2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Tavel

Tavel is één van de bekende wijndorpen in de Provence, de hier geproduceerde roséwijn is wereldberoemd. Het hotel is de mooi gerestaureerde oude school van het dorp Tavel, met een heerlijke keuken en een zwembad om na de fietstochten in af te koelen. De rondritten leiden naar de bekende plaatsen aan de Rhône, zoals de pausenstad Avignon, het gezellige Orange en het beroemde wijndorp Châteauneuf-du-Pape » lees meer over Fietsvakantie Tavel

 • Auberge de Tavel (Bottin Gourmand)
 • Palais des Papes in Avignon
 • Wijnstadje Châteauneuf-du-Pape met ruïne zomerpaleis van de pausen
GPS APP E-bike Hond zwembad Zwaarte zwaarte_12
 • Fietsvakantie
 • Standplaats
 • 5 of 8 dagen
 • Individueel
vanaf 395 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 395 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Franse smaakmakers

Met z’n bloeiende zonnebloemen en dieppaarse lavendelvelden is de Franse Provence voor velen het land van de zomer. Maar eigenlijk bekoort dit gebied van het vroege voorjaar tot in de late herfst. Stal je fiets maar eens in het prachtdorp Chateauneuf du Pape. Of plof onderweg even neer op het terras van een verstilde beau village waar het dorpscafé de geur van koffie verspreidt en waar het goed bijkomen is in de schaduw van een eeuwenoude olijfboom.

Zes rondritten

Het leven beleven als God in Frankrijk kan zo goed als het hele jaar door. Dat dachten de pausen destijds ook. Daarom bouwden ze in Avignon hun machtige Palais de Papes, pal naast ‘Sur le Pont…’ Al deze Franse smaakmakers ontdek je vanuit standplaats Tavel. Zo ontdek je Oranje met z’n beroemde Romeinse amfitheater. Een andere tocht voert je naar Villeneuve-lès-Avignon. Je hebt er een prachtig zicht op Avignon en het machtige massief van de Mont Ventoux. Een nieuwe tocht voert zuidwaarts naar Aramon dat aan de voet van de immense muren van een hooggelegen burcht is ontstaan. Aan de andere kant van de Rhône klim je dan naar de Abdij van Frigolet, die nog steeds door paters wordt bewoond.

Avignon

Ah… dat smaakt

Du pain et du vin… Genieten en wijn zijn in Frankrijk onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Rond het plaatsje Châteauneuf du Pape, gebouwd op een heuvel die de Rhône-vallei domineert, liggen de uitgestrekte wijngaarden die sinds jaar en dag de kwaliteitswijnen produceren die de naam van het dorp dragen. Onder meer dankzij de uitstekende klimatologische omstandigheden groeien hier dertien soorten druiven. Met passie worden die druiven door de wijnmakers gebruikt voor deze topwijnen. Bezoek een wijnhuis en overtuig je van de kwaliteit tijdens een sfeervolle proeverij. Vol in het glas en met een heerlijke afdronk. Joie de vivre dus.

Paleis werd kazerne, werd monument

Het Rome van Frankrijk. Dat predikaat past Avignon eigenlijk best wel. Ruim een eeuw lang woonden er immers pausen in deze stad. En die zorgden meteen voor het belangrijkste bouwwerk: het Palais des Papes. Tja, je bent belangrijk en wil dat dan ook uitdragen. Tijdens de 14e eeuw ontstond op die manier het grootste gotische bouwwerk in Frankrijk; een paleis dat meer een fort is. Het gebouw bleef ook na het Pauselijke Schisma lang in handen van de kerk. Totdat de Franse Revolutie uitbrak. “Niks paleis, het wordt een kazerne.” En nu is het een monument dat zeker je bezoek waard is.

Chateauneuf de Pape

Keizers en prinsen in Orange

Orange heeft twee zulke unieke monumenten uit de 1e eeuw na Christus, dat Unesco ze op haar werelderfgoedlijst zette. Het Romeinse amfitheater, gebouwd voor keizer Augustus, is zeer goed bewaard gebleven. Al tijdens de Romeinse tijd was het een toptheater, ook nu nog is de akoestiek subliem. De Romeinse triomfboog is eveneens magnifiek. En voor de overblijfselen van het kasteel van de prinsen van Oranje wandel je het beboste park van de Saint-Eutrope-heuvel binnen.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Tavel

Prijzen en data

Route informatie

Tavel is één van de bekende wijndorpen in de Provence, de hier geproduceerde roséwijn is wereldberoemd. Het hotel is de mooi gerestaureerde oude school van het dorp Tavel, met een heerlijke keuken en een zwembad om na de fietstochten in af te koelen. De rondritten leiden naar de bekende plaatsen aan de Rhône, zoals de pausenstad Avignon, het gezellige Orange en het beroemde wijndorp Châteauneuf-du-Pape. Ook fiets je door het authentieke oude cultuurland­schap van de Provence ten westen van de Rhône. Door wijngaarden en over een plateau met geurige mediterrane natuur ga je naar het middeleeuwse Pouzilhac en via het dal van het riviertje de Cèze kom je in Bagnols-sur-Cèze.

Fietsvakantie Tavel

Je ontvangt ook nog een wandeling van 2 km in Tavel.

Reisinformatie

Inclusief

 • 5-daagse, start op maandag, dinsdag: 2 nachten verblijf op basis van halfpension en 2 nachten logies en ontbijt
 • 5-daagse, start op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag: 3 nachten verblijf op basis van halfpension en 1 nacht logies en ontbijt
 • 8-daagse: 5 nachten verblijf op basis van halfpension en 2 nachten logies en ontbijt
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

Exclusief

 • Retour Avignon TGV; wij kunnen de trein op maat voor u reserveren. U reist zelf verder per taxi naar uw hotel, kosten ca. € 35,- per rit.
 • Fietshuur
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Reissom niet inclusief huurfiets
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): 
  5-daagse: € 105,- p.p.
  8-daagse: € 125,- p.p.
  24 versnellingen, tas en slot
  Verlenging: € 15,- p.p. per dag
 • E-bike: (excl. fietsverzekering):
  5-daagse: € 195,- p.p.
  8-daagse: € 260,- p.p.
  Verlenging: € 30,- p.p. per dag
 • Fietsverzekering: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Bij het reserveren van een huurfiets/e-bike vragen wij (achteraf) naar de lichaamslengte zodat wij kunnen zorgen voor een passende fiets.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • Zwembad (onverwarmd)
 • Hond toegestaan: op aanvraag, € 5,- p.d. Kosten ter plaatse voldoen
 • Bij de 5-daagse krijgt je 2 of 3 keer en bij de 8-daagse 5 keer een 4-gangen keuzemenu. Op woensdag en donderdag is het restaurant van het hotel gesloten, je kunt dan dineren in een restaurant in het dorp (niet inbegrepen)
 • Het restaurant heeft een vermelding in de Bottin Gourmand
 • Treinreizigers uit het noorden en oosten van Nederland moeten rekening houden met de vroege vertrektijden van de internationale trein

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Tavel

L'auberge de Tavel
L'auberge de Tavel
saint victor la coste tavel
saint victor la coste tavel
Fort Saint Andre a Tavel
Fort Saint Andre a Tavel

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.