2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Slow Travel in een vreemde stad: 5 tips voor betere stedenfoto's

Het voorjaar is de ideale tijd om een bijzondere stad te bezoeken, of ter wel in een vreemde stad maar wel op een ontspannen manier. Slow Travel is de trend van nu. Stap af in steden als Berlijn, Wenen, Praag, Lissabon en Kopenhagen en ontdek alles op een rustig tempo. Tijdens je stadsbezoek hoef je niet meer als een bezetene alle hoogtepunten af te werken, maar je doet het rustig aan om werkelijke ontdekkingen te doen. Kwaliteit boven kwantiteit is hierbij het motto. Eigen-Wijze Reizen biedt de mogelijkheid om je stadsbezoek te verlengen met een extra dag, of dat nu aan het begin, einde of halverwege je reis is.

Berlijn

De eerste vreemde stad is Berlijn, een stad die je gezien moet hebben. Na de val van de Muur zijn beide stadsdelen naar elkaar toe gegroeid en kun je nu ongestoord van de ene naar de andere kant gaan. Sla vooral Prenzlauer Berg niet over, de voormalige Oost-Berlijnse arbeiderswijk die zich tot trendy stadswijk heeft ontwikkeld. Bezoek ook het voormalige hoofdkwartier van de Stasi, nu een museum met allerhande spionageattributen. Een camera in je handtas is hierbij geen overbodige luxe.

  • Fototip 1: fotografeer tegen de zon in voor een spannend effect.

Berlijn

Wenen

Wenen is een stad waar de pracht en praal van machtige keizers en keizerinnen nog steeds indrukwekkend is. Het keizerlijke complex de Hofburg is een absolute must-see, met onder andere de imposante bibliotheek die de titel Prunksaal verdient. Maar Wenen is niet alleen een stad van prachtige gebouwen, het staat ook bekend om zijn muziek en heerlijke taarten. 

Wenen is dan ook een stad waar het verleden en heden moeiteloos in elkaar overlopen. In de stad van Sissi, Strauss en Sacher kun je genieten van een ontdekkingstocht in driekwartsmaat. Neem de tijd en laat je betoveren door de prachtige gebouwen, muziek, taartjes en het moderne Wenen. 


  • Fototip 2: fotografeer een komisch moment voor een leuke stadsreportage.
wenen-stad


Praag

Praag, ook wel de gouden stad of de parel van Europa genoemd, is een stad vol historische hoogstandjes. Het is alsof je wandelt door een kleurig collier van barokke, rococo, romaans en gotische kerken en paleizen. Het Tyltheater is een echte aanrader, met zijn schitterende neoklassieke interieur dat zelfs te zien is geweest in de bekroonde film Amadeus. De theaters en musea vormen samen met de nauwe steegjes, imposante pleinen en eeuwenoude bruggen het bijzondere erfgoed van Praag.

Een wandeling over de Karelsbrug is een absolute must, met zijn standbeelden en zestien bogen die de Oude Stad met de wijk Malá Strana verbinden. Praag is een stad die je nooit teleurstelt en waar je kunt genieten van het leven als een harmonieuze symfonie.


  • Fototip 3: wacht op de gouden gloed van de avondzon voor een warm effect.
praag-kerk


Lissabon

Lissabon is een stad die bruist van de sfeer, geuren en geluiden. Nog altijd klimmen de oude trammetjes krakend de heuvel op en verdringen de schoenpoetsers zich op de stoep van het Rossio. Voor Café A Brasileira ruikt het naar gebrande koffie en aan de kade beneden naar dieselolie en het zilte water. Lissabon is dan ook de perfecte stad om te genieten van de heerlijke mengelmoes van geuren en geluiden...

  • Fototip 4: fotografeer de details voor een intensievere stadsbeleving.
lissabon-monument


Kopenhagen

Kopenhagen is een stad waar gezelligheid en ontspanning centraal staan. De Denen hebben zelfs een woord voor deze manier van leven: hygge. Fietsen is een populaire manier om de stad te verkennen, met brede fietspaden die je snel van het bekende Tivoli Park naar het imposante Slot Amalienborg brengen. Vergeet niet op tijd te zijn voor de wisseling van de wacht om 12.00 uur. 

Naast de mooie bezienswaardigheden heeft Kopenhagen ook gezellige eetplekjes, zoals de historische Nyhavn met zijn kleurige huizen en terrasjes in de zon. Of ga naar Torvehallerne, de overdekte markthallen bij metrostation Nørreport, en bestel er de met vis belegde smørrebrødjes. 

  • Fototip 5: duik in je onderwerp voor een verrassend resultaat.

Eigen-Wijze Reizen biedt fietsvakanties aan waarbij je op een ontspannen manier bijzondere steden kunt ontdekken Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een fietsvakantie door Denemarken waarbij je ook Kopenhagen aandoet. Je fietst door het prachtige Deense landschap en ontdekt onderweg de mooiste stadjes en bezienswaardigheden. Een perfecte manier om Slow Travel te ervaren en tegelijkertijd actief bezig te zijn met het onderzoeken van een vreemde stad.