2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
Wandelen in België

Wandelen in België

Wist je dat België per vierkante kilometer meer kastelen heeft dan elk ander land ter wereld en dat België daarom wereldrecordhouder is? En wist je ook dat België per jaar met zo’n 2.000 chocolaterieën meer dan 173 miljoen kg chocolade produceert? Nog een leuk weetje: wist je dat België per vierkante meter de meeste striptekenaars heeft ter wereld en dat het ook een Belg was, Luc Luycx, die de gemeenschappelijke muntzijde van de Euro heeft ontworpen? Een veelzijdig land, dat relatief kleine België! Naast de rijke Belgische cultuur, biedt België een afwisselend landschap dat begint bij een prachtige kustlijn op het westen en doorloopt tot een glooiend landschap met groene bossen in het oosten. Kortom: België is beslist een bezoek waard en wandelen in België biedt een wereld aan vermaak en ontspanning!

Wandeltochten in België: de Belgische Ardennen

Een van de mooiste natuurgebieden van Europa vind je in de Belgische Ardennen. Dit gebied, met name gelegen in de Belgische provincie Luxemburg, is bij uitstek geschikt voor mooie wandelingen. Het landschap wisselt af tussen dichte bossen en heidevelden. Ook vind je in de Belgische Ardennen veenmoerassen en een heus rivierlandschap rondom bergrivieren de Ninglinspo en de Ourthe. Wandelen in de Belgische Ardennen is dan ook een heerlijke ervaring!

Wandeltochten in BelgieWandeltochten in Belgie

Kastelen in België

We hebben al verklapt dat België de meeste kastelen heeft in Europa. Een prachtig voorbeeld van zo’n kasteel is de burchtruïne van La Roche-en-Ardenne. Deze hoogteburcht is gelegen in de gelijknamige stad La Roche-en-Ardenne, op een heuvel met uitzicht op de rivier de Ourthe. Het kasteel is gebouwd op oude Keltische ruïnes en de eerste menselijke aanwezigheid op deze plek dateert uit het Neolithicum. De burcht kent een geschiedenis van verbouwingen, versterkingen en ook beschadigingen. Tijdens de Slag om de Ardennen in 1944, onderging het een zwaar bombardement. Deze rijke geschiedenis en de imposante aanblik van de burcht op de heuvel, maakt dat deze plek zeker een bezoek verdient tijdens wandeltochten in België!

2 vakanties gevonden

Bouillon

België - Wandelvakantie - 4 of 6 dagen- Standplaats

  • Hotel de la Poste 4 of 6 dagen
  • Het hart van de Ardennen
  • De burcht van Godfried van Bouillon
vanaf 295,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSHondZwaarte zwaarte_2

Marcourt-en-Ardenne

België - Wandelvakantie - 3, 4 of 5 dagen- Standplaats

  • Auberge La Grande Cure
  • Marcourt-en-Ardenne, Hotton, La Roche
  • Ourthe-vallei en Grotten van duizend en één nacht
vanaf 220,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSHondZwaarte zwaarte_2