Wandelvakantie Griekenland

Met een wandelvakantie in Griekenland gaat er een wereld voor u open. Weinig landen hebben zo'n eigen identiteit als Griekenland. Het land heeft een schitterend binnenland en talrijke eilanden met elk hun eigen indrukwekkende culturele hoogtepunten. Met zijn veelzijdige natuur, variërend van groene bergvalleien tot witte stranden en mooie baaien, is Griekenland het ideale uitgangspunt voor uw wandelreis. De vriendelijke Griekse bevolking zal u overal warm verwelkomen. Bij Eigen-Wijze Reizen vindt u afwisselende individuele wandelreizen naar zowel het vaste land als de vele Griekse eilanden. Hier hebben wij mooie wandelroutes voor u uitgezet. Wilt u meer weten over onze actieve vakanties in Griekenland? Bekijk ze hieronder.

Wandelvakanties in Griekenland keuze uit 6 wandelvakanties

Selecteer uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt

Populair in Griekenland

Paxós - Griekenland -

Wandelvakantie — 8 dagen — trektocht

» Bekijk vakantie

Zakynthos - Griekenland -

Wandelvakantie — 8 dagen — trektocht

» Bekijk vakantie

Corfu Wandelen - Griekenland -

Wandelvakantie — 8 dagen — trektocht

» Bekijk vakantie

Combinatie Corfu en Paxós - Griekenland - Ionische eilanden

Wandelvakantie — 15 dagen — trektocht

Het bekende en vrij grote Corfu en het piepkleine, onbekende Paxós hebben veel met elkaar gemeen. Vooral de enorme hoeveelheid olijfbomen valt op: ze zijn heerlijk om doorheen te wandelen en leveren nog veel schaduw ook. De reis combineert het mooiste van beide eilanden in een 15-daagse wandelvakantie over stille keienpaden en landweggetjes, door pittoreske dorpen, langs mooie stranden, en naar markante uitzichtpunten op (krijtrots)kusten.

vanaf 830,-
Bekijk vakantie

Zakynthos is één van de groenste eilanden en beroemd vanwege de spierwitte krijtrotsen die scherp afsteken tegen het stralend blauwe zeewater. Bij deze fietsvakantie combineert u Zakynthos met het schitterende, ruige landschap met bekoorlijke dorpen en grillige kusten van het rustige eiland Kefalonia. Samen met een dagexcursie naar het Odysseus-eiland Ithaka wordt dit een aangename vakantie.

vanaf 785,-
Bekijk vakantie

Corfu Wandelen - Griekenland - Ionische eilanden

Wandelvakantie — 8 dagen — trektocht

Als u wandelt op Corfu, verbaast u zich over de vele kleuren groen op dit eiland. De ontelbare olijfgaarden, de ranke cipressen, de donkere bossen en de kleine wijngaarden zorgen voor een aangenaam decor tijdens uw wandelvakantie. In het voorjaar met uitbundige bermen vol orchideeën. In het najaar begroeten duizenden cyclaampjes de wandelaar. Op Corfu voeren oude wandelpaden u door de prachtige natuur, met een dagje hoofdstad als cultureel intermezzo.

vanaf 395,-
Bekijk vakantie

Kefalonia - Griekenland - Ionische eilanden

Wandelvakantie — 8 dagen — trektocht

Het grootste eiland voor de Griekse westkust is tevens het stilste eiland in deze regio. Weinig inwoners, weinig toeristen én een schitterend ruig landschap met bekoorlijke dorpen en grillige kusten maken Kefalonia tot een uitstekend eiland voor een wandelvakantie. U verblijft in de plaatsjes Agia Evfimia en Sami. Beide liggen in het oosten aan een mooie baai met uitzicht op Ithaka, ooit de thuisbasis van Odysseus. Natuurlijk gaat u daar een dagje naartoe.

vanaf 395,-
Bekijk vakantie

Paxós - Griekenland - Ionische eilanden

Wandelvakantie — 8 dagen — trektocht

Ten zuiden van het bekende Corfu ligt Paxós. Het is een piepklein eiland met drie havenplaatsjes en wat verspreide nederzettingen in het binnenland. Het wegennet is zo beperkt dat je er zelfs op de fiets gauw mee klaar bent, maar voor een wandelvakantie is het een paradijsje. Vooral omdat er, meer nog dan op Corfu, veel oude paden zijn bewaard, vaak door muurtjes van opgestapelde stenen gescheiden van de eindeloze olijfgaarden en niet zelden eindigen op met een verbluffend uitzicht op de steile krijtrotsen van de westkust.

vanaf 485,-
Bekijk vakantie

Zakynthos - Griekenland - Ionische eilanden

Wandelvakantie — 8 dagen — trektocht

Aanbieding
Herfst

Zakynthos is het zuidelijkste eiland voor de westkust van Griekenland. Het is één van de groenste eilanden van de Griekse archipel en is beroemd vanwege de spierwitte krijtrotsen die scherp afsteken tegen het stralend blauwe zeewater. Tijdens uw 8-daagse wandelvakantie loopt u in de buurt van die krijtrotsen bij Keri en u maakt wandelingen over een groene heuvelrug met pittoreske dorpen.

10% korting en een heerlijke fles wijn
vanaf 395,-
Bekijk vakantie