2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Wandelvakantie Corfu

In het voorjaar geven orchideeën de bermen kleur, in het najaar nemen duizenden cyclaampjes dat werk over. En het hele jaar door ruik je er de geur van wilde kruiden als tijm, oregano en rozemarijn. Heerlijk tijdens de ontspannen wandelingen. Proef de sfeer van Corfu tijdens deze 8-daagse wandeltrektocht. » lees meer over Wandelvakantie Corfu

 • Wandelen van kust tot kust over het groenste Griekse eiland
 • Olijfgaaraden, Cipressen en Orchideeën
 • Hotels met bagagevervoer
GPS APP Zwaarte zwaarte_23
 • Wandelvakantie
 • Trektocht
 • 8 dagen
 • Individueel
vanaf 640 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 640 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Kleurig en ontspannen Corfu

“Corfu is zoveel meer dan enkel strand.” Je hoort het de hotelbaas deze ochtend nog zeggen. En het klopt. Al wandelend trakteren de slingerende ezelpaadjes je op mooie uitzichtpunten en prachtige natuur. Je tocht begon in Benitses, een voormalig vissersdorp aan de oostkust van het eiland. Voordat je de beboste hellingen van de Stavros beklimt, trad je nog even in de voetsporen van keizerin Sissi die hier haar buitenpaleis had. Je wandelt ontspannen verder. Dan dienen wilde bloemenvelden en stokoude wijngaarden zich aan. De slingerende weggetjes zijn bezaaid met olijven, zand, steentjes, gras… Alles passeert je wandelschoenen. Je snuift de geur van wilde tijm. Dit is de natuur van Corfu: niets anders dan groen en rust.

Zo uit de filmset gestapt

De trektocht gaat verder, naar dorpen als Pelika, Paleokastritsa, Doudakes en Lakones. Je legt een stuk af van de beroemde Corfu Trail. Die loopt onder meer via de Ropavallei en het mooie Liapades. De bewoners lijken zo uit een filmset te zijn gestapt. Oude mannen met verweerde gezichten die rondwandelen over het schaduwrijke terras van de lokale taverne. En verderop enkele kletsende Griekse weduwen die in zwart voorbijlopen, hun volumeknop net iets te hard. Heerlijk, zo’n gevoel van rust en tijdloosheid. Dan volgt helaas de laatste wandeltocht naar Lakones en de Byzantijnse burcht Angelokastro; een waardige afsluiter. Je bewandelt het mooiste pad, geniet van de mooiste panorama’s met aan het einde een droomterras. En dat alles bewaard voor de laatste dag van deze ontspannen wandelreis.

Slingerende ezelpaadjes

Mooiste ansichtkaart

Paleokastritsa is een van de oudste badplaatsen aan de westkust van Corfu. De rotspartijen en de kleine baaien met kiezelstrandjes steken fraai af tegen het azuurblauwe zeewater, de lucht en de groene cipressen en olijfbomen. De plek zou zomaar in de top tien van de mooiste ansichtkaarten kunnen staan.

Vorstelijk Achilleion en Mon Repos

Vrijwel iedere bezoeker doet Achilleion aan, het paleis van de bekende keizerin Sissi uit Oostenrijk. De naam verwijst naar haar held de Griekse god Achilles. Verwacht echter niet veel meubelstukken die nog aan haar herinneren. Na haar dood werd het paleis onder meer gebruikt als zomerhuis van de Duitse keizer, als ziekenhuis, school, opslagplaats en casino. Minstens zo interessant is haar eerste verblijfplaats op Corfu: Mon Repos, net buiten de hoofdstad Kerkyra. Hier werd overigens in 1921 prins Philip geboren, de inmiddels overleden echtgenoot van de wijlen Britse koningin Elisabeth II.

Paleis van keizerin Sissi

Wonderen in Kerkyra

Op dag 4 kun je kiezen voor een wandeling door hoofdstad Kerkyra. Met water rondom, twee forten, een overheerlijk stegenlabyrint in de oude vissersbuurt (waar heel Italiaans de was buiten hangt te drogen), smeedijzeren balkons en door regen en wind geteisterd pleisterwerk staat de stad op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Hier en daar net genoeg gerestaureerd om tegelijkertijd mooi en authentiek te zijn. In een zijstraatje, net naast de terrassen onder de arcadebogen van het Listón, vind je de Griekse kerk van Agios Spyridonis, de heilige die tot zijn dood in 350 veel wonderen verrichte. Bekijk in de kerk zijn sarcofaag. Wellicht levert dat nog een volgend wonder op.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Wandelvakantie Corfu

Prijzen en data

Route informatie

Wandelvakantie Corfu

Reisinformatie

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt in hotels
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en App

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Dit vonden anderen van de

Wandelvakantie Corfu

Pelekas
Pelekas
Olijfgaarden Stavros
Olijfgaarden Stavros
Lakones
Lakones

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je wandelvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je wandelvakantie.