2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakanties ontdek Culinaire Parels 

Fietsen is een leuke en gezonde manier om te reizen en om nieuwe bestemmingen te ontdekken. Het geeft je de vrijheid om op je eigen tempo te fietsen en te genieten van de omgeving. Als je daarnaast ook nog van lekker eten houdt, dan zijn de culinaire fietsvakanties van Eigenwijze Reizen een absolute aanrader. In deze blog bespreken we vier van hun populaire fietsvakanties: Vlaanderen Culinair, Drenthe Culinair, Friese Steden en Meren en de Hollandse Waterlinie. 

Fietsvakantie: Vlaanderen Culinair 

Tijdens de fietsvakantie Vlaanderen Culinair ontdek je de culinaire parels van België. Fietsen door Vlaanderen betekent genieten van de historische steden, pittoreske dorpjes en de prachtige natuur. Tijdens deze fietsvakantie zul je kennismaken met de Vlaamse keuken en de heerlijke streekproducten die deze regio te bieden heeft. 

Je overnacht in gezellige hotels en B&B's, waar je kunt genieten van de typische Belgische gastvrijheid. Je fietst door het glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen en ontdekt onder andere het middeleeuwse stadje Oudenaarde en de historische stad Gent. Onderweg kun je genieten van lekkernijen zoals chocolade, bier en kaas. Kortom, de ideale fietsvakantie voor de Bourgondiër! 

Fietsvakantie Vlaanderen culinair


Drenthe

Fietsvakantie: Drenthe Culinair 

Ook in Nederland zijn er volop culinaire fietsvakanties te beleven. Zo is er de Drenthe Culinair fietsvakantie, waarbij je kennis maakt met de heerlijke streekproducten van deze provincie. Je fietst door de prachtige Drentse natuur, langs bossen, heidevelden en hunebedden. Onderweg bezoek je boerderijen, kaasboerderijen en andere lokale producenten. 

Je overnacht in comfortabele hotels en B&B's, waar je kunt genieten van de Drentse gastvrijheid. In de avond kun je aanschuiven voor een heerlijk diner, bereid met lokale ingrediënten. Tijdens deze fietsvakantie krijg je niet alleen een kijkje in de keuken van Drenthe, maar ook in de rijke geschiedenis en cultuur van deze provincie. 

Fietsvakantie Drenthe culinair

Fietsvakantie: Friese Steden en Meren 

Fietsen door Friesland betekent genieten van het waterrijke landschap, de historische steden en de Friese cultuur. Tijdens de fietsvakantie Friese Steden en Meren fiets je langs de mooiste meren, vaarten en kanalen en ontdek je de Friese steden en dorpen. Je fietst onder andere langs de Elfstedenroute en bezoekt historische plaatsen zoals Leeuwarden, Dokkum en Sneek. 

Je overnacht in sfeervolle hotels en B&B's met elk hun eigen charme en gastvrijheid. 's Avonds kun je genieten van de heerlijke streekproducten, zoals suikerbrood, Beerenburg en verse vis. Deze fietsvakantie is geschikt voor zowel natuurliefhebbers als cultuursnuivers en biedt voor ieder wat wils. 

Fietsvakantie Friese steden en meren

Fietsvakanties

Fietsvakantie: Hollandse Waterlinie 

De Hollandse Waterlinie is een uniek verdedigingswerk uit de 17e eeuw en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Tijdens de fietsvakantie Hollandse Waterlinie fiets je door het prachtige landschap van Utrecht en Noord-Brabant en ontdek je de bijzondere geschiedenis van deze streek. Je fietst langs oude forten, vestingsteden en mooie natuurgebieden. 

Je overnacht in sfeervolle hotels en B&B's, waar je kunt genieten van de gastvrijheid en comfortabele faciliteiten. Onderweg kun je proeven van lokale producten zoals kaas, wijn en verse groenten. De fietsvakantie Hollandse Waterlinie is geschikt voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur, maar ook voor natuurliefhebbers die willen genieten van de mooie omgeving. 

Fietsvakantie Hollandse waterlinie

Fietsvakanties

Kortom, de culinaire fietsvakanties van Eigenwijze Reizen bieden voor ieder wat wils. Of je nu van de Vlaamse, Drentse, Friese of Hollandse keuken houdt, er is altijd een passende fietsvakantie te vinden. Met hun jarenlange ervaring, persoonlijke aanpak en oog voor kwaliteit en comfort ben je verzekerd van een onvergetelijke fietservaring. Boek nu jouw culinaire fietsvakantie bij Eigenwijze Reizen en ontdek de mooiste plekjes op de fiets!