2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Algarve

In de winter en het zeer vroege voorjaar schotelt het zuiden van Portugal je al heerlijk weer voor. Maar niet alleen dat. Achter de grillige rotskust wachten in de Algarve plekjes die je telkens weer verleiden om af te stappen. Van eeuwenoude stadjes en kerken met blauwe azulejos tot kleurige citrusgaarden, levendige markten én... adresjes voor een smakelijke Pastéis de Nata. » lees meer over Fietsvakantie Algarve

 • Praia de Faro, Benfarras, Porches, Alte, São Brás de Alportel, Tavira
 • Kapel Nossa Senhora da Rocha
 • Authentieke dorpen en steden
GPS E-bike Zwaarte zwaarte_2
 • Fietsvakantie
 • Trektocht
 • 8 dagen
 • Individueel
vanaf 735 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 735 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Hemelse Algarve

Silves in de Algarve lijkt een stadje waar de tijd stokt. Dat was zo’n duizend jaar geleden wel anders. Als hoofdstad van de Algarve bloeide Silves op, dankzij de macht van Arabische koningen. Het Moorse kasteel herinnert nog aan die tijd. Zo ook de resten van de verdedigingstorens en de hoge stadsmuren. Bezoek de 13e-eeuwse kathedraal, slenter door de stille straatjes en plof neer op het Largo do Municipio voor een verkwikkende koffie bij Café Da Rosa. Of lekkerder: ijskoffie. Een bolletje vanilleijs dat langzaam smelt in de warme koffie: hemels!

Mooie rondrit

De Algarve grossiert in plekjes als deze. Je start in Faro, fietst door gebieden met olijf- en amandelbomen, word stil van het ruige boerenland, klimt af en toe, en duikt veel authentieke dorpen in, zoals Porches, Alte en de sfeervolle, oude havenstad Tavira. Op het laatste deel van deze fietstocht fiets je langs de prachtige lagunekust en via de vissersplaats Olhão terug naar Faro.

Terras in FaroTerras in Faro

Vroom Tavira

Zo’n 30 km ten oosten van Faro fiets je Tavira binnen, een van de mooiste plaatsjes van de Algarve. Een Romeinse brug overspant de rivier Gilão. Al in de 8e eeuw voor Christus was er op deze plaats een kleine nederzetting. De Feniciërs, de Romeinen en later ook de Moren drukten hun stempel op dit mooie uit z’n krachten gegroeide witte dorp. En zo te zien vooral een vroom dorp. Het telt meer dan twintig kerken, waarvan je de Igreja da Misericórdia zeker moet bezoeken met z’n bijzondere azulejos (tegeltableaus). Leuk koffieadresje: Pastelaria Veneza, Praça da República 8. Het verkoopt ook hemels Pastéis de Nata.

Silves voor de Smulpapen

De Gotische kathedraal en het Moorse kasteel vallen je direct op. Voor het kasteel staat een standbeeld van Dom Sancho die in de 12e eeuw de stad van de Moren bevrijdde. Kon deze Dom lopen, dan zou hij zeker een paar straatjes verder gaan; naar Café DaRosa aan het Largo di Município 7. Schuif aan voor een espressokoffie met een bolletje ijs erin. Alleen al daarvoor wil je hier altijd weer terugkomen. En oh ja… ook hier hebben ze heerlijk Pastéis de Nata.

Gluren bij de rijke buren: Palacio d’Estói

Altijd leuk: even binnenkijken bij de rich & famous. Maar vaak blijft het bij een glimp opvangen, glurend door een immens hek rond het landgoed. En dan nog maar hopen dat de security niet in actie komt. Bij dit aardige optrekje is het anders. Iets ten noorden van Faro vind je het Palacio d’Estói, een fraai paleis uit 1840 dat een mengeling toont van barok, rococo en art nouveau. De tuin toont klassieke beelden en waterpartijen. Het paleis is nu een luxueuze pousada, maar een deel toont nog de barokke overdaad van toen. En… je kunt er als passerende fietser binnengluren. Gewoon even melden bij de receptie.

Estoi, fietstrektocht Algarve

Levendig Loulé

Overal in de Algarve vind je markten, maar die van Loulé heeft een streepje voor. De weekmarkt op zaterdagochtend ademt nog het karakteristieke volkse leven. Zigeuners en landarbeiders uit de omgeving bieden van alles aan: meloenen, dadels, amandelen, honing, verse vis, gedroogde vis, kruiden voor piri-pirikip en ga zo maar door. Binnen in de oude, overdekte markthal is het een kakofonie van geluiden en geuren. Naast verse groenten en fruit tref je er ook ambachtelijke producten als rieten manden aan.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Algarve

Prijzen en data

Route informatie

De zuidkust van Portugal, de Algarve, biedt vaak een goed klimaat om te fietsen, ook in de winter. Faro, de mooie hoofdstad van de Algarve met oude stadsmuren en veel bezienswaardigheden, is het beginpunt van deze tocht. Je fietst door gebieden met citrusgaarden, olijf- en amandelbomen, door stil en ruig boerenland en je klimt af en toe in het heuvelachtige binnenland. Natuurlijk kom je door vele authentieke dorpen en steden, zoals het pottenbakkersdorp Porches, het idyllische Alte en de sfeervolle, oude havenstad Tavira. Op het laatste deel van deze fietstocht fiets je langs de prachtige lagunekust van de Algarve. Via het levendige, oude centrum van de vissersplaats Olhão fiets je terug naar Faro. 

Fietsvakantie Algarve

Reisinformatie

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt (half-pension mogelijk)
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en navigatie-app op je smartphone
 • Indien per vliegtuig: transfers van en naar de luchthaven

Exclusief

 • Retourvlucht Faro: wij kunnen de vlucht op maat voor u reserveren
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Reissom niet inclusief huurfiets
 • Huurfiets (7 dagen) (excl. fietsverzekering): € 90,- p.p.
  24 versnellingen, tas en slot
  Verlenging: € 12,- p.p. per dag
  Verlenging: € 90,- p.p. per week
 • E-bike (7 dagen) (excl. fietsverzekering): € 265,- p.p.
  Verlenging: € 25,- p.p. per dag 
  Verlenging: € 265,- p.p. per week
 • Bij de huur van één E-bike is er een meerprijs van 35 euro (voor het halen en brengen van de E-bike)
 • Fietsverzekering: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Bij het reserveren van een huurfiets/e-bike vragen wij (achteraf) naar de lichaamslengte zodat wij kunnen zorgen voor een passende fiets.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

 • Soms diner in een nabij gelegen restaurant

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Algarve

Algarve fietsvakantie porugal
Algarve fietsvakantie porugal
Algarve fietsvakantie
Algarve fietsvakantie
Faro Algarve fietsvakantie
Faro Algarve fietsvakantie

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.