Het verrassende Pieterpad

Het Pieterpad is de bekendste wandelroute van Nederland en loopt van Pieterburen in Groningen helemaal naar de Sint-Pietersberg in Maastricht. De totale lengte van het Pieterpad is 492 kilometer. 

Deze bekende Nederlandse wandelroute is ontworpen door de Tilburgse Toos Goorhuis-Tjalsma en de Groningse Bertje Jens, uit ontevredenheid over het gebrek aan lange-afstandswandelingen in Nederland. Van 1978 tot 1983 maakten de vriendinnen tal van wandelingen om de route uit te stippelen. Ze maakten gebruik van bestaande wandelpaden, waarbij de verbinding tussen twee paden soms dagen kostte. Het Pieterpad werd in gebruik genomen in 1983, meer dan 30 jaar geleden.

Eigen-Wijze Reizen biedt u individuele wandelvakanties aan op alle trajecten van het Pieterpad. In 4 tot 28 dagen loopt u een deel of het geheel van deze prachtige lange-afstands-wandelroute. Daarbij overnacht u steeds in gezellige en comfortabele hotels en pensions. Bekijk hieronder ons aanbod.

Wandelvakanties Pieterpad:

Selectie van 1 vakantie

Pieterpad - Nederland

Wandelvakantie — 4/6/7/28 dagen — trektocht

Herfst GPS

Het Pieterpad is de bekendste wandelroute van Nederland, meer dan één miljoen wandelaars gingen u al voor. Al wandelend doorkruist u oude cultuurlandschappen, uitgestrekte bossen, beekdalen en heidevelden met vogelrijke vennen en interessante steden. De hotels liggen niet altijd direct aan het Pieterpad, daarom bewandelt u tijdens deze wandelvakantie af en toe Eigen-Wijze zijpaden. U kunt het Pieterpad bij ons in zes gedeelten lopen, maar natuurlijk ook in trajecten van enkele dagen. ​

vanaf 290
Bekijk vakantie

Filter op uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt