2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Langs de Maas, van Maastricht naar Sedan

Deze makkelijke trektocht leidt je langs de mooie Maas vanuit Maastricht in Nederland, dwars door de groene Belgische en Franse Ardennen naar het Franse Sedan. Je volgt de rivier grotendeels over gemarkeerde fietspaden. En dat langs wijngaarden, hoge rotswanden en soms door een glooiend landschap. » lees meer over Fietsvakantie Langs de Maas, van Maastricht naar Sedan

 • Maastricht, Luik, Namen, Dinant, Haybes, Charleville-Mézières, Sedan
 • De Ardennen tussen Maastricht en Sedan
 • Fort van Sedan
GPS E-bike Zwaarte zwaarte_1
 • Fietsvakantie
 • Trektocht

Van baby tot volwassene

Een rivier volgen van bron tot monding is alsof je een pasgeboren spruit met de dag ziet groeien, van baby tot volwassene. Fietsend langs de Maas is dat niet anders, alhoewel je tijdens deze tocht slechts een deel van die groei meemaakt. Zeker als je fietst van het Franse Sedan, via België naar het Nederlandse Maastricht. Fietsroutes langs rivieren zijn populair, ook deze. Je fietst vaak lekker vlak en dat maakt het extra ontspannen.

Mooiste van Europa

In Frankrijk beleef je het mooie gedeelte dat bekend staat als de Voie Verte Trans-Ardennes. En in België stap je ook zeker af in Luik, Namen en Dinant met z’n hooggelegen citadel (wees gerust: je kunt met een gondel naar boven). Of bij een van die vele fraaie kasteeltjes en buitenhuizen. Terug naar de ‘kindertijd’? Dat kan ook. Begin de tocht in Maastricht en volg de rivier tot aan Sedan, met zo nu en dan ook steile hellingen en rotswanden vlak naast je. Eerder werd deze fietsroute uitgeroepen als de mooiste van Europa.

MaastrichtMaastricht

Mooi uitzicht, mooie Maas

Genesteld tegen rotsachtige kliffen en gelegen langs de Maas is het een van de mooiste plaatsen van Wallonië. Het charmante Dinant dwingt je dan ook zeker af te stappen tijdens je trektocht van of naar de beginnende Maas. Uiteraard duik je er even de kabelbaan in die je naar de hooggelegen Citadel brengt voor een prachtig uitzicht op onder meer het geboortehuis van Adolphe Sax, de uitvinder van de saxofoon. En uiteraard op de mooie Maas.

Brieven aan overleden Arthur

Ooit van Arthur Rimbaud gehoord? Vraag het de Fransen en het antwoord is volmondig: Oui! Geboren in Charleville-Mézières (1854) werd de dolende Arthur een, vooral in Frankrijk, beroemde en geliefde dichter. De stad eert hem nu op alle mogelijke wijzen. Heel wat restaurants, hotels en kunstwerken zijn naar hem vernoemd. Twee musea zijn er zelfs aan hem gewijd. En dat terwijl Arthur al op jonge leeftijd de stad verliet voor onder meer Parijs en de rest van de wereld. Hij ligt hier weer begraven. Fans schrijven brieven aan hem en posten die in de brievenbus bij de ingang van de begraafplaats.

Charleville - Mezieres

Meesterlijk Maastricht

Dankzij het compacte centrum ben je snel van bij de meesterlijke hoogtepunten van Maastricht. De indrukwekkende Sint-Servaasbasiliek bijvoorbeeld. Of Polare, de bijzondere boekhandel in de ruim 700 jaar oude Dominicanenkerk. Volgens de toonaangevende krant The Guardian is dit ‘the most unique bookstore in the world’. Aan culturele schatten dus geen gebrek. Het gehele centrum van Maastricht is beschermd stadsgezicht. De monumentale gebouwen en fraaie woonhuizen dragen bij aan de unieke ambiance. En daartussen? Stijlvolle straatjes met elegante boetieks, luxe winkels en tal van restaurants en cafés om er even te ontspannen. Mét vlaai uiteraard!

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Langs de Maas, van Maastricht naar Sedan

Prijzen en data

Route informatie

Deze makkelijke fietstrektocht ,niet ver van huis, leid je langs de mooie rivier de Maas door drie landen. De rivier voert je vanuit het zuiden van Nederland dwars door de groene Belgische en Franse Ardennen naar het Franse Se­dan. Je fietst grotendeels over gemarkeerde fietspaden, vlak langs de meanderende rivier. Soms heb je uitzicht op wijngaarden en een glooiend landschap, en soms zie je hoge en steile hellingen en rotswanden vlak naast je. 

Fietsvakantie Langs de Maas, van Maastricht naar Sedan

Reisinformatie

Inclusief

 • Aankomstdag Maandag
 • 7 nachten verblijf op basis van Logies en Ontbijt
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • Aankomst koffie/thee met vlaai

Exclusief

 • Fietshuur
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan
 • Bustransfer Maastricht-Sedan ( incl. eigen fietsen en bagage) 50,- euro p.p.

 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Langs de Maas, van Maastricht naar Sedan

Dinant, fietsvakantie langs de Maas
Dinant, fietsvakantie langs de Maas
Givet, fietsvakantie langs de Maas
Givet, fietsvakantie langs de Maas
Dinant, langs de Maas fietsvakantie
Dinant, langs de Maas fietsvakantie

Prijzen en data

Op dit moment zijn er geen vertrekdata; houdt deze pagina in de gaten voor nieuwe vertrekdata.