Vernieuwd

Fietsvakantie Van Bolzano naar Venetië

trektocht in Italië - Noord

Een lichte fietstocht langs de rivieren Adige en Brenta naar zee

 • LOGIES EN ONTBIJT
 • 8 dagen
 • Routebeschrijving m.b.v. een (offline) app, smartphone vereist
Nazomer korting
vanaf € 935,-
Prijzen en data
Herfst Routeboekje Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets GPS

Zeer afwisselend en gevarieerde landschappen en mooie steden.

anoniem

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Van Bolzano naar Venetië

Van Bolzano fietst u gemakkelijk via Bolzano naar het wereldberoemde Venetië, gebouwd op 120 kleine eilanden. Omdat u vanuit de bergen langs de rivieren de Adige en de Brenta naar de zee fietst, is de route overwegend vlak en daardoor eenvoudig te fietsen. U komt door prachtige, gevarieerde landschappen en naast Venetië door mooie steden als Merano, Bolzano, Verona, Vicenza en Padova.

» Lees meer

Veelgestelde vragen over Van Bolzano naar Venetië

Dat is maximaal 355 kilometer, minimaal 286 kilometer.

Nee, de routebeschrijving is op basis van een (offline) app. Hiervoor is een smartphone nodig.

Ja, een boottocht over het Garda-meer (4 uur), fiets kan mee.

Ja, dat is mogelijk.

Ja.

HOTEL REGINA A. In Bolzano. HOTEL EVEREST in Trento. Hotel Clarin14 of Hotel Piccolo in Verona. Key Hotel in Vicenza. Hotel Splendid in Galzignano Terme. Hotel Venezia in Venezia.

Reviews fietsvakantie - Van Bolzano naar Venetië

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Zeer afwisselend en gevarieerde landschappen en mooie steden.

2019 - anoniem

"Mooie fietswegen. Mooie natuur.
Sommige hotels zou ik niet direct als luxe hotels aanzien alhoewel daarvoor gekozen was.
De opgegeven afstand in de documentatie was niet altijd correct en houdt geen rekening met de bijkomende afstand naar het toegewezen hotel. Deze afstand was soms te groot, zodat dikwijls weinig tijd over bleef om onderweg of bij aankomst bezienswaardigheden te bezoeken. We vroegen ons soms af waarom sommige hotels zover afgelegen van de reisdoelen lagen, terwijl toch geschiktere hotels dichterbij gelegen waren.

Gebruik van een roadbook is af te raden wegens te omslachtig, te onhandig en te gevaarlijk tijdens het fietsen.
Het gebruik van een tracker en het ermee leren werken op voorhand is ten zeerste aan te raden. Spijtig genoeg staat echter geen route op de tracker voor de bijkomende weg naar het toegewezen hotel (bv. hotel in Abano Terme of Mestre). Daarom is het aan te raden om af en toe gebruik te kunnen maken van een eigen routeplanner (bv. Google Maps of Osmand). Voorzie een bevestiging daarvoor op je fiets tenzij je verkiest om met één hand te fietsen.
"

2019 - Richard Vereecken

"We hebben genoten van de reis omwille van de prachtige landschappen, het mooie weer, de degelijke fietspaden.
Spijtig dat we het (zeer lijvige) roadbook Bolzano-Venetië + de kaartjes slechts ter plaatse ontvingen zodat het puzzelen van de route niet vooraf kon gebeuren.
In de dagafstanden zijn de km's van en naar de hotels niet inbegrepen en bedroegen in sommige gevallen tot meer dan 20 km! De hotels die voor ons werden gereserveerd waren dikwijls zeer ver verwijderd van de start- en of aankomstplaats.
De vele omleidingen die slecht werden aangeduid waren storend, soms langs gevaarlijke grote wegen.
Omdat er langs de routes zelden gelegenheden waren om te lunchen of een verfrissing te gebruiken diende ook hier extra km's te worden afgelegd.
Omwille van de extra km's en de vele omleidingen was er weinig tijd om de prachtige dorpen en steden te bezoeken.
Het hotel in Mestre (Le President) was een tegenvaller: aftandse kamer, bar gesloten, minder vriendelijk personeel ontbijt.
"

2019 - Karel en Marleen Vanderhoeght-Mistiaen

Het was de derde keer dat we met Eigenwijze Reizen op pad gingen. Ook met deze reis werden onze verwachtingen volledig waargemaakt. De fietspaden in Italië waren veel beter dan we hadden verwacht, we hebben weer erg genoten.

2019 - René Lieman

Prachtige en goed te fietsen fietsroute. Mooie natuur en zeer leuke stadjes. De route is grotendeels over verharde fietspaden en kleine weggetjes. Klein deel onverhard en korte stukken op drukke autowegen. Aanrader!

2018 - Anoniem

Een ‘buitenlandse fietsvakantie voor beginners’ is die van de Oostenrijkse grens (Resschenpass) over Merano, Bolzano, Vicenze en Padua naar Venetië. 400 km in 9 dagen, geleidelijk aan 1300 meter dalen. Goeie fietsen/routesbeschrijving/bewegwijzering en goede, zgn. luxe hotels.
De routes waren prima, er is in noord Italië erg veel in fietsroutes geïnvesteerd. Soms kwamen we op een dag geen enkele auto tegen, behalve in het dorp/de stad waar we moesten zijn. We waren over het algemeen aan het begin van de middag op onze plaats van bestemming, dus hadden ruimschoots de mogelijkheid om dorp of stad te bekijken.

2017 - Conny Leijten

Reisinformatie Van Bolzano naar Venetië

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata:
  8 april t/m 7 oktober
 • Aankomstdag:
  Iedere zaterdag en zondag, van 16 mei tot en met 6 september ook op dinsdag en woensdag
 • Toeslag eenpersoonskamer
  Hotels: € 295,-
  Luxe hotels: € 350,-
 • Toeslag overnachting Venetië i.p.v. Mestre: prijs op aanvraag
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): 27 versnellingen, tas en slot
  € 95,- p.p.          
 • E-bike (excl. fietsverzekering):
  € 235,- p.p.
 • Extra nacht(en) LO: vanaf € 70,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer LO: vanaf € 115,-

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van LO
 • Bagagevervoer
 • (Offline) app met routebeschrijving en reisinformatie
 • Boottocht van 4 uur over Gardameer  (incl. fiets)

Exclusief

 • Retourvlucht Venetië/Mestre/Treviso: Prijs op aanvraag. 
 • Dagtrein: prijs op aanvraag
 • Trein naar Borgo Valsugana of Grigno, ca € 5,- p.p.
 • Terugtransfer per taxi vanaf Mestre mogelijk: op zaterdag, zondag en dinsdag: € 140,- p.p. incl. fiets. Vooraf reserveren. 

Bijzonderheden

 • Parkeren Bolzano: hotelgarage ca. € 12,- per dag of gratis buiten het centrum
 • Routebeschrijving op basis van (offline) app. Hiervoor is een smartphone nodig.
 • Boottocht over het Garda-meer (4 uur), fiets kan mee.
 • Terugtransfer vanaf Mestre mogelijk op zaterdag, zondag en dinsdag per taxi, € 140,- p.p. incl. fiets, vooraf reserveren.
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Toegangspas Venetië (Venice Municipality Acces Fee), ça € 10 per dag (verdere info: www.visit-venice-italy.com)
Boek nu

Prijzen en data - Van Bolzano naar Venetië

Fietsroutes Van Bolzano naar Venetië

8-daagse tocht  Van Bolzano naar Mestre of Venetië          Bolzano naar italie                                    

Dag 1 Aankomst in Bolzano

U arriveert in Bolzano, de provinciehoofdstad van Zuid-Tirol. Bolzano is een mooie oude stad en wordt door haar ligging ook wel ‘de poort naar de Dolomieten’ genoemd.

Dag 2 Van Bolzano naar Trento 51 of 70 km

Langs de rivier de Adige fietst u door boom- en wijngaarden naar Trento. In het oude centrum vindt u de dom, het domplein­, prachtige­ oude paleizen en de Santa Maria ­Maggiore kerk. U heeft de mogelijkheid om de fietsroute in te korten door een trein te nemen.

Dag 3 Van Trento naar Desenzano/Peschiera 50 km + boot Gardameer

De Adige rivier leidt u naar Rovereto, bekend om zijn museum voor moderne  kunst. Na een korte klim naar Passo San Giovanni, kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het Gardameer en de kleine plaats Torbole. In Riva del Garda neemt u de veerboot om de zuidkant van het meer te bereiken.

Dag 4 Van Desenzano/Peschiera naar Verona 35 of 60 km

Na het doorkruisen van het heuvelachtige landschap rond het Gardameer, vindt u de Adige weer terug. De rivier leidt u naar Verona, een van de belangrijkste en mooiste steden van de regio Veneto. Hier kunt u o.a. de Romeinse arena, de San Zeno Kerk en het huis van Julia bezoeken.

Dag 5 Van Verona naar Vicenza 35 of 70 km

Fietsend door de wijngaarden aan de voet van de Lessini Heuvels, bereikt u het kasteel van Soave. Het verderop gelegen fort van Brendola leidt u naar de Berici Heuvels en naar Vicenza. Het oude stadscentrum wordt gekarakteriseerd door de prachtige privé paleizen en openbare gebouwen van Andrea Palladio, de befaamde 16de eeuwse architect. U heeft de mogelijkheid om de route in te korten door een trein te nemen vanaf San Bonifacio.

Dag 6 Van Vicenza naar Padova 50 km

Vandaag passeert u de villa ­‘Valmarana ai Nani’, met prachtige door de Venetiaanse kunstschilder Tiepolo gemaakte fresco’s. Verderop komt u langs ‘Villa Rotonda’, de beroemdste van alle Palladio Villa’s. Vervolgens gaat u, na het dorp Montegalda, richting de Euganische Heuvels. Aan de voet van de heuvels overnacht u in een luxe spa-resort in het grootste thermale gebied van Europa.

Dag 7 Van Padova naar Mestre/ Venetië 55 km

Over het fietspad langs het Battaglia Kanaal, komt u door Padova, stad van een van de oudste universiteiten van Italië (en Europa) en rijk aan kunst en geschiedenis. Fietsend langs het Piovego Kanaal bereikt u Stra. Dan volgt u het Brenta Kanaal, waarop de landhuizen van de oude Venetiaanse adel (Villa Pisani, Villa Malcontenta, Villa Widmann) uitzicht hebben, tot u Mestre bereikt, het vaste land van Venetië.

Dag 8 Vertrek

Vandaag eindigt uw fietsttocht. U kunt natuurlijk verlengen in Mestre, het prachtige Venetië of in de startplaats Bolzano.

Tip
U kunt ook in Venetië overnachten in plaats van in het nabijgelegen Mestre. Vanwege de extra kosten voor het bagagevervoer en het hotel betaalt u hiervoor een toeslag. Prijs op aanvraag.

 

 


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Nazomer korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Bella Toscana - Italië - Midden

Fietsvakantie    8 of 12 dagen    trektocht

Herfst GPS Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets Hondje
 • Hotel/Bed&Breakfast met bagagevervoer
 • Siena, San Donato, Florence, San Gimignano, Volterra, Sovicille, Montalcino, Asciano
 • Fietsen door de Chianti Classico en de Crete Senesi
 • Historisch torenstadje San Gimignano
 • Ponte Vecchio in Florence
 • Dagafstand 28-60 km
vanaf 995,-

Drauradweg - Oostenrijk

Fietsvakantie    8 of 10 dagen    trektocht

Herfst GPS FVW Tocht Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Sillian, Oberdrauburg, Sachsenburg, Spittal, Villach, Mühlbach, Kirschentheuer, Seelach
 • Fietsen in het zonnige Karinthië
 • Klopeiner See, warmste meer van Oostenrijk
 • Oude stadjes Lienz en Völkermarkt
 • Dagafstand 49-60 km
vanaf 685,-

Costigliole Saluzzo - Italië - Piemonte

Fietsvakantie    8 dagen    standplaats

Hondje Kroontje Herfst GPS Culinair Elektrische fiets
 • Hotel Castello Rosso
 • Saluzzo, Savigliano, Fossano, Cuneo, Dronero, Caraglio, Frassino
 • Fietsen in het vlakke deel van de Piemonte in Noord-Italië
 • Historische stadjes Cuneo, Fossano en Savigliano
 • Prachtig uitzicht op de besneeuwde Alpen
 • Dagafstand 31-67 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 930,-

Toscane wandelen - Italië - Midden

Wandelvakantie    8 of 9 dagen    trektocht

Hondje Herfst Aanrader GPS Winterzon
 • Hotels met bagagevervoer
 • Volterra, Sensano, San Gimignano, Colle di Val d' Elsa, Monteriggioni, Siena
 • Wandelen door de Toscaanse middeleeuwen
 • Chianti Senese, de beroemde wijnstreek
 • Middeleeuwse straatjes, kerken en paleizen
 • Dagafstand 7-17 km
vanaf 915,-

Veneto - Italië - Noord

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

Herfst Routeboekje Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets GPS
 • Hotels of luxe hotels met bagagevervoer
 • Vicenza, Bassano, Treviso, Mestre, Padova
 • Bijzondere fietsvakantie rondom Venetië
 • Mooie gebouwen van architect Palladio
 • Dagafstand 33 - 62 km
vanaf 675,-

Bolzano fietsen - Italië - Zuid-Tirol

Fietsvakantie    7 dagen    standplaats

Routeboekje Aanrader Kroontje Elektrische fiets GPS Herfst
 • Hotel Scala Stiegl
 • Bolzano, Ora, Merano, Trento, Brixen, Klobenstein
 • Actief in de Dolomieten
 • Aan de rand van het gezellige centrum met uitzicht op de Dolomieten
 • Extra: 2 wandelroutes
 • Dagafstand 42-67 km
vanaf 650,-
GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Mestre/Venetië, Jesolo/Caorle, Portogruaro, Aquileia, Triëste, Portorož, Poreč
 • Fietsen door de landen van de oude Venetiaanse Republiek 'Serenissima'
 • Dagafstand 40-60 km
vanaf 820,-

Saluzzo - Italië - Piemonte

Fietsvakantie    8 dagen    standplaats

Hondje Kroontje Herfst GPS Culinair Elektrische fiets
 • Hotel Perpoin
 • Cavour, Busca, Savigliano
 • Ontdek Piemonte vanuit een middeleeuwse stad
 • Abbazia di Staffarda en Castello di Manta
 • Uitzicht op besneeuwde Alpentoppen
 • Rondwandeling door het koninklijke Turijn
 • Dagafstand 30 – 59 km
vanaf 410,-