2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Wandelvakantie Epen

Al wandelend trakteren de Limburgse heuvels je op karakteristieke vakwerkboerderijen, gezellige dorpskernen, verende bospaden en struweelrijke graslanden. Wandelend langs indrukwekkende kastelen en de vrolijk meanderende Geul kom je onder meer in Mechelen en Slenaken aan, en - even klimmen - ook bij het Drielandenpunt. “Wow, wat een uitzicht.” » lees meer over Wandelvakantie Epen

 • Hotel Berg en Dal
 • Geuldal
 • Prachtige vergezichten
GPS Zwaarte zwaarte_12
 • Wandelvakantie
 • Standplaats
 • 4 of 6 dagen
 • Individueel
vanaf 220 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 220 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

’t Schoanste stukske Nederland

“Want door de jaore heen, bleef Limburg onbetwis. ‘t Stukske Nederland, dat ‘t schoanste is.” Of Limburg inderdaad het mooiste stukje Nederland is, ontdek je vanuit je standplaats Epen in het Geuldal, een van de allermooiste wandelgebieden van Zuid-Limburg. Vanuit je comfortabele hotel volg je het snelstromende riviertje de Geul langs vakwerkhuizen, heggen en houtwallen.

 

Mooie wandelroutes

Vanuit Epen hebben we vier wandelroutes uitgezet. Mooie, maar hoe kan dat ook anders in dit fraaie stukje Nederland. Je doorkruist glooiende weides die door ‘stegelkes’ (draaihekjes) met elkaar zijn verbonden. Wandelend door sprookjesachtige hellingbossen steek je diverse keren de Belgische grens over. Bij Slenaken loop je door het dal van dat andere prachtige riviertje: de Gulp. Andere routes voeren je naar Mechelen, het Drielandenpunt en het Belgische Sippenaeken.

Epen

Edelweiss in Limburg

Climb every mountain, search high and low. Follow every highway, every path you know… Je hoeft niet in het Oostenrijkse Alpenland te zijn om het echte berggevoel te ervaren. Oké, de bergen zijn rond Epen dan niet zo hoog als waarin Maria von Trapp rondhuppelde, maar met hier en daar een snelstromende beek en zulke heuvels dat de koeien er schuin staan te grazen, krijg je toch dat Edelweiss-gevoel. The hills are alive… Zeker tijdens de beklimming van de Vaalserberg, op naar het Drielandenpunt. Alleen al voor de panoramische uitzichten zing je het hoogste lied.

Mooi Mechelen

De oeverkanten langs de Geul zijn begroeid met koekoeksbloemen, gele dovennetel, leeuwenbek, vlierbes en felrode klaprozen. Wat een kleuren bij elkaar! En tot zover het oog reikt enkel golvende heuvels in alle kleuren groen. Dat is ook het leuke van deze wandelvakantie: achter elke heuvel schuilt weer zo’n fenomenaal uitzicht. En ook het mooie Mechelen. Mooi ook, vanwege het feit dat het de meeste vakwerkhuizen van Zuid-Limburg heeft. Je volgt er de Mechelderbeek en komt uit bij de Sint-Jan de Doperkerk. Achter de kerk, in boerderijcomplex de Heerenhof, ligt de oorsprong van het dorp. Ooit was deze plek gesticht door een middeleeuwse ridderorde, de Johannieters.

Omgeving Mechelen

Wanneer ga jij deze reis maken?

Wandelvakantie Epen

Prijzen en data

Route informatie

Wandelvakantie Epen

Reisinformatie

Inclusief

 • 3 of 5 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt of halfpension
 • Routebeschrijving, kaarten en navigatie-app op je smartphone

Exclusief

 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • U kunt ter plaatse een lunchpakket bijboeken

Dit vonden anderen van de

Wandelvakantie Epen

Epen omgeving - lakenvelders
Epen omgeving - lakenvelders
Epen
Epen
Grenspaal - Vijlen
Grenspaal - Vijlen

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je wandelvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je wandelvakantie.