Wandelvakanties in Frankrijk

Frankrijk heeft als bestemming voor wandelvakanties enorm veel te bieden: uiteenlopende landschappen, uitstekend weer, historische stadjes en een heerlijke keuken. U beleeft het ultieme vakantiegevoel in dit schitterende land. Eigen-Wijze Reizen biedt u afwisselende trektochten en standplaatsvakanties in diverse streken, zoals Bretagne en Corsica. Alle wandelvakanties van Eigen-Wijze Reizen zijn individueel. Dat betekent dat u op pad gaat met uw eigen reisgezelschap en zonder gids, gewapend met een kaart en routebeschrijving, en dat u zelf uw route en tempo bepaalt. Bekijk onze wandelvakanties in Frankrijk hieronder.

Wandelvakantie Frankrijk

Een wandelvakantie in Frankrijk

Frankrijk is een populair vakantieland, niet alleen voor strandgangers maar zeker ook voor iedereen die op zoek is naar een actieve reis. Met Eigen-Wijze Reizen geniet u van een avontuurlijke en actieve vakantie met het ultieme gevoel van vrijheid. U reist individueel met uw eigen gezelschap en altijd zonder gids. Daardoor bepaalt u zelf uw dagindeling en heeft u volop de ruimte om in uw eigen tempo van de tochten te genieten. 

Tijdens alle wandelvakanties overnacht u in comfortabele hotels. Alle trektochten worden aangeboden met bagagevervoer, waardoor u niet met uw bagage op pad hoeft en niet bang hoeft te zijn dat u te veel meeneemt. Eigen-Wijze Reizen brengt u naar plekken zonder massatoerisme en met prachtige natuur en cultuur. Op deze pagina vertellen we u graag meer over onze vakanties in Frankrijk.

Bezienswaardigheden in Frankrijk


 • Bekijk de spectaculaire Spelunca-kloof met granieten kliffen op het eiland Corisca. 
   
 • Loop tussen de stijle bergwanden van de Tavignano-kloof naar de rivierbekken met helder water. 
   
 •  île d'Ouessant, een rotsachtig eiland met voor de kust en op het land een groot aantal vuurtorens. 
   
 • Bezoek Lampaul, het grootste (vissers-)dorp van Île d’Ouessant.Het bekende en het authentieke vissersdorpje Rostudel met een rijke geschiedenis. 
   
 • Proef de sfeer van het unieke natuurgebied Dunes de Lostmarc'h. Het het enorme strand van Kersiguénou met uitzicht op de zee, de rotsen en het zand.

 

Bekijk onze wandelvakanties in Frankrijk

Vragen over wandelvakanties in Frankrijk

Hieronder vindt u meest gestelde vragen over wandelvakanties in Frankrijk:

Een wandelvakantie in Frankrijk biedt de perfecte combinatie van diverse landschappen, rijke geschiedenis, culinaire geneugten en natuurlijke schoonheid, waardoor het een ideale bestemming is voor wandelliefhebbers.

Frankrijk kent prachtige gebieden voor een mooie wandeltocht. Van de bekende Corsica tot aan de populaire West-Bretagne.

Ja, Eigenwijze Reizen biedt wandelroutes in Frankrijk aan die geschikt zijn voor zowel beginners als meer ervaren wandelaars. Er zijn routes met verschillende moeilijkheidsgraden, variërend van gemakkelijke wandelingen op vlak terrein tot meer uitdagende routes in bergachtig gebied. Op de website van Eigenwijze Reizen kunt u gedetailleerde informatie vinden over de moeilijkheidsgraad en lengte van elke wandelroute, zodat u een vakantie kunt kiezen die aansluit bij uw wandelniveau en comfort. Het is belangrijk om uw eigen fysieke conditie en wandelervaring in overweging te nemen bij het kiezen van een geschikte route.


Populaire wandelvakanties in Frankrijk

Corsica werd reeds door de Grieken 'Kalliste', de schoonste, genoemd. Er is geen ander gebied in de Middellandse Zee dat op zo'n klein oppervlak zo'n enorme diversiteit aan natuurschoon te bieden heeft. Op deze wandeltocht loopt u van de bergen in het binnenland naar de westkust en krijgt u de mooiste plekken van het eiland te zien. Het ene moment loopt u over een kleurrijke berghelling of tussen kolossale Corsicaanse dennen om het volgende moment af te dalen in een spectaculaire kloof. En elke dag zijn er de geuren, de vergezichten, de smaken van verse vis, kaas of kastanje en vindt u verfrissing in een bergbeek of de zee.

 

Wandelen langs Bretonse klifkusten en rotseilanden

Voor de kust van West-Bretagne ligt het eiland Ouessant. Het is een eiland met ruige rotsformaties, veel vuurtorens en vogels, en een rijk zeevaardersverleden. Na twee wandelingen op het eiland maakt u de overtocht naar het Presqu'île de Crozon. Dit prachtige schiereiland is een beschermd natuurgebied en staat bekend om de hoge klifkusten.

Wandelvakantie West-Bretagne


Wandelen in Frankrijk

Wandelen in FrankrijkFrankrijk is een prachtig land met eindeloos vele mooie plekken om te bezichtigen, of u nu kiest voor een fiets- of wandelvakantie. Eigen-Wijze Reizen biedt u altijd de meest unieke vakantieplekken aan. Tijdens een wandel- of fietsvakantie komt u op plekken waar vrijwel geen massatoerisme te vinden is. U reist tijdens een wandel- of fietsvakantie met Eigen-Wijze Reizen altijd zonder gids. Zo reist u alleen met uw eigen reisgezelschap, u heeft alle vrijheid! Naast wandelvakanties biedt Eigen-Wijze Reizen ook fietsvakanties in Frankrijk aan.

Wilt u graag meer informatie over onze wandelvakantie Frankrijk? Neem dan contact op met onze klantenservice. We kijken graag met u mee naar de mogelijkheden om uw droom wandelvakantie te organiseren. 

Wilt u meer inspiratie? Kijk dan ook eens naar wandelvakanties in Duitsland, België en Italië

Nederland: +31(0)53 430 34 35

Bekijk onze wandelvakanties in Frankrijk


Wandelvakanties in Frankrijk keuze uit 1 wandelvakanties

Selecteer uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt

Nazomer korting

Populair in Frankrijk

West-Bretagne - Frankrijk -

Wandelvakantie    8 dagen    trektocht

» Bekijk vakantie

West-Bretagne - Frankrijk

Wandelvakantie    8 dagen    trektocht

Reizen vanaf nu
West-Bretagne — Frankrijk
GPS Aanrader
 • Hotels met bagagevervoer
 • Brest, Camaret-sur-Mer, Lampaul, Morgat
 • Wandelen langs Bretonse klifkusten en rotseilanden
 • Eiland Ouessant, met ruige rotsformaties
 • Presqu'île de Crozon, schiereiland met hoge klifkusten
 • Dagafstand 15-20 km
vanaf 920,-