Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
In prijs verlaagd
Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Rond de Zuiderzee

trektocht in Nederland - IJsselmeer

Dé fietsklassieker van Nederland

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 7 of 8 dagen
vroegboekkorting
vanaf € 495,-
Prijzen en data
GPS FVW Tocht Elektrische fiets Aanrader Benelux

Wij hebben een mooie fietsvakantie gehad mooie routes en de afstanden waren ook prima te doen. De organisatie was perfect geregeld altijd op tijd de bagage in het hotel
Amsterdam was druk ma... Lees review

Martien en Rieky

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Rond de Zuiderzee

Vanuit Huizen fietst u een prachtige route langs de oevers van de voormalige Zuiderzee (IJsselmeer). Tot de aanleg van de Afsluitdijk en de polders lagen deze oevers meer landinwaarts. U komt door vele prachtige oude steden en stadjes, zoals Muiden, Amsterdam, Volendam, Hindeloopen, Kampen en Harderwijk en u fietst door vele oude en nieuwe natuurgebieden. De route voert u door Waterland, met vogelrijke veenweides, pontjes en oude watergangen. Door de overtocht met de boot van Enkhuizen naar Stavoren hoeft u niet over de lange Afsluitdijk. Vervolgens fietst u door het glooiende Gaasterland in Friesland, dat verrassend bosrijk is. Giethoorn biedt u boogbrug­getjes, bootjes en rietgedekte boerderijen. Langs de Randmeren fietst u door de authentieke vissersdorpen Elburg, Nunspeet en Spakenburg terug naar Huizen.  

» Lees meer

Reviews fietsvakantie - Rond de Zuiderzee

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Wij hebben een mooie fietsvakantie gehad mooie routes en de afstanden waren ook prima te doen. De organisatie was perfect geregeld altijd op tijd de bagage in het hotel
Amsterdam was druk maar we hebben er wel veel gezien goede hotels met overal een overdekte fietsenstalling .Zeer goede ervaring met Eigen-Wijze reizen volgend jaar wordt het zeker weer een Eigen -Wijze reis

24-08-2021 - Martien en Rieky

Wij hebben een heerlijke fietsvakantie gehad, we boften dat we heerlijk weer hadden. En we hebben Nederland weer een stukje beter leren kennen, en hebben genoten van de routes.
We hadden half pension geboekt en dit is ons goed bevallen, behalve bij één overnachting in Lemmer. Daar moesten we bij een ander restaurant eten en kregen geen 3 gangen diner aangeboden, maar moesten van de kaart kiezen en alles wat boven de € 25,00 was bijbetalen.
Dit was het enige minpunt.

13-07-2021 - Mary van der Heiden

Leuke reis Mooie omgeving,goede hotels en goed eten

16-11-2020 - Andrea Molenaar

We hebben een fantastische tocht gemaakt, hier en daar hebben we hem zelf wat uitgebreid met hulp van Route.nl, mede omdat ik een e-bike heb. Daardoor hebben we ook familieleden onderweg bezocht, thuis of op een camping. Nederland is prachtig!!

16-11-2020 - Hans Hartjes

hoewel ik Nederland goed ken, ben ik toch weer op een aantal plekken geweest die nieuw voor me waren. heel goed dus

10-11-2020 - Hennie Epping

Het was onze 1e ervaring om zo op vakantie te gaan.Het is ons uitstekend bevallen. Je komt op plaatsen waar je met de auto niet kan komen. Veel verschillende landschappen. We hadden gekozen voor een gewone huurfiets. De volgende keer kiezen we voor een E- bike. Op een gewone fiets en dat met de warme periode van dit jaar was het weleens te zwaar. Het is een aanrader om zo op vakantie te gaan.

10-11-2020 - Jannie Schaap

Was een hele mooie route. Erg makkelijk te volgen d.m.v. de knooppunten. Alleen in Amsterdam ging het mis, maar dit kwam waarschijnlijk door het drukke verkeer waar we op moesten letten. Bovendien hadden we ook nog een lekke band. Dat werkte ook niet mee. Maar verder prima! Zeer aan te raden.

10-11-2020 - anoniem

Hotels waren goed maar bij 3 hotels was het eten matig.
Bij het NH hotel in Nunspeet moesten we veel bijbetalen voor het eten en toeristen belasting, je verwacht dat dit bij het arrangement zit.
De oversteek met de veerboot naar was spannend door het optreden van de bemanningsleden tegen een van de passagiers.
Verder mooie reis, veel fietspaden.

10-11-2020 - anoniem

Fantastisch mooie route. Veel gezien, leuke hotels, heel goed gegeten en fantastisch weer. Zeker na de eerste coronagolf was dit een heerlijke tocht. Lekker uitgewaaid, weinig risico's en prachtige tochten. Goede herinneringen aan en mooie foto's.

30-10-2020 - Hans Hartjes

We hebben, zeker in coronatijd, een fantastische vakantie gehad. Een mooie tocht, goed georganiseerd, bijna allemaal fantastische hotels!! In een enkel hotel hadden we een wat kleinere kamer, onder het dak, soms ook nog met een dekbed, dat geschikt was bij minus 15 graden, dat is een kwestie van alleen onder de hoes liggen. De route was echt de moeite waard!

28-10-2020 - Hans Hartjes

Wij hebben met zijn vieren genoten van het rondje Zuiderzee. Mooie fietsroutes. Goede hotels; eten was goed. Bagagevervoer goed geregeld.
Was onze 1st fietsvakantie via Eigen-Wijze reizen maar gaan beslist nog vaker via jullie op vakantie

23-10-2020 - Nico en Pietje, Jan en Ria

Heb ondanks mijn grote kennis van Nederland toch weer stukjes kunnen fietsen die nieuw voor me waren en waar ik erg van heb genoten. Prima dagafstanden en een goede routebeschrijving met knooppunten. Heerlijke vakantie

23-10-2020 - Hennie Epping

"Prachtige tocht, alles goed geregeld zoals bagagevervoer en overnachtingen. Doordat we in Amsterdam niet goed hadden opgelet, misten we een knooppuntbordje en was het even zoeken. Geweldig om door zo'n stad te rijden!
Volgend jaar proberen we weer via Eigen-Wijze Reizen een fietstocht door Nederland te maken."

08-09-2019 - Marianne de Meijer

Alles war in Ordnung.

05-09-2019 - anoniem

Goed verzorgd, mooie route.

03-09-2019 - Andre

Een erg leuke fietstocht in een mooie omgeving. Hotels bijna steeds kort bij de route. Routes over het algemeen duidelijk aangegeven in het boekje. Twee kleine minpunten bij het halfpension: Bij Hotel Lemmer was het diner niet daar maar in een restaurant aan de haven. Wat we daar voor meer dan 25 € aten moesten we bijbetalen. Voor 25€ kon je daar geen driegangen menu eten. ik weet niet wanneer iets een driegangen keuze menu is maar bij Olde Smidse in Giethoorn kon je alleen de soep kiezen volgens de menukaart. ( Ik moet er overigens wel bij zeggen dat het hoofd gerecht mij niet aanstond, en ik zonder problemen een ander gerecht kon kiezen)

03-09-2019 - anoniem

Wij hebben genoten van een uitgekiende fietsreis door fraaie Hollandse stadjes en dorpjes. De hotels waren prima. 60-65 km per dag is prima te doen met een E-bike.

03-09-2019 - anoniem

Alles was goed, goede Hotels en goede diners

18-08-2019 - A van Dongen

PRIMA VAKANTIE. HEEL AFWISSELEND. GOEDE HOTELS. GOED GEORGANISEERD. DUIDELIJKE ROUTEBESCHRIJVING.

16-08-2019 - KEES JANSEN

Zeer gevarieerd landschap waar je doorheen fietst.
Alles goed geregeld en duidelijke route beschrijving, prima hotels; overal vriendelijk ontvangst. Graag had ik op sommige plekken wat langer rond willen kijken, voor mijn gevoel had ik daar te weinig tijd voor, gezien de afstanden die je per dag aflegt. Daarentegen geeft het je wel inspiratie voor een volgende vakantie om bijvoorbeeld eens een weekendje Kampen of Enkhuizen te boeken.
Het stoomgemaal in Lemmer is een aanrader!

22-07-2019 - Anoniem

wir möchten uns bei Ihnen für einen wunderschönen Fahrradurlaub rund um die Zuiderzee
bedanken. Es hat alles wunderbar funktioniert. Die Hotels waren alle sehr schön gelegen.
Besonders über das Hotel De Port van Cleve in Enkhuizen waren wir begeistert.
Auch die ausgewählten Strecken waren sehr abwechslungsreich. Wir haben hier viele Gesichter
der Niederlande kennen und schätzen gelernt.
Wir werden solch eine Fahrradreise sicherlich noch einmal unternehmen, dann aber nur mit
Bed & Breackfast. Das abendliche Menu war zwar ausgezeichnet, aber für uns viel zu reichlich.

15-07-2019 - Petra und Klaus Kochert

Wij hebben een leuke reis gehad: de route langs de zuiderzeestadjes was mooi en makkelijk te volgen, de hotels waren gastvrij en het eten was lekker. De service van Eigenwijze reizen was ook uitstekend: toen bleek dat de boot van Enkhuizen naar Stavoren nog niet voer, werd voor ons en de fietsen vervoer per taxi naar Stavoren geregeld.

28-06-2019 - Anoniem

Wel tevreden. Laatste route hadden we graag iets meer door Het bos gefietst.
Hotel in Volendam niet zo klantvriendelijk: fietsenstalling zoeken, niet even meelopen(kan gelegen hebben aan het personeel die dag)

28-06-2019 - Anoniem

Wij hebben genoten van deze fietstocht langs de vele mooie plekjes rond het IJsselmeer. Goed georganiseerd en prima verzorgd. Een absolute aanrader!

14-01-2019 - Paul Hamers

Een reis om aan te bevelen. Mooie fietsroutes door mooie natuur en langs heel veel leuke plaatsen in Nederland met veel bezienswaardigheden. Leuk ook om op plekken te komen waar je alleen fietsend of wandelend kunt komen. Ik had bovendien geluk dat ik het perfecte fietsweer had.

02-08-2017 - Anoniem

Een hele leuke ervaring, zeker voor herhaling vatbaat

02-08-2017 - Goddijn

Door de routebeschrijving kwamen wij op plaatsen die wij zonder de beschrijving niet hadden bezocht.

19-06-2017 - J. Dekkers

Een aanrader voor sportieve mensen en iedereen die wat meer van ons prachtige Nederland wil zien.

09-12-2016 - Marleen van Brakel

"Een hele leuke fietsvakantie, prachtige omgeving, afwisselend landschap, vriendelijke mensen, lekker eten in de verschillende hotels !
Een echte aanrader !!"

27-09-2016 - Van Osselaer Paul

7-daagse tocht. Heerlijk ontspannen fietsvakantie waarbij we op plekken kwamen waar we het bestaan niet van wisten. Uitstekend verzorgd en met heel fijne hotels

23-09-2016 - G.J. Wijsman

Een zeer afwisselende en interessante, eenvoudig te fietsen tocht met goede hotels. Goede reisbescheiden en mooie routes. De GPS tracks waren uitstekend en makkelijk te volgen.

15-09-2016 - Camille Muller, Duitsland

de fietstocht is fantastisch, de verzorging laat te wensen over.

06-09-2016 - B.van den Wildenberg

We hebben door deze reis de natuur en cultuur van Nederland weer eens goed ervaren.

06-09-2016 - Peter Hegi

Het was een mooie reis. Wij vonden het merendeel van de etappes echter wat lang. Dat zorgde ervoor, dat wij behalve een koffie, lunch- en theestop nauwelijks stops konden maken om een mooie stadje wat langer te bekijken. En er waren genoeg mooie stadjes op deze tocht! Voor ons zou maximaal 40 km. per dag goed zijn.

06-09-2016 - Fam. C.W. Versteeg-Gestman

Deze fietsroute is zeker de moeite waard, je komt op plekjes waar je met de auto anders nooit komt. Zeer gevarieerde fietsroute.

01-09-2016 - anoniem

Reisdetails Rond de Zuiderzee

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 8 juni t/m 31 september
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer:
  7-daagse: € 215,-
  8-daagse: € 295,-
 • Toeslag halfpension
  7-daagse
  : € 190,-
  8-daagse: € 190,-
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering):
  7-daagse: € 65,- p.p.
  8-daagse: € 75,- p.p.
  8 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering):
  7-daagse: € 130,- p.p.
  8-daagse: € 140,- p.p.
  Verlenging € 20,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) Huizen LO: € 75,- p.p. per nacht
  Extra nacht Huizen eenpersoonskamer LO: € 130,-
  Toeslag halfpension extra nacht Huizen: € 40,- p.p. per nacht

Inclusief

 • 6 of 7 nachten verblijf op basis van LO of HP, (in Amsterdam altijd o.b.v. LO)
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten

Exclusief

 • Veerboot Stavoren-Enkhuizen. Kosten ca. € 21,50 per persoon incl. fiets. 

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het eerste hotel
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Rond de Zuiderzee

Maak uw keuze uit de volgende tochten

Tocht keuzehulp

 • Reisdata: 8 juni t/m 31 september
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer:
  7-daagse: € 215,-
  8-daagse: € 295,-
 • Toeslag halfpension
  7-daagse
  : € 190,-
  8-daagse: € 190,-
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering):
  7-daagse: € 65,- p.p.
  8-daagse: € 75,- p.p.
  8 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering):
  7-daagse: € 130,- p.p.
  8-daagse: € 140,- p.p.
  Verlenging € 20,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) Huizen LO: € 75,- p.p. per nacht
  Extra nacht Huizen eenpersoonskamer LO: € 130,-
  Toeslag halfpension extra nacht Huizen: € 40,- p.p. per nacht

Fietsroutes Rond de Zuiderzee

Fietsroutes 7-daagse tocht

Rond de Zuiderzee fietsvakantie

Dag 1 Aankomst in Huizen

Dag 2 Van Huizen naar Volendam/Katwoude 61 of 64 km

Op de eerste fietsdag rijdt u over de beboste oevers van het Gooi en komt u door Naarden en Muiden, met het middeleeuwse Muiderslot. Vervolgens fietst u naar Amsterdam, waar u door de binnenstad rijdt en met de pont het IJ oversteekt. Net buiten Amsterdam komt u in Waterland, met vogelrijke veenweides, pontjes en oude watergangen. Op het eilanddorp Marken lijkt de tijd te hebben stil gestaan. Met de boot of via Monnickendam bereikt u Volendam of Katwoude.

Dag 3 Van Volendam/Katwoude naar Enkhuizen 51 of 54 km

De volgende dag fietst u over de oude Zuiderzeedijk door het mooie kaasstadje Edam en het sfeervolle Hoorn. U ziet er prachtige gebouwen uit de Gouden Eeuw. In overnachtingsplaats Enkhuizen kunt u een stadswandeling maken en een bezoek brengen aan het Zuiderzeemuseum.

Dag 4 Van Enkhuizen naar Oudemirdum/Lemmer 16 of 31 km + evt. rondrit naar Hindeloopen 25 km

De dag er op steekt u per boot het IJsselmeer over naar het Friese Stavoren. Hier kunt u een mooie rondrit maken naar het schilderachtige havenstadje Hindeloopen. Door het glooiende Gaasterland fietst u vervolgens naar Oudemirdum. Uw hotel staat hier of in de havenplaats Lemmer.

Dag 5 Van Oudemirdum/Lemmer naar Giethoorn 63 of 42 km

Na een overnachting in Friesland fietst u langs het stoomgemaal van Lemmer en vervolgens dwars door het prachtige natuurgebied de Weerribben. Uw hotel staat in Giethoorn, het 'Venetië van het Noorden' met boogbruggetjes, bootjes en rietgedekte boerderijen.

Dag 6 Van Giethoorn naar Nunspeet  63 of 67 km

Vanuit Giethoorn rijdt u naar Kampen, een oude Hanzestad aan de rivier de IJssel. Via het mooie vestingstadje Elburg en langs de Randmeren gaat u naar etappeplaats Nunspeet. Nunspeet is één van de oudste Nederlandse toeristendorpen gelegen tussen de bossen van de Veluwe en het water van de vroegere Zuiderzee.

Dag 7 Van Nunspeet naar Huizen 61 km en vertrek

Op de laatste dag fietst u naar het ommuurde Zuiderzeestadje Harderwijk. Vervolgens rijdt u langs het smalle randmeer naar het voormalige vissersdorp Spakenburg, nog steeds de thuishaven van een grote bottervloot. Door de weidse Eempolder keert u terug in Huizen.

 

Fietsroutes 8-daagse tocht

Dag 1 Aankomst in Huizen

Rond de Zuiderzee fietsvakantie

Dag 2 Van Huizen naar Amsterdam 36 km

Op de eerste fietsdag rijdt u over de beboste oevers van het Gooi en komt u door Naarden en Muiden, met het middeleeuwse Muiderslot. Vervolgens fietst u naar uw hotel in Amsterdam. U heeft dan 's middags en 's avonds tijd om langs de grachten te dwalen of een bezoek te brengen aan één van de vele musea in de hoofdstad.

Dag 3 Van Amsterdam naar Volendam/Katwoude 34 km

De dag erop fietst u door het centrum van Amsterdam langs monumenten en grachten naar de pont over het IJ. Net buiten Amsterdam komt u in Waterland, met vogelrijke veenweides, pontjes en oude watergangen. Op het eilanddorp Marken lijkt de tijd te hebben stil gestaan. Met de boot of via Monnickendam bereikt u Volendam of Katwoude.

Dag 4 Van Volendam/Katwoude naar Enkhuizen 50 of 53 km

De volgende dag fietst u over de oude Zuiderzeedijk door het mooie kaasstadje Edam en het sfeervolle Hoorn. U ziet er prachtige gebouwen uit de Gouden Eeuw. In overnachtingsplaats Enkhuizen kunt u een stadswandeling maken en een bezoek brengen aan het Zuiderzeemuseum.

Dag 5 Van Enkhuizen naar Oudemirdum/Lemmer 16 of 31 km + evt. rondrit naar Hindeloopen 25 km

De dag er op steekt u per boot het IJsselmeer over naar het Friese Stavoren. Hier kunt u een mooie rondrit maken naar het schilderachtige havenstadje Hindeloopen. Door het glooiende Gaasterland fietst u vervolgens naar Oudemirdum. Uw hotel staat hier of in de havenplaats Lemmer.

Dag 6 Van Oudemirdum/Lemmer naar Giethoorn 63 of 42 km

Na een overnachting in Friesland fietst u langs het stoomgemaal van Lemmer en vervolgens dwars door het prachtige natuurgebied de Weerribben. Uw hotel staat in Giethoorn, het 'Venetië van het Noorden' met boogbruggetjes, bootjes en rietgedekte boerderijen.

Dag 7 Van Giethoorn naar Nunspeet  63 of 67 km

Vanuit Giethoorn rijdt u naar Kampen, een oude Hanzestad aan de rivier de IJssel. Via het mooie vestingstadje Elburg en langs de Randmeren gaat u naar etappeplaats Nunspeet. Nunspeet is één van de oudste Nederlandse toeristendorpen gelegen tussen de bossen van de Veluwe en het water van de vroegere Zuiderzee.

Dag 8 Van Nunspeet naar Huizen 61 km en vertrek

Op de laatste dag fietst u naar het ommuurde Zuiderzeestadje Harderwijk. Vervolgens rijdt u langs het smalle randmeer naar het voormalige vissersdorp Spakenburg, nog steeds de thuishaven van een grote bottervloot. Door de weidse Eempolder keert u terug in Huizen.


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Rondom de Bodensee - Duitsland - Zwitserland - Oostenrijk

Fietsvakantie    6 of 8 dagen    trektocht

Hondje Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets GPS
 • Hotels of pensions met bagagevervoer
 • Bregenz, Arbon, Konstanz, Stein am Rhein, Radolfzell, Gaienhofen, Friedrichshafen
 • Fietsen langs de oevers van de Bodensee
 • Gezellige stadjes met een Altstadt
 • Kloostereiland Reichenau
 • Dagafstand 24-50 km
vanaf 395,-

Hollands Waterlandschap - Nederland - Groene Hart

Fietsvakantie    4 of 7 dagen    trektocht

Herfst GPS FVW Tocht Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Utrecht, Weesp, Nieuwkoop, Gouda, Kinderdijk
 • Ontspannen fietsen door het Groene Hart
 • Loosdrechtse Plassen
 • Kasteel De Haar bij Haarzuilens
 • Dagafstand 26-56 km
vanaf 325,-

Harlingen - Nederland - Friesland

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

GPS Elektrische fiets Benelux Herfst
 • Hotel Anna Casparii (indien volgeboekt Hotel Harlingen)
 • Bolsward, Franeker, Terschelling, Vlieland
 • Friese steden en waddeneilanden
 • Natuurgebied de Boschplaat
 • Planetarium Eise Eisinga in Franeker
 • Dagafstand 21-51 km
vanaf 375,-

Rond het Markermeer - Nederland

Fietsvakantie    5 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets Aanrader Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Amsterdam, Volendam, Hoorn, Enkhuizen, Huizen, Urk, Lelystad
 • Fietsklassieker in Nederland
 • Historierijke plaatsen
 • In juli en augustus: boottocht Enkhuizen-Urk
 • Dagafstand 31-64 km
vanaf 380,-

Rond het IJsselmeer - Nederland

Fietsvakantie    7 dagen    trektocht

GPS FVW Tocht Elektrische fiets Aanrader Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Hoorn, Medemblik, Lemmer, Lelystad, Amsterdam
 • Dé fietsklassieker van Nederland
 • Afsluitdijk
 • Vissersdorpen Edam en Urk
 • Dagafstand 45-57 km
vanaf 595,-