsroute uitgezet door de valleien van de Yères en de Bresle. De Yères is een ongerepte vallei die evenwijdig loopt aan die van de Bresle. U fietst door mooie dorpen als Cuverville en ­Sept-Meules. Vanaf de kustplaats Cayeux-sur-Mer fietst u door een vogelrijke polder (met natuurmuseum) naar het vestingplaatsje St-Valéry-sur-Somme.

Fietsroutes — Eu - Le Tréport

Standplaats, kasteelhotel, halfpension

A - 27 km
B - 56 km
C - 63 km
D - 57, 69 of 74 km
E - 53 km

Routekaartje Eu - Le Tréport

Op uw routes langs de kust fietst u langs de krijtrotsen en geniet u van de uitzichten over het Kanaal. De routes landinwaarts gaan door riviervalleien naar kleine rustieke dorpjes. Uw kasteelhotel ligt op een landgoed en heeft een zwembad, beautysalon en een fitnessruimte.

Fietsroutes
A - Na aankomst heeft u de mogelijkheid om de plaatsen Le Tréport en Eu te verkennen. In de havenplaats Le ­Tréport krijgt u een geweldig uitzicht op zee en de krijtsteenrotsen. Bovenop de rotsen noordwaarts staat de Notre-Dame de Falaise. U fietst langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Aan de overkant van de haven ligt Mers-les-Bains met bijzondere villa's uit de art nouveau-periode. Van hieruit gaat u naar le Bois de Cise, een mooi bosrijk dorp, met villa's aan zee en voorzien van prachtige fietspaden.
B - Deze fietsroute gaat zuidwaarts langs de klippen van het Kanaal. Met de in ere herstelde kabelbaan bereikt u het plateau bovenop de krijtrotsen. U komt eerst in Mesnil-Val, waar u zich in Engeland waant door de vele huizen in Victo­riaanse stijl. Verder zuidwaarts passeert u enkele langgerekte agrarische dorpjes. Op uw terugweg komt u langs de tuinen van Cotelle, met een 17e eeuws kasteel. U fietst door de vallei van de Yères om via Eu terug te keren naar uw hotel.
C - Een afwisselnde route over plateaus, door bossen en verstilde valleien. Onderweg komt u regelmatig langs kastelen. De meeste ervan zijn echter privé-bezit. In Blangy, gelegen in de vallei van de Bresle, kunt u het 16e eeuwse Château de Blangy bezoeken dat tegenwoordig dienst doet als cultureel centrum. In het ­kasteel zijn onder meer het glasmuseum en het geologie-­museum gevestigd. Terug fietst u een tijdje door de ­vallei van de Bresle.
D - Allereerst kunt u een ommetje maken naar de badplaats Ault waar de kliffen nog hoog reiken. Daarna fietst u noordwaarts door een lichtheuvelend achterland naar de moerasvlakte van Cayeux-sur-Mer. Vanaf deze kustplaats fietst u door een vogelrijke polder (met natuurmuseum) naar het vestingplaatsje St-Valéry-sur-Somme. Een bedevaartkapel staat fraai gelegen boven de Sommebaai met slikken. In de zomer kunt u dit gedeelte ook met een toeristisch treintje afleggen. Valéry heeft een gezellig oud centrum met een kerk en abdij rond de toren van Guillaume. Via een lange reeks van dorpjes keert u terug naar Eu.
E - Tenslotte is er nog een fietsroute uitgezet door de valleien van de Yères en de Breste. De Yères is een ongerepte vallei die evenwijdig loopt aan die van de Bresle. U fietst door mooie dorpen als Cuverville en ­Sept-Meules. Na een pittige klim fietst u via Melleville en Guerville naar het bedrijvige plaatsje Gamaches, dat mooi in de vallei van de Bresle ligt. U verlaat deze stad om via stille landweggetjes weer terug te keren naar Eu.

Andere bezoekers keken ook bij: Langs de Noordzee, Noord-Vlaanderen, Noord-Bretagne, Mézangers en Fontevraud

Bekijk prijzen en opties

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Prijzen en opties — Eu - Le Tréport

Toon prijzen op basis van:

U heeft keuze uit 1 tocht

Standplaats, kasteelhotel, halfpension
Startdatum Prijs
01 maart - 31 oktober 2017 € 655

Extra prijsinformatie

 • Aankomstdag: Iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 335,- p.p.
 • Huurfiets: € 60,- p.p.
  24 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike: € 165,- p.p.
  Verlenging € 25,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en): vanaf € 135,- p.p. per nacht
  Toeslag extra nacht 1 PK vanaf € 65,-
  Toeslag luxe kamer vanaf € 28,-

Inbegrepen

 • 5 nachten verblijf op basis van HP
 • Routebeschrijving met kaarten

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • Buitenzwembad
 • Er is een fitnessruimte op het hotelterrein, € 12,- per persoon per dag
 • Hond toegestaan, € 14,- per dag, mag niet in het restaurant
Fietsvakantie - Normandië

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Extra mogelijkheden

Neemt u gerust contact met ons op als u de gewenste reis iets anders wilt boeken dan op onze site is aangegeven. U kunt daarbij denken aan een andere startdag of een aangepast programma, maar ook aan vragen over kinderkorting, alleenreizende toeslag e.d.

Deel uw ervaring


Ervaringen — Eu - Le Tréport

Lees de verhalen van onze klanten

 • 07 August 2017 door AMEEL DORINE

  Zeer geslaagde fietsvakantie in een zeer mooie en rustgevende omgeving.

 • 02 August 2017 door Anoniem

  zeer mooie fietsroute, route praktisch autoloos(alleen bij vertrek en aankomst hotel drukker).
  Wel redelijk klimmen en dalen, maar zeker een aanrader om door de prachtige en bloemrijke omgeving te fietsen
  Voor ons een fijne en geslaagde vakantie!

 • 01 August 2017 door Wim Corsten

  Mooie reis om het noordelijk kustgebied van Normandië te verkennen.
  De fietstochten zijn uitgezet over rustige wegen, soms flink klimmend en dalend. Alle fietstochten kennen de mogelijkheid om onderweg te lunchen.
  De overnachtingen in het kasteelhotel zijn aangenaam met goed verzorgd ontbijt en diner.

 • 31 July 2017 door Theo van Vliet/Erny Brandsen

  Wij vinden de directe omgeving van Eu-Le Tréport eigenlijk niet geschikt om te fietsen vanwege het enorm drukke verkeer en de vele rotondes.

 • 30 September 2016 door Anoniem

  Je komt onderweg niets tegen om te eten of te drinken. misschien wel handig dit ook in de reisbescheiden te vermelden.

 • 17 September 2016 door Anoniem

  Had gehoopt dat het iets minder klimmen en dalen was. Meer gebruik gemaakt van de routebeschrijving dan van de kaart. Kwaliteit van de huurfiets was voldoende, genoeg versnellingen. We zouden zo weer een reis boeken bij Eigen-Wijze Reizen.

 • 01 September 2016 door D. Boonstra

  Heerlijk gefietst in een mooie afwisselende omgeving met vriendelijke dorpjes. Het hotel (kasteeltje uit 1850) was prachtig met vriendelijke bediening.

 • 14 March 2016

  Juli 2012:
  We hebben alleen maar lofuitingen voor deze reis. (we zijn eigenlijk niet anders gewend). Het Domain Joinville lag prachtig, onze kamer perfect, de "ober "gaf ons adviezen over een plat pad bij Dieppe over een spoorlijn en een weg langs de Bresle, wij kozen toch voor de aangereikte tochten omdat we niet in een plat land waren maar de juist de "bergen" wilden proeven.
  Leuke plaatsjes , goede informatie kortom: we hebben genoten.

  Mei 2007:
  Beste medewerkers van Eigen-Wijze Reizen, wij zijn weer aan het werk en kunnen terugkijken op een leuke vakantie in Frankrijk. De hellingen waren voor ondergetekende soms een beetje te steil, maar we vonden zo´n fietsreis zeker voor herhaling vatbaar. Graag tot een volgende keer.

Eu - Le Tréport

Bekijk de routes en lees meer over deze vakantie

» Ontdek de routes

Heeft u ook zin in deze vakantie?

» Bekijk prijzen en opties

Foto's — Eu - Le Tréport

“Prachtig hotel (kasteeltje) met vriendelijke bediening"
» Lees meer verhalen

Eu - Le Tréport

Bekijk de routes en lees meer over deze vakantie

» Ontdek de routes

Heeft u ook zin in deze vakantie?

Bekijk prijzen en opties