2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Wandelvakantie Vogezen

Tijdens deze afwisselende wandelvakantie combineer je het wandelen door de heuvels en wijngaarden rond Eguisheim met het ruigere stuk bij Munster. Je overnacht in wijndorpen en kleine steden met een schat aan vakwerk- en renaissancehuizen. Tijdens de wandeltochten heb je prachtige vergezichten¬. » lees meer over Wandelvakantie Vogezen

 • Eguisheim, Truckheim, Kayserberg, Munster, Wintzfelden
 • Romantische dorpen met vakwerkhuizen
 • Zwaarte 2+
GPS E-bike Hond Zwaarte zwaarte_23
 • Wandelvakantie
 • Trektocht
 • 7 dagen
 • Individueel
vanaf 995 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 995 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Twee sferenland

Je wandelvakantie begint in Eguisheim dat hoge ogen gooit naar de titel ‘Mooiste ansichtkaart van de Elzas’. Met zijn vakwerkhuizen doet het dorp Duits aan, maar het toont ook een vleugje Frans. Of is het net andersom? “Die baguettes bij de Boulangerie doen Frans aan.” “Ja, maar die Stube serveerde wel erg grote pullen bier.” Gesprekstof genoeg dus tijdens je eerste etappe naar Turckheim. De volgende dag weer een magnifique uitzicht op de omringende wijngaarden. Dan komt Kaysersberg in zicht. De vele en vaak eeuwenoude vakwerkhuizen in dit knusse stadje doen herinneren aan de tijd dat de Elzas een van de belangrijkste delen van het Duitse rijk vormde. Ah, Wunderschön.

 

Boeuf of schnitzel

Zo wandel je dagelijks zo’n 15 km, één dag wat langer: 23 km. Door bossen en over golvende bergweides arriveer je in Munster. Na de Mühlenkopf (805m) volgens de wijngaarden rond Wintzfelden. Onderweg kom je ook de karakteristieke fermes-auberges tegen die lokale specialiteiten serveren. Een boeuf misschien, of wellicht een schnitzel. Op de zesde dag wandel je weer naar Eguisheim, met ook een prachtig uitzicht op de Rijnvallei. Onderweg kom je nog sporen tegen van de Kelten die zich in de heuvels terugtrokken toen zij door de Romeinen werden verdreven. En aan het einde van de dag? “Ah, daar is de mooiste ansichtkaart weer.”

EguisheimEguisheim

Een lucht zo blauw, zo blauw

Ideaal: lekker dichtbij, helemaal Frans, en ook weer een beetje Duits. In de loop der tijd wisselden de inwoners van de Elzas regelmatig van nationaliteit. En dat zonder te verhuizen. Dan behoorde het gebied weer bij Duitsland, dan werd het weer Frans, en andersom. Daardoor biedt de streek nu het beste van beide werelden. Dat ontdek je al wandelend. De heuvels van de Vogezen met z’n verscholen prachtdorpen en fraai ogende wijngaarden voelen aan als een warme deken. Maar die heb je hier niet nodig. Omdat de heuvels de natte oceaanlucht tegenhouden, hangt er boven de dorpen op de hellingen vaak lang een lucht zo blauw als korenbloemen.

Wandeling met wijntje

De straten met oude vakwerkhuizen zijn in een ring rond het dorpsplein met burcht en kapel aangelegd. Dat maakt het er gezellig rondstruinen. Hier en daar verspreidt een wijnhuis de lucht van alcohol. Al in de 4e eeuw introduceerden de Romeinen hier de druiven. Daarna volgende eeuwenlange wijnbouw, tot op de dag van vandaag. De witte wijnen uit de Elzas behoren tot de beste ter wereld. Maar voordat je een glaasje Pinot Gris or Gewurtztraminer probeert, eerst nog een verdere verkenning van deze tot de ‘Le Plus Beaux Villages de France’ behorende droomdorpen.

de wijngaarden van Kaysersberg

Wanneer ga jij deze reis maken?

Wandelvakantie Vogezen

Prijzen en data

Route informatie

Wandel in 7 dagen dwars door de Vogezen. Beklim hoge bergen en geniet van de lokale cuisine. Zwerf door de schilderachtige dorpjes waarvan de torens bezet zijn met ooievaars. Zwaai naar de lokale wijnboeren die druk bezig zijn hun druiven te verzorgen voor de lekkerste ijswijnen. Kortom, een rondreis die je nooit gaat vergeten.

Wandelvakantie Vogezen

Reisinformatie

Inclusief

 • 6 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt in 3* hotels
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Parkeren: kosten ongeveer €4 per dag bij het eerste hotel
 • Aankomst per trein mogelijk op station Colmar, dan met de taxi of bus naar Eguisheim (ongeveer 10km)
 • Honden zijn toegestaan, kosten variëren per hotel van €10 tot €20 per nacht en moet ter plaatse betaald worden

Dit vonden anderen van de

Wandelvakantie Vogezen

Gueberschwihr
Gueberschwihr
Labaroche
Labaroche
Vallei van Munster
Vallei van Munster

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je wandelvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je wandelvakantie.