Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Rond het IJsselmeer

trektocht in Nederland

Fietsroutes langs wad en water

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 7 dagen
vanaf € 610,-
Prijzen en data
GPS FVW Tocht Elektrische fiets Aanrader Benelux

"Wij hebben van 16 t.m. 23 augustus het rondje IJsselmeer gefietst, want wij wilden graag over de afsluitdijk, en dat was de laatste dag dat hij open was voor fietsers.
Het was een hele... Lees review

Joke Stokman

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Rond het IJsselmeer

De fietsvakantie begint in het historische Hoorn en volgt de kustlijn van het huidige IJsselmeer en Markermeer. Op de Afsluitdijk heeft u hopelijk een windje in de rug. In Friesland doet u een aantal Elfstedenstadjes aan en na het Gaasterland volgt de fietsroute de oevers van ‘het nieuwe land’, de pas circa 60 jaar oude polders. U passeert Urk, overnacht in Lelystad en fietst langs de nieuwe natuur van de Oostvaardersplassen. Via Muiden, Amsterdam, Volendam en het kaasstadje Edam keert u terug in Hoorn. 

» Lees meer
Routekaartje Rond het IJsselmeer

Fietsroutes Rond het IJsselmeer

Dag 1 Aankomst in Hoorn

De fietstocht begint in het historische havenstadje Hoorn. Hier is de Gouden Eeuw nog levendig aanwezig.

Dag 2 Van Hoorn naar Medemblik 48 km 

Op uw eerste fietsdag volgt u de IJsselmeer-kustlijn. In Enkhuizen kunt u het Zuiderzeemuseum bezoeken en overnacht u in het centrum van Medemblik.

Dag 3 Van Medemblik naar Makkum 58 km

Vandaag vervolgt u uw route langs de oevers van het IJsselmeer en steekt u de ruim 30 kilometer lange Afsluitdijk over. U overnacht in het gezellige, Friese Makkum, vermaard om het aardewerk.

Dag 4 Van Makkum naar Lemmer 60 km

U fietst u door prachtige Elfstedenstadjes. Van Makkum fietst u naar Workum, en via het schilderachtige havenstadje Hindeloopen komt u in Stavoren. Vervolgens volgt u de dijk langs het IJsselmeer en fietst u door het glooiende en beboste Gaasterland naar Oudemirdum. Vlak voor Lemmer passeert u het beroemde stoomgemaal van Ir. Wouda.

Dag 5 Van Lemmer naar Lelystad 58 km

Vanaf Lemmer fietst u over de dijk tussen het water en het 'nieuwe land', het pas 60 jaar oude polderlandschap, naar Lelystad. Onderweg komt u door het vissersdorp Urk, het voormalig eiland in de Zuiderzee.

Dag 6 Van Lelystad naar Amsterdam 64 km

U fietst langs de Bataviawerf waar schepen uit de Gouden Eeuw worden gereconstrueerd. Vervolgens fietst u langs de Oostvaardersplassen. Dit unieke natuurgebied laat zien hoe ons land er duizenden jaren geleden uitzag.  Vanaf Muiderberg fietst u naar het gezellige havendorp Muiden, met een middeleeuws slot. U overnacht in Amsterdam.

Dag 7 Van Amsterdam naar Hoorn 57 km

In Amsterdam fietst u door het centrum langs de rivier de Amstel, grachten en monumenten. Na het oversteken van het IJ volgt u deze rivierarm naar Durgerdam. Hierna volgt u een stille route door het veenweidegebied Oostelijk Waterland. Met de boot vaart u  vanaf het voormalige eilanddorp Marken naar toeristische, maar sfeervolle Volendam of u fietst via Monnickendam naar Volendam. Over de dijk langs de oude Zuiderzee fietst u via het mooie kaasstadje Edam naar Hoorn. Hier eindigt uw fietsvakantie.

 


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Rond het IJsselmeer

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

"Wij hebben van 16 t.m. 23 augustus het rondje IJsselmeer gefietst, want wij wilden graag over de afsluitdijk, en dat was de laatste dag dat hij open was voor fietsers.
Het was een hele mooie tocht, en wij vonden de beschrijving heel duidelijk.
Prachtige hotels, hele mooie plaatsjes waar je doorheen fietst, wij zouden het iedereen aanraden.
Pluim voor Eigen-Wijzen reizen.
"

03-09-2019 - Joke Stokman

Heel leuk om te doen. Koffers waren altijd netjes geleverd in volgend hotel. We hebben ons goed geamuseerd!! De fietswegen zijn zowel in natuur, veel langs het water, tussen de huizen....

16-08-2019 - Linda Franssen

Mooie fietsweek rond het Ijsselmeer langsheen gezellige dorpjes en een tocht door Amsterdam er bovenop. Goede hotels met lekker ontbijt en diner. Een aanrader.

27-06-2019 - Anoniem

Deze rond reis - per fiets - is aan te bevelen. Mooie tochten, goede fietspaden en prima geregeld door Eigenwijs reizen..

06-07-2018 - Ger en Henny van Niftrik

Wij vonden het een goed verzorgde reis. Zowel informatief en kwalitatief.

06-07-2018 - Middelbos

Deze reis is een echte aanrader, alles goed geregeld

06-07-2018 - Constance van der Kolk

Fantastische reis waarbij je ons land weer een beetje beter leert kennen

30-09-2016 - Harm de Haan

De route vonden wij erg mooi, beschrijvingen waren goed. Maar sommige Hotels mogen wel wat meer aandacht aan de kamers besteden. Met uit zonderingen , het mag gedateerd zijn , maar moet wel schoon zijn . Douche gordijnen zijn niet erg Hygiënisch te noemen in een aantal hotels. Twee stoelen is ook aan te raden als je met twee personen op een kamer zit. De bagage werd keurig verzorgt en op tijd .

23-09-2016 - de Haan

De informatie in de reisbescheiden was goed. Heel duidelijk en overzichtelijk. Leuk dat er musea en andere bezienswaardigheden bij vermeld staan. Meer gebruik gemaakt van de routebeschrijving dan van de kaart. Laatste stukje naar het hotel op de GPS. We zouden zo weer een reis boeken bij Eigen-Wijze Reizen. Vooral omdat jezelf nog wat veranderingen kon in brengen. Wij wilden de zondag een rustdag en dat kon gewoon. Is echt voor ons doorslaggevend geweest om voor deze organisatie te kiezen.
 

16-09-2016 - Anoniem

Het rondje IJsselmeer van Eigen-Wijze Reizen is een echte aanrader voor fietstochtliefhebbers.

06-09-2016 - anoniem

Reisdetails Rond het IJsselmeer

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 1 maart t/m 31 oktober
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 325,-
 • Toeslag halfpension: € 125,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 105,- p.p.
  8 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 170,- p.p.
  Verlenging € 20,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) Hoorn LO: € 85,- p.p. per nacht
  Extra nacht Hoorn eenpersoonskamer LO: € 135,-
  Extra nacht Hoorn toeslag halfpension: € 35,- p.p. per nacht

Inclusief

 • 6 nachten verblijf op basis van LO of HP, (in Amsterdam altijd o.b.v. LO)
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het eerste hotel
 • Vanaf 1 april 2019 tot eind 2022 is het fietspad over de Afsluitdijk gesloten voor de komende 3 jaar. Er rijdt dan een fietsbus met ruimte voor max 15 fietsen en 25 personen. Deze bus rijdt één keer per uur over de dijk.
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Rond het IJsselmeer