2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

6x slimme tips voor en tijdens je fietsvakantie

Ga je binnenkort op fietsvakantie en zoek je naar tips voor een succesvolle fietsvakantie? Dan hebben we hieronder 6 handige tips die je kunt gebruiken voor en tijdens de fietsvakantie.

Tips voor je fietsvakantie

Voordat de reis begint, is het verstandig om goed na te denken over de voorbereiding. Zorg bijvoorbeeld voor de goede en comfortabele kleding. Hieronder volgen 3 slimme tips voordat de reis begint:

1. Wees fit

Werk vooraf aan je conditie. Begin thuis al met korte fiets- en wandelafstanden, en maak die steeds langer. Bij alle fietsvakanties hebben we de totale en de dagelijkse aantal kilometers beschreven van de fietsreis. Hierdoor heb je een goede indicatie van de verwachte lengte.

2. Juiste fietskleding

Een goede zeem helpt tegen zadelpijn. Maar je hoeft niet meteen zo’n strakke wielrennersbroek aan te trekken. Er zijn ook loose fit fietsbroeken (zien als een normale uit, maar wel met een zeem). Of kies fietsondergoed, eventueel met zeem. Was dit wel elke dag na gebruik, of neem extra mee.

Heb je nieuwe kleding gehaald voor de fietsvakantie? Dan kan het verstandig zijn om eerst je nieuwe kleding te testen door een paar rondjes te fietsen. Zit je kleding niet lekker of mis je iets? Dan ben je nog mooi op tijd om dit te regelen.

3. Neem comfortabele schoenen mee

Ga je wandelen tijdens de fietsvakantie? Zorg dan dat je schoenen goed zijn ingelopen. Tijdens de fietsvakantie is de kans groot dat je stopt bij indrukwekkende bezienswaardigheden. Het kan daarom slim zijn om comfortabele schoenen aan te doen tijdens het fietsen.

Tijdens je fietsvakantie

En natuurlijk delen we ook 3 tips die handig zijn tijdens de fietsvakantie. Wat dacht je bijvoorbeeld van extra kleding tijdens het fietsen of een GPS-apparaat? Hieronder 3 slimme tips tijdens je fietsvakantie:

1. Neem extra kleding mee

Bij een trektocht wordt je bagage naar het volgende hotel gebracht. Zeker bij een fietsvakantie is het gemakkelijk om een extra setje ondergoed of kleding in je fietstas mee te nemen. Ben je eerder bij het volgende hotel dan je bagage, dan kun je er in elk geval al douchen en iets schoons, droogs, fris aantrekken.

2. Extra dag boeken

Boek halverwege je trektocht een extra overnachting. Zo’n extra dag kun je dan gebruiken om even bij te komen van al dat fietsen of wandelen. Eigen-Wijze Reizen denkt altijd met je mee om alles uit je fietsvakantie te halen. Zo zijn we telefonisch als via e-mail te bereiken.

3. GPS-tracks op je app of apparaat

Gebruik een Garminappartaat of de app Maps.me. Je kunt vooraf onze tracks van je fiets- of wandelgebied downloaden en die ter plekke zonder internet gebruiken. De navigatie is uiterst nauwkeurig, zodat je altijd weet waar je bent. Meer weten over GPS tochten? Lees dan ook onze GPS-handleiding.

Ga voorbereid op vakantie

Een zorgeloze fietsvakantie begint bij een goede voorbereiding. Voordat je reis begint, kun je al veel nakijken of regelen. Maak hier ook vooral gebruik van. Haal bijvoorbeeld een reparatiesetje voor je fiets, extra kleding, goede tas, etc. Met een goede voorbereiding, maak je de fietsreis een stuk aangenamer.

Goed om te weten: voordat je op reis gaat, sturen we alle benodigde documenten naar je toe. Hierin staat ook wat al voor je geregeld is en wat je zelf nog moet regelen.