2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
Fietstocht in België

Fietstocht in België

Wat maakt een fietstocht in België nou anders dan een fietstocht in het oude vertrouwde Nederland? Daar zijn vele antwoorden op te geven; cultuur, landschap, reiservaring. Wij hopen je in dit artikel meer inzicht te geven in wat België nou juist zo’n goed fietstocht land maakt!

Het landschap en de reis

Wat betreft het landschap en klimaat komt België vrijwel exact overeen met dat in Nederland. Toch betekent dit niet dat beide landen dezelfde fietsbelevenis bieden.

Andere routes, andere indelingen en natuurlijke andere natuurgebieden! Zo heeft België een prachtige en unieke kust. Een ideale eindbestemming voor een gezellige fietstocht, zo kan je lekker uitrusten op het Belgische strand met een drankje in de hand!

Wij raden je hiernaast ook de "Fietsvakantie langs de Maas" aan. Tijdens deze fietstocht zal je samen met een groep langs de Maas trekken. We beginnen in Maastricht en eindigen in Sedan waarna we weer terug reizen naar onze startplaats.

Tijdens deze fietstocht trekken we onder andere langs Luik, Namen, Dinant, Haybes en Villes Semuse. Deze prachtige fietstocht langs één van de bekendste en mooiste rivieren van Europa duurt acht dagen. Tijdens deze reis zal er dagelijks 30 tot maximaal 68 km worden afgelegd.

fietstocht in België

De Belgische cultuur

Naast het vele fietsen komen we natuurlijk ook nog langs veel prachtige en historische steden. Het zou natuurlijk zonde zijn om niet enigszins een beetje cultuur te proeven gedurende onze reis. Hier is ongetwijfeld tijd voor.

Een voorbeeld van een belangrijk cultuurverschil tussen de twee landen is ongetwijfeld het verschil in machtsposities; de hiërarchie. Deze is veel prominenter aanwezig in België in verhouding tot Nederland, hier is dus rekening mee te houden tijdens bijvoorbeeld het winkelen. Dit is iets meer van sprake in Waals België dan in Vlaanderen, maar het blijft iets om rekening mee te houden.

Wij zijn razend enthousiast om deze prachtige fietstocht aan te bieden! Wij hopen je te treffen tijdens deze of één van onze andere vele fietstochten!

4 vakanties gevonden

Maaseik

België - Fietsvakantie - 5 dagen- Standplaats

 • Hotel van Eyck
 • Sittard, Thorn, de Hoge Kempen, Kempenbroek, Echt
 • De Kempen en het Maasland ontdekken
vanaf 215,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSE-bikeZwaarte zwaarte_1

Vlaanderen

België - Fietsvakantie - 8 dagen- Trektocht

 • Historische stadjes en het landschap van de Grote Oorlog
 • Abdij St. Sixtus (trappistenbier)
 • Last Post in Ieper
vanaf 765,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSE-bikeZwaarte zwaarte_12

Vlaanderen Culinair

België - Fietsvakantie - 4 of 6 dagen- Trektocht

 • Hotels met bagagevervoer
 • Gent, Brugge, Roeselare
 • Fietsen door historische steden
vanaf 670,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSE-bikeZwaarte zwaarte_1

Weert

Nederland - Fietsvakantie - 5 dagen- Standplaats

 • Hostellerie Munten
 • Gevarieerd fietsen door Nederland en België
 • Kinrooi, Stamproy, Thorn en Tungelroy
vanaf 555,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSE-bike