Fietsvakantie Portugal

Stille stranden, vissershavens, katholieke kloosters en Moorse kastelen, olijfbomen en portwijnen, pittoreske dorpjes en historische steden: de kans is groot dat u het allemaal ziet op een fietsvakantie in Portugal! Of u nu het midden of het zuiden van dit zonovergoten land wilt ontdekken of toch liever een trektocht door de Algarve maakt, met Eigen-Wijze Reizen kunt u alle kanten op. Wij bieden u verschillende fietsreizen die u elk een afwisselende, inspirerende omgeving laten zien. U verblijft in comfortabele hotels op basis van halfpension. 

Fietsvakantie Portugal

Een fietsvakantie in Portugal

Portugal leent zich uitstekend voor de heerlijkste fietsvakanties. Het landschap is prachtig en afwisselend, het weer is er heerlijk (ook in het vroege voorjaar en het late najaar), de mensen zijn vriendelijk en u kunt er uitstekend eten. Eigen-Wijze Reizen heeft individuele fietsvakanties naar diverse bestemmingen in Portugal. Onze reizen bieden u een volledig verzorgde vakantie in alle vrijheid. U bepaalt zelf uw reisgezelschap, fietst zonder gids en bepaalt zelf uw route en dagindeling. Ondertussen weet u zeker dat u 's avonds overnacht in een prima hotel en wordt het bagagevervoer op de trektochten voor u geregeld.

Alle trektochten en standplaatsvakanties zijn individueel. Dat betekent dat u reist zonder gids, met uw eigen reisgezelschap. Uw fietsvakantie is volledig verzorgd, maar u bepaalt uw eigen tempo en gaat op pad gewapend met een duidelijke kaart en routebeschrijving boordevol bezienswaardigheden. Op een standplaatsvakantie fietst u dagelijks een dagtocht. Op een trektocht fietst u van accommodatie naar accommodatie. Eigen-Wijze Reizen biedt u diverse fietsvakanties in Portugal.

Bezienswaardigheden in Portugal


 • Ontdek de Algarve met haar prachtige klimaat, sfeervolle dorpjes en lagunekusten.
   
 • Aanschouw Kapel Nossa Senhora da Rocha.
   
 • Bekijk de 1000 meter hoge Serra do Caramulo en de 500 meter hoge Serra do Buçaco.
   
 • Bezoek het indrukwekkende lagune-eiland Ilha do Faro in de Algarve.
   
 

 

Bekijk onze fietsvakanties in Portugal

Populaire fietsvakanties in Portugal

 

Fietsvakantie PortugalFietsvakantie Curia en Mira)

Een uitgelezen standplaatsvakantie voor 8 of 15 dagen nabij de kust van Midden-Portugal. Tijdens deze vakantie fietst u door lage heuvels en langs de Portugese kust. In Curia verblijft u in een fraai gerestaureerd hotel tussen de bomen van een kuurpark. In de kustplaats Mira heeft u keuze uit diverse hotels. Mira beschikt over een heerlijk zandstrand en uitermate schoon zeewater.

Vanuit uw verblijfplaats in Curia, Mira of allebei maakt u diverse prachtige fietstochten met een lengte van circa 30 tot 40 kilometer per dag. Bovendien zijn vanuit beide plaatsen een kortere route (20-25 kilometer) en een langere route (circa 60 kilometer) uitgezet.

Momenteel niet beschikbaar

 

Fietsvakantie Algarve PortugalFietsvakantie Algarve

De zuidelijke streek de Algarve is een populaire vakantiebestemming voor iedereen die binnen Europa op zoek is naar mooi weer. Het landschap biedt u lange zandstranden, prachtige heuvels, boomgaarden met citrusbomen of olijven en prachtige moestuinen. De inwoners van de Algarve zijn bijzonder trots op hun landschap, en dat is terecht!

Eigen-Wijze Reizen biedt u in deze regio een tweetal fietsvakanties. Op de standplaatsvakantie overnacht u in een sfeervol familiehotel in de plaats Pechão. Er zijn diverse fietstochten uitgezet met een lengte van circa 22-65 kilometer per dag, zowel langs de kust als richting de bergen ten noorden van Pechão. Daarnaast bieden we u een 8-daagse trektocht door de Algarve, waarbij u overnacht in aantrekkelijke hotels in kustplaatsen en bergstadjes als Faro en São Brás de Alportel. Uw fietsvakantie in Portugal kan ook eenvoudig worden verlengd met bijvoorbeeld een weekje aan zee.

» Trektocht door de Algarve
» Standplaatsvakantie Pechão

 

Fietsvakantie Portugal LissabonVan Lissabon naar Sagres of Faro

Een trektocht langs de kust in het zuidwesten van Portugal. Te fiets ontdekt u in uw eigen tempo dit afwisselende gebied terwijl u geniet van prachtige landschappen en het subtropische klimaat. De westkust onder Lissabon is authentiek Portugees en minder toeristisch dan de Algarve. Een heerlijke fietsvakantie van 10 of 14 dagen waarin u het échte Portugal ontdekt!

» Fietsvakantie Van Lissabon naar Sagres of Faro

 

 

 


Vragen over fietsvakanties in Portugal

Hieronder vindt u meest gestelde vragen over fietsvakanties in Portugal:

Een fietsvakantie in Portugal biedt een combinatie van prachtige landschappen, fietsvriendelijke infrastructuur, rijke culturele erfgoed, mild klimaat en culinaire ervaringen, waardoor het een ideale bestemming is voor fietsliefhebbers.

Wilt u fietsen in Portugal? Dan is dit een must. deze mooie fietsroutes in Algarve vindt u prachtige fietsroutes. Een bekende fietstocht is onze fietsvakantie Pechão. Een echte aanrader voor fietsliefhebbers.

Volgens fietsliefhebbers zijn de mooiste fietsvakanties in Portugal de Fietsvakantie Algarve, de Fietsvakantie Pechão en de Fietsvakantie Van Lissabon naar Sagres of Faro Allen zijn het prachtige fietsvakanties met unieke bezienswaardigheden.


Fietsen in Portugal

Fietsen in Portugal

Al meer dan 30 jaar is Eigen-Wijze Reizen het adres voor volledig verzorgde wandel- en fietsvakanties in heel Europa en daarbuiten. Alle fietsvakanties van Eigen-Wijze Reizen zijn individueel. Dat betekent dat u reist zonder gids en dat u uw eigen reisgezelschap bepaalt. U gaat op pad gewapend met een duidelijke routebeschrijving en kaart, en bepaalt zelf uw tempo en dagindelingen. Er is in het programma volop ruimte om waar gewenst af te wijken van de route of om bezienswaardigheden te bezoeken.

Trektochten worden aangeboden inclusief bagagevervoer. U hoeft dus niet te fietsen met uw zware bepakking; deze staat 's avonds al op u te wachten in de door onze eigen medewerkers geselecteerde hotels.

 • Trektochten en standplaatsvakanties
 • Diverse bestemmingen en zwaartes
 • Tochten met GPS-track
 • Mogelijkheden voor elektrische fietsen
 • Honden zijn op diverse bestemmingen welkom

Veel reizen in Portugal zijn prima met elkaar te combineren. Zo kunt u bijvoorbeeld één van de trektochten combineren met de standplaatsvakantie Pechão. Ook een verlengingsweek aan het strand behoort in de meeste gevallen tot de mogelijkheden. Of een aantal extra dagen in het wonderschone Lissabon! 
Voor de fietsvakanties in Portugal adviseren we u op tijd te boeken, dit in verband met de beschikbaarheid van vluchten naar dit populaire land. Dit geldt met name tijdens het voorjaar en de schoolvakanties. Fietsvakanties in Portugal kunnen in principe op iedere dag tussen 1 april en 31 oktober worden geboekt.

Boek uw fietsvakantie op onze website. Wilt u graag meer informatie over onze fietsvakantie Portugal of heeft u speciale wensen? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen u graag verder! 

Nederland: +31(0)53 430 34 35

Bekijk onze Fietsvakanties in Portugal


Fietsvakanties in Portugal keuze uit 2 fietsvakanties

Selecteer uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt

Nazomer korting

Populair in Portugal

Algarve - Portugal -

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

» Bekijk vakantie

Pechão - Portugal -

Fietsvakantie    8 dagen    standplaats

» Bekijk vakantie

Algarve - Portugal

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

Reizen vanaf nu
Algarve — Portugal
Herfst GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Praia de Faro, Benfarras, Porches, Alte, São Brás de Alportel, Tavira
 • Het zonnige zuiden van Portugal
 • Kapel Nossa Senhora da Rocha
 • Authentieke dorpen en steden
 • Dagafstand 37-45 km
vanaf 695,-

Pechão - Portugal - Algarve

Fietsvakantie    8 dagen    standplaats

Reizen vanaf nu
Pechão — Portugal
Kroontje Winterzon GPS FVW Tocht Elektrische fiets
 • Hotel Quinta dos Poetas
 • Faro, São Bras de Alportel,Tavira, Quinta do Lago, Santa Catarina, Loulé, Olhão, Armona
 • Fietsen in de Algarve
 • Kalme weggetjes en oude plaatsjes
 • Dagafstand 22-65 km
 • Extra nachten zijn mogelijk, prijs op aanvraag

INCL. HALFPENSION

vanaf 695,-