2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Langs de Elbe van Praag naar Dresden

Na een dagje cultuursnuiven in het prachtige Praag begint je fietstocht langs de Moldau en later de Elbe. Langs het water en over slingerende wegen vervolg je de route tot aan het schitterende Dresden. Deze route was een belangrijke handelsroute langs goed bewaard gebleven steden en dorpen. » lees meer over Fietsvakantie Langs de Elbe van Praag naar Dresden

 • Praag, Melnik, Litomerice, Decin, Pirna, Dresden
 • Stroomafwaarts van Praag naar Dresden
 • Kastelen o.a. Decin en Pillnitz
GPS E-bike Zwaarte zwaarte_1
 • Fietsvakantie
 • Trektocht
 • 8 dagen
 • Individueel
vanaf 855 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 855 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Hoogtepunten langs de Elbe

De gouden stad, de parel van Europa, het Rome van het noorden… Praag heeft niet te klagen. Het heeft de historische stad nooit aan bloemrijke omschrijvingen ontbroken. Niet verwonderlijk met zo’n gigantische rijkdom aan architectonische hoogstandjes. Barok, rococo, romaans, gotisch… kerken en paleizen met krullende versierselen rijgen zich er als een kleurig collier aaneen. Wandel maar eens over de vijfhonderd meter lange Karelsbrug die met z’n standbeelden en zestien bogen de Oude Stad met de wijk Malá Strana verbindt.

Prachtig langs het water

Dit hoogtepunt zet al meteen de toon van de prachtige fietstocht langs de Moldau en de Elbe naar het Duitse Dresden, ook zo’n magnifiek hoogtepunt. Je doet mooie plaatsen aan met namen als Melnik, Litomerice, Decin en Pirna. En je zet je fiets er aan de kant voor een bezoek aan een wijnmakerij of weer zo’n prachtkasteel. Dan volgt Dresden, glorieus uit de as herrezen.

MelnikMelnik

Praagse klok brengt je bij de tijd

Alle straten van de Oude Wijk, de Staré Mesto, leiden naar het Plein van de Oude Stad, ofwel naar Staromestské Námesti. En daar ben je nooit alleen. Je ziet er mensen flaneren en paardenkoetsen voorbijsnellen. Maar bij de beroemde astronomische klok staat iedereen stil, wachtend op het moment dat de klok tot leven komt. Dan weet je alles: tijd, dag, maand, hoe zon, maan en sterren tegenover elkaar staan, hoe Christus en de twaalf apostelen passeren en hoe Magere Hein onze sterfelijkheid in herinnering brengt.

Oudste kabelbaan

Loschwitz is de chique buitenwijk van Dresden die je, vanuit Praag, al fietsend langs de Elbe passeert voordat je in het oude centrum van Dresden arriveert. In de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw was deze woonwijk een van de duurste van Europa. Zet je fiets even op slot voor een ritje met de Schwebebahn, de oudste kabelbaan ter wereld (uit 1901) die je in een paar minuten langzaam honderden meters hoger brengt. Boven heb je een prachtig zicht op Dresden, de Elbe en het ‘Blauwe Wonder’, de hangbrug over de Elbe uit 1893.

Schwebebahn - Dresden

Vernieuwd oudje

Eenmaal in Dresden doe je uiteraard de oude, volledig herbouwde binnenstad aan. Je zou het niet zeggen, maar rond het plein van de Frauenkirche is geen gevel ouder dan pakweg vijftien jaar. Enkele (donkere) stenen van de kerk zijn nog authentiek: uit het puin van de bombardementen gevist en als puzzelstukjes weer op hun originele plek gezet. Iets verderop ligt Zwinger, de barokke oranjerie met fonteinen en beelden. Zowat om de hoek vind je de Fürstenzug, een indrukwekkend 102 meter lang tegeltableau waarop alle Saksische vorsten te paard staan afgebeeld.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Langs de Elbe van Praag naar Dresden

Prijzen en data

Route informatie

Na een dagje cultuursnuiven in het prachtige Praag begint de fietstocht langs de rivier de Moldau. In Melnik stroomt de Moldau in de Elbe, die in het Reuzengebergte is ontsprongen.
Over slingerende wegen vervolg je de fietsroute langs het Tsjechische  Litomerice en Decin. Na de grensovergang kom je langs Bad Schandau en Pirna alvorens je het schitterende Dresden bereikt. De route langs de Elbe was een belangrijke handelsroute langs goed bewaard gebleven steden en dorpen.

Fietsvakantie Langs de Elbe van Praag naar Dresden

Tip
Boek een verlengingsnacht in Praag en reserveer vervolgens een stadstour met gids bij onze partner Baja Bikes, de specialist in stadsrondritten op de fiets. Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Reisinformatie

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt of halfpension
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

Exclusief

 • Dagtrein heen naar Praag, terug vanaf Dresden: wij kunnen de trein op maat voor u reserveren
 • Indien met eigen auto: Transfer Dresden - Praag € 280,- (max. 8 personen incl. bagage en fietsen) per rit (zie bijzonderheden)
 • Fietshuur
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Reissom niet inclusief huurfiets
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 90,- p.p. 
  Verlenging: €15 p.p. per dag
 • E-bike: (excl. fietsverzekering): € 180,- p.p.
  Verlenging: €25 p.p. per dag
 • Fietsverzekering: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Bij het reserveren van een huurfiets/e-bike vragen wij (achteraf) naar de lichaamslengte zodat wij kunnen zorgen voor een passende fiets.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

 • Parkeren: In Dresden gratis in de buurt van het eerste hotel of ca. € 5,- per nacht bij het hotel (beide vooraf te reserveren)  of in Praag in parkeergarage van het hotel, ca. € 15,- per nacht
 • Indien u met uw auto reist, adviseren wij u om naar Dresden te rijden. U kunt dan om 16.30 uur een transfer met/zonder fietsen naar Praag krijgen, kosten bedragen € 280,- (max. 8 personen) per rit; tijdstip kan in overleg worden aangepast
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Boek een verlengingsnacht in Praag en reserveer vervolgens een stadstour met gids bij onze partner Baja Bikes, de specialist in stadsrondritten op de fiets. 

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Langs de Elbe van Praag naar Dresden

Kasteel praag
Kasteel praag
Dresden
Dresden
Dresden
Dresden

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.