Fietsvakantie Tsjechië

Tsjechië biedt ideale omstandigheden voor een perfect geslaagde fietsvakantie. Tijdens de afwisselende fietstochten door open landschappen, gemengde bossen, en over heuvels met prachtige vergezichten ontdekt u de magie van het Tsjechische landschap. Sporen van de geschiedenis en de interessante architectuur zullen met name in de steden in Tsjechië zeker niet verborgen blijven. Eigen-Wijze Reizen biedt u onder andere een trektocht door de Bohemen aan. Daar ontdekt u kuuroorden als de middeleeuwse stad Beroun, het prachtige Praag en de bizarre rotsformaties van het Boheems Paradijs. Of u kiest voor een fietsvakantie met standplaats in Kutná Hora, een historisch stadje dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Lees hieronder meer over de reizen.

Fietsvakantie Tsjechië

Een fietsvakantie in Tsjechië

Tsjechië is niets voor niets een populaire bestemming voor fietsliefhebbers en wandelliefhebbers. Het land mixt prachtige landschappen en interessante historie met indrukwekkende architectuur. Vooral de hoofdstad Praag staat vol interessante monumenten en bezienswaardigheden die een bezoek zeker waard zijn. Buiten de steden is er vooral veel gebergte en groen te vinden. Maar ook prachtige rivieren zoals de bekende Elbe en Moldau. Tsjechië is zowel voor de actieve als de passieve fietser een ideale fietsvakantiebestemming. Eigen-Wijze Reizen biedt daarom een indrukwekkende fietsvakanties aan door Tsjechië, waaronder een trektocht door het historische Bohemen en Praag. Wees er snel bij en boek vandaag nog een fietsvakantie door Tsjechië!

Alle trektochten en standplaatsvakanties zijn individueel. Dat betekent dat u reist zonder gids, met uw eigen reisgezelschap. Uw fietsvakantie is volledig verzorgd, maar u bepaalt uw eigen tempo en gaat op pad gewapend met een duidelijke kaart en routebeschrijving boordevol bezienswaardigheden. Op een standplaatsvakantie fietst u dagelijks een dagtocht. Op een trektocht fietst u van accommodatie naar accommodatie. Eigen-Wijze Reizen biedt u diverse fietsvakanties in Tsjechië.

Bezienswaardigheden in Tsjechië


 • Ontdek het rijke historische Bohemen met een prachtig natuur en interessante stadjes. 
       
 • Bewonder het binnencentrum van Praag, aanwezig op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 
       
 • Neem een kijkje door het kasteelpark van Pruhonice (Unesco-werelderfgoed). 
          
 • Bezoek het schilderachtige stadje Litomysl, de geboorteplaats van Smetana. 
          
 • Aanschouw Hradec Králové, het vroegere koningsstad en waar de rivier de Orlice in de Elbe stroomt. 
         
 • Volg de indrukwekkende fietstocht langs de Elbe en volg deze prachtige rivier door diverse landschappen en unieke dorpjes.

 

 

 

Bekijk onze fietsvakanties in Tsjechië

Populaire fietsvakanties in Tsjechië

 

Fietsvakantie Praag TsjechiëFietsvakantie Bohemen

Deze 9- of 11-daagse trektocht begint en eindigt in Praag, de Gouden Stad van het Oosten. Vanuit de Tsjechische hoofdstad maakt u een rondreis door Oost-Bohemen en Midden-Bohemen. De reis voert door waterrijk natuurgebied, lichtglooiende landschappen, dichte bossen en talrijke oude stadjes. Zo brengt u bijvoorbeeld een bezoek aan het stadje Kutná Hora, de binnenhavenstad Pardubice en de vroegere koningsstad Hradec Králové. Een afwisselende tocht voor liefhebbers van natuur, cultuur en historie.

 

 


Vragen over fietsvakanties in Tsjechië

Hieronder vindt u meest gestelde vragen over fietsvakanties in Tsjechië:

Een fietsvakantie in Tsjechië biedt een combinatie van schitterende natuurlijke landschappen, goed ontwikkelde fietspaden en -routes, rijke culturele erfgoed en gastvrije Tsjechische gastvrijheid, waardoor het een ideale bestemming is voor fietsliefhebbers.

Wilt u fietsen in Tsjechië? Dan is dit een must. deze mooie fietsroutes in Bohemen vindt u prachtige fietsroutes. Een bekende fietstocht is onze fietsvakantie Langs de Elbe. Een echte aanrader voor fietsliefhebbers.

Volgens fietsliefhebbers zijn de mooiste fietsvakanties in Tsjechië de Fietsvakantie Langs het ijzeren gordijn, de Fietsvakantie Langs de Elbe Allen zijn het prachtige fietsvakanties met unieke bezienswaardigheden.


Fietsen in Tsjechië

Fietsen in Tsjechië

Al meer dan 30 jaar is Eigen-Wijze Reizen het adres voor volledig verzorgde wandel- en fietsvakanties in heel Europa en daarbuiten. Alle fietsvakanties van Eigen-Wijze Reizen zijn individueel. Dat betekent dat u reist zonder gids en dat u uw eigen reisgezelschap bepaalt. U gaat op pad gewapend met een duidelijke routebeschrijving en kaart, en bepaalt zelf uw tempo en dagindelingen. Er is in het programma volop ruimte om waar gewenst af te wijken van de route of om bezienswaardigheden te bezoeken.

Trektochten worden aangeboden inclusief bagagevervoer. U hoeft dus niet te fietsen met uw zware bepakking; deze staat 's avonds al op u te wachten in de door onze eigen medewerkers geselecteerde hotels.  

 • Trektochten en standplaatsvakanties   
 • Diverse bestemmingen en zwaartes   
 • Tochten met GPS-track   
 • Mogelijkheden voor elektrische fietsen
 • Honden zijn op diverse bestemmingen welkom

Uniek zijn onze maatwerk-mogelijkheden. Bijna elke reis kan naar uw wens worden aangepast met bijvoorbeeld een verlenging. Wordt u graag telefonisch te woord gestaan of bent u nieuwsgierig naar onze maatwerk-mogelijkheden? Neem dan contact op met onze lokale medewerkers.

Boek uw fietsvakantie op onze website. Wilt u graag meer informatie over onze fietsvakantie Tsjechië of heeft u speciale wensen? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen u graag verder!

Nederland: +31(0)53 430 34 35

Bekijk onze Fietsvakanties in Tsjechië


Fietsvakanties in Tsjechië keuze uit 1 fietsvakanties

Selecteer uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt

Nazomer korting

Populair in Tsjechië

Langs de Elbe (Praag-Dresden) - Tsjechië -

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

» Bekijk vakantie

Langs de Elbe (Praag-Dresden) - Duitsland - Tsjechië - Midden-Europa

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

Reizen vanaf nu
Langs de Elbe (Praag-Dresden) — Duitsland — Tsjechië
Elektrische fiets GPS
 • Hotels met bagagevervoer
 • Praag, Melnik, litomerice, Decin, Pirna, Dresden
 • Stroomafwaarts van Praag naar Dresden
 • Kastelen o.a. Decin en Pillnitz
 • Fietsen door Tsjechië en Duitsland  
 • Dagafstand 24-53 km
vanaf 840,-