2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Van Bolzano naar Venetië

De fietsroute van de Italiaanse Alpen naar de Adriatische Zee brengt je van Bolzano naar Venetië. Onderweg proef je van Trento, het Gardameer, Verona, Vicenza en Padua. Landschappen en steden die moeilijk zijn te weerstaan. Buon appetito! » lees meer over Fietsvakantie Van Bolzano naar Venetië

 • Bolzano, Trento, Verona, Vicenza, Padova, Venetië
 • Langs de rivieren Adige en Brenta en het Gardameer naar zee
 • Prachtige culturele steden
GPS APP E-bike Zwaarte zwaarte_1
 • Fietsvakantie
 • 8 dagen
 • Individueel
vanaf 975 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 975 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Het pure Italië

Op weg naar het zuiden laten de meeste bezoekers steden als Vicenza en Padova links liggen. Zonde, want vooral daar ademt alles één en al Italië. Tijdens deze trektocht daal je af van Bolzano naar Venetië. Je volgt de rivier Adige: lekker vlak fietsen met de uitlopers van de Dolomieten als indrukwekkend decor.

Venetië op het droge

Na Trento en een boottocht over het Gardameer kom je uit in Verona met z’n eeuwenoude arena en het balkon van Romeo en Julia. In Vicenza ontdek je meester-architect Andrea Palladio. De stad wordt ook het Venetië op het droge genoemd. Dit vanwege de vele palazzi, mooie gevels en fotogenieke straatjes. In Padova kom je geheid uit bij het Prato della Valle, een klassiek plein met waterpartijen en standbeelden. Vooral einde dag leuk als tout Padova hier samenkomt. En de kers op de taart: Venetië.

Wit, strak en harmonieus

Dankzij de revolutionaire architect Andrea Palladio (1508-1580) kreeg Vicenza in de 16e eeuw een unieke uitstraling. Zijn stijl inspireerde veel architecten, ook die van Buckingham Palace en The White House. Het standbeeld van de Palladio staat naast de Basilica, zijn meesterwerk dat in de avond mooi wordt verlicht. Hij hield van wit, strak en harmonie. Symmetrie en een lijnenspel met zuilen stonden centraal, en dat rijkelijk versierd met klassieke beeldhouwwerken. Toen, maar ook nu nog, een schot in de roos.

Volkstheater

Het Prato della Valle is een van de grootste pleinen van Europa met grasvelden, waterpartijen en zo’n tachtig beelden van Italiaanse hotemetoten. Elke namiddag verandert het park in een waar volkstheater. Op de reling van een mooie brug wisselen vriendinnen de laatste nieuwtjes uit, aan het water ontluiken nieuwe liefdes en op een bankje zijn buurvrouwen druk met elkaar in gesprek. Leuk om het ware Italiaanse leven zo te bekijken.

Gratis wandeling

Fietsen in Venetië is verboden. Laat je fiets bij het hotel en verken wandelend de Dogenstad. Download onze gratis wandeling door het centrum [linkje toevoegen naar online magazine]. Een tocht per gondel? Je betaalt al snel € 80. Wil je toch een gondelervaring? Neem dan de traghetto. Op diverse plaatsen fungeert deze als veerpont over het Canal Grande. Staand achter elkaar brengt zo’n gondel passagiers voor een prikkie naar de overkant.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Van Bolzano naar Venetië

Prijzen en data

Route informatie

Van Bolzano fiets je gemakkelijk via Bolzano naar het wereldberoemde Venetië, gebouwd op 120 kleine eilanden. Omdat je vanuit de bergen langs de rivieren de Adige en de Brenta naar de zee fietst, is de route overwegend vlak en daardoor eenvoudig te fietsen. Deze tocht gaat door prachtige, gevarieerde landschappen en naast Venetië door mooie steden als Merano, Bolzano, Verona, Vicenza en Padova.

Fietsvakantie Van Bolzano naar Venetië

Tip
Je kunt ook in Venetië overnachten in plaats van in het nabijgelegen Mestre. Vanwege de extra kosten voor het bagagevervoer en het hotel betaalt je hiervoor een toeslag. Prijs op aanvraag.

Reisinformatie

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Bagagevervoer
 • (Offline) app met routebeschrijving en reisinformatie
 • Boottocht van 4 uur over Gardameer  (incl. fiets)

Exclusief

 • Retourvlucht Venetië/Mestre/Treviso: Prijs op aanvraag. 
 • Dagtrein: prijs op aanvraag
 • Terugtransfer per taxi vanaf Mestre mogelijk: op zaterdag, zondag en dinsdag: € 140,- p.p. incl. fiets. Vooraf reserveren. 

 • Reissom niet inclusief huurfiets
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 105,- p.p. 
  27 versnellingen, tas en slot
 • E-bike: (excl. fietsverzekering): € 225,- p.p.
 • Fietsverzekering: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Bij het reserveren van een huurfiets/e-bike vragen wij (achteraf) naar de lichaamslengte zodat wij kunnen zorgen voor een passende fiets.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Van Bolzano naar Venetië

Bolzano
Bolzano
Pieschiera del Garda
Pieschiera del Garda
Trento
Trento

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.

Tags van deze reis

Actieve vakantie Italië