Zoek de zon op korting. € 100,- op trektochten en € 50,- op standplaatsen. Klik hier voor de voorwaarden.

2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
De wijnranken van de Moezel en de Elzas

De wijnranken van de Moezel en de Elzas

Prachtige kleuren, vallende bladeren, aangename temperaturen en een lekker herfst zonnetje. Wat ons betreft is de Moezel een uitstekende omgeving om in het najaar te vertoeven. De Moezel staat natuurlijk bekend om haar wijn. Maar wist jij dat er zelfs 1250 wijnfeesten bestaan? Deze kun je bezoeken tussen eind augustus tot midden november. Om er maar een paar te noemen: ‘wijnoogstfeest’, ’herfstwijnfeest', ‘stratenwijnfeest’. Klinkt dat niet ontzettend gezellig? Na een lange dag wandelen of fietsen gezellig met de lokale bevolking het begin van de herfst vieren met een wijnfeest en als afsluiting een mooi vuurwerk
Doordat de Moezel het koudste wijngebied ter wereld is, vindt de oogst in de Moezelvallei relatief laat in het jaar plaats. De druiven, overwegend Riesling, moeten langer rijpen. De Moezel staat vooral bekend om haar witte wijnen. De Riesling is de bekendste druivensoort aan de Moezel. Deze druif werd ten tijde van de Romeinse overheersing door de Romeinen meegebracht naar de Moezelvallei. Deze kleine Rieslingdruifjes zorgen voor een wijn met een fijne en fruitige smaak.
Gesproken over zeer late oogsten, ook wel ‘ijswijnen’ genoemd, denken wij gelijk aan de Elzas in Frankrijk. Deze regio in Frankrijk die deze wijn kan produceren. De tijd om te oogsten in de Elzas is meestal gepland rond eind september. Wist jij dat de oogstdatum de 100e dag na de bloeitijd is van de wijnstokken? Fiets tussen de wijnranken door terwijl de wijnboeren druk bezig zijn met oogsten. Dat moet vast een bijzonder gezicht zijn. Geniet vervolgens ‘s avonds van een heerlijk wijntje in één van de romantische, karakteristieke dorpen die de Elzas rijk is.

1 vakanties gevonden

Vogezen

Frankrijk - Wandelvakantie - 7 dagen- Trektocht

  • Eguisheim, Truckheim, Kayserberg, Munster, Wintzfelden
  • Romantische dorpen met vakwerkhuizen
  • Zwaarte 2+
vanaf 995,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSE-bikeHondZwaarte zwaarte_23