2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Voor het eerst op fietsvakantie? 3x fietsvakanties voor beginners

Steeds meer mensen kiezen voor een leuke en avontuurlijke fietsvakantie. Niet gek, want met een fietsvakantie ontdek je op een gezonde en actieve manier de wereld. Je fietst door schitterende landschappen en bezoekt lokale bezienswaardigheden. Maar welke fietsvakanties zijn zeer geschikt voor de eerste keer? Welke fietsvakanties bestaan uit eenvoudige fietsroutes met lichte dalingen of klimmen? Wij geven hieronder de top 3 fietsvakanties voor beginners!

Fietsvakantie voor beginners Donauradweg


1. Langzame Donauradweg; lekker vlak langs de rivier

Trektocht, 11 dagen, hotels, LO, incl. bagagevervoer. Vanaf € 755,-

We beginnen met een echte fietsklassieker, niet alleen voor starters ook voor doorgewinterde fietsvakantiegangers. Tijdens deze reis krijg je uiteraard een gedetailleerde routebeschrijving mee. De routes kun je overigens ook op je smartphone zetten. Maar eigenlijk is het heel simpel. Je volgt gewoon de rivier tot aan Wenen. Altijd rechtdoor: immer geradeaus. Dat is overigens veel minder saai dan het klinkt. Het leuke van deze tocht is dat je vaak aan beide kanten van de Donau kunt fietsen. Daardoor kun je regelmatig even afstappen – en tot rust komen – om een pontje te nemen naar de overkant. Dan weer door naar een volgend barok afstapstadje.

Heerlijk trappen


Als een wals zwier je langs de slingerende rivier, passeer je stoere burchten, duik je dorpen in waar de geraniums weelderig in de bloembakken groeien en stop je bij adresjes met namen als ‘Gasthof Jägerwirt’ voor een betaalbare reuzenschnitzel. Het vlakke fietspad aan weerskanten van de rivier maakt het overigens heerlijk trappen. En dat terwijl je toch midden tussen de bergen fietst. Na het imponerende klooster van Melk en de wijnranken van de Wachau, het mooiste stuk van de Donau, komt Wenen in zicht, je eindpunt van deze eerste smaakt-naar-meer-fietsvakantie!

Bekijk de fietsvakantie Langzame Donauradweg

Fietsen Bodensee

2. Langzame Bodensee; indrukwekkende uitzichten

Trektocht, 10 dagen, hotels, LO, HP mogelijk, incl. bagagevervoer. Vanaf € 890,-

Je verwacht natuurlijk van die authentieke dorpen. Met vakwerkhuizen waar de romantiek van de gevels druipt. Waar serveersters met keurig wit kanten schortjes enorme pullen bier serveren, oversized schnitzels en fruitige wijn. Oké, dat Duitsland is er ook nog. Maar fietsend rond de Bodensee toont de oosterbuur ook een heel eigentijds gezicht. Met mondaine jachthavens, designhotels, trendy restaurants, moderne cafés en een bevolking die hun blik meer naar voren richten dan achterom. De mix van toen, nu en straks verbaast je telkens weer tijdens deze wel heel ontspannen fietsvakantie.

Altijd aangenaam fietsen

Tijdens deze relaxte trektocht - de dagelijkse afstanden zijn kort - doe je Duitsland, Oostenrijk én Zwitserland aan. Dit supertrio schotelt je pittoreske dorpen voor, barokke kerken, oude vakwerkhuizen, prachtige natuur, gezellige terrasjes én… een mild klimaat. Ook dat laatste maakt het altijd aangenaam fietsen, van het vroege voorjaar tot laat in de herfst. Als dat niet grenzeloos genieten is.

Bekijk de fietsvakantie Langzame Bodensee

Fietsen Zuiderzee

3. Rond de Zuiderzee; vertrouwd dichtbij

Trektocht, 7/ 8 dagen, hotels, LO, HP mogelijk, incl. bagagevervoer. Vanaf € 495,-

‘Niet zeuren over de koffie, we worden allemaal oud en slap.’ Voor wijze levenslessen wip je het piepkleine Enkhuizer Almanak Museum binnen. De lessen staan op verschillende kaarten in het voorportaal. Wat verderop, in het Flessenscheepjesmuseum, kom je te weten hoe je een schip door een flessenhals loodst. Ook in het Zuiderzeemuseum (binnen- en buitenmuseum) herleven de tijden waarin de zee nog tekeer ging. Hier zie je een klomp met een zeiltje en elders vrijwilligers die de ‘zojuist gevangen’ verse haring en ansjovis roken. Dit en andere waterromantiek ervaar je volop tijdens je fietsvakantie langs de voormalige Zuiderzee, nu het IJsselmeer.

Lekker uitwaaien

Je komt door historische dorpjes en steden als Volendam, Hoorn, Enkhuizen, Stavoren, Giethoorn en Kampen. En al die oude trapgevels, grachten en koopmanshuizen worden afgewisseld met oude en nieuwe natuurgebieden. Waterland bijvoorbeeld met vogelrijke weides, pontjes en oude watergangen. De superlange Afsluitdijk laat je letterlijk links liggen als je heel ontspannen met de veerboot naar Stavoren vaart. Heerlijk: even uitwaaien op het water.

Bekijk de fietsvakantie Rond de Zuiderzee

Zorgeloos op reis met Eigen-Wijze Reizen

Bij Eigen-Wijze Reizen geniet u zorgeloos van je fietsvakantie. De routes en accommodaties zijn al geregeld, waardoor je alleen hoeft te focussen op het fietsen en het genieten. Bovendien beschikken alle fietsvakanties over overzichtelijke GPS-tracks. Hiermee kun je vrij eenvoudig de fietsroute laden op je telefoon of Gps-apparaat. Zo wordt de reis nog comfortabeler en eenvoudiger.

Zo als je leest is een fietsvakantie leuk en avontuurlijk. Ben je benieuwd naar alle fietsvakanties? Neem dan eens een kijkje tussen onze geliefde fietsvakanties.