Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus

Wandelvakantie Combinatie Zakynthos en Kefalonia

trektocht in Griekenland - Ionische eilanden

Drie-eilandenwandeltocht in de Ionische Zee

 • LOGIES EN ONTBIJT (11x) en LOGIES (3x)
 • 15 dagen
vanaf € 830,-
Prijzen en data
GPS

Wandelvakantie Combinatie Zakynthos en Kefalonia

Zakynthos is één van de groenste Ionische eilanden en beroemd vanwege de spierwitte krijtrotsen die scherp afsteken tegen het stralend blauwe zeewater. Bij deze wandelvakantie combineert u Zakynthos met het schitterende, ruige landschap met bekoorlijke dorpen en grillige kusten van het rustige eiland Kefalonia. Samen met een dagexcursie naar het Odysseus-eiland Ithaka wordt dit een aangename vakantie.

» Lees meer

Reviews wandelvakantie - Combinatie Zakynthos en Kefalonia

Deel uw ervaring


Er zijn voor deze tocht nog geen ervaringen ingestuurd.

Foto's Combinatie Zakynthos en Kefalonia

Reisinformatie Combinatie Zakynthos en Kefalonia

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 27 april t/m 16 juni en 3 september t/m 8 oktober
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 395,-
 • Extra nacht(en) Agia Evfimia LO: € 42,- p.p. per nacht
  Extra nacht Agia Evfimia eenpersoonskamer LO: vanaf € 77,-
  Extra nacht(en) Sami LO: vanaf € 35,- p.p. per nacht
  Extra nacht Sami eenpersoonskamer LO: vanaf € 57,-
  Extra nacht(en) Tragaki LO: prijs op aanvraag

Inclusief

 • 14 overnachtingen, waarvan 3 op basis van logies (studio) en 11 op basis van LO (hotel)
 • Transfer vliegveld-hotel vice versa
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Transfers van/naar de havens van Zakynthos en Poros

Exclusief

 • Veerboten Zakynthos-Kilini-Poros v.v. (ca. € 40,-)
 • Bootretour naar Ithaka (ca. € 8,-)
 • Evt. taxi op Ithaka (ca. € 20,-)
 • Evt. entree grotten (totaal ca. € 10,-)
 • Evt. taxi terug naar uw studio na de laatste wandeling vanuit Limni Keri
 • Retourvlucht Zakynthos: wij kunnen de vlucht op maat voor u reserveren
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Bijzonderheden

 • U ontvangt ook een wandeling naar en door de stad Zakynthos, via de Bochali-heuvel. Deze wandeling kunt u maken in plaats van één van de natuurwandelingen. Terug naar uw accommodatie maakt u gebruik van bus of taxi (niet inbegrepen: per bus ca. € 3,- of per taxi ca. € 15,- per rit)
Boek nu

Prijzen en data - Combinatie Zakynthos en Kefalonia

Routekaartje Combinatie Zakynthos en Kefalonia

Wandelroutes Combinatie Zakynthos en Kefalonia

Deze reis is een combinatie van onze 8-daagse wandelreizen op Zakynthos en Kefalonia.

Dag 1 Aankomst op Zakynthos

U begint uw reis op Zakynthos met een korte transfer naar de noordkust bij het dorpje Tragaki. Daar ligt een klein complex met appartementen en studio’s. Het strand is dichtbij en u kijkt er prachtig uit op buureiland Kefalonia.

Dag 2 Rondwandeling vanuit Tragaki 13 of 20 km

Over stille asfaltwegen en bospaden loopt u naar de afgelegen kerk van Moni Spileo nabij een heilig grotkerkje (Spileo betekent grot, denk aan speleologie). Over dezelfde soort wegen en paden wandelt u vervolgens naar Planos. Via de winkelstraat wandelt u naar zee. Daarna volgt u lange tijd de kust. Aan het einde bezoekt u Kaap Gaïdaros met een mooi uitzicht op de kust, de zee en Kefalonia.

Tijdens de lange wandeling wandelt u over stille landweggetjes en bospaadjes over een groene heuvelrug met olijfgaarden, citrusbomen en kleine wijngaarden. U loopt temidden van een weelderige, wilde vegetatie, met in het voorjaar een overvloed aan bloemen. De dorpjes op deze heuvels zijn heel pittoresk, niet alleen Tragaki, maar ook Kipseli en Gerakari. Dat levert met name vanuit Ano Gerakari schitterende vergezichten op. Daarna daalt u via een prachtig pad af naar Alonia en wandelt u langs de zee terug naar uw accommodatie.

Dag 3 Rondwandeling vanuit Tragaki 6 of 13 km

Deze wandeling bestaat uit twee lussen die elkaar ontmoeten in Tragaki. De eerste lus gaat voornamelijk over kleine betonweggetjes door oude olijfboomgaarden naar het oude boerendorp Tragaki. Het tweede deel gaat vanuit Tragaki naar het hooggelegen kloosterkerkje van Agios Petros, vanwaar u prachtig uitkijkt over het vlakke midden van Zakynthos. Als u zich alleen beperkt tot de Tragaki-lus heeft u een korte wandeling van bijna 6 km.

Dag 4 Naar Zakynthos-stad 10 km

Deze wandeling bestaat uit twee delen waarbij u naar Zakynthos-stad wandelt, deels over het strand. Het tweede deel is een stadswandeling langs de bezienswaardigheden, pleinen en de haven.

Dag 5 Transfer naar de haven, boot naar Kefalonia, transfer naar Agia Efemia

Op de vierde dag van uw wandelreis krijgt u een transfer naar de haven. Daarna vaart u via Kilini naar Poros op Kefalonia. Van Poros wordt u naar Agia Efimia gebracht, een gezellige havenplaats, erg populair bij zeilers. U logeert in Agia Efimia in een bescheiden dorpshotel. Na de wandelingen kunt u aan de bescheiden boulevard, op 200 meter van het hotel, een heerlijk terrasje pakken en ook voor uw avondeten schotelt men u hier graag een feestelijk maal voor.

Dag 6 Rondwandeling door de Pilaros-vallei 22 km

Vanuit Agia Efimia loopt u de Pilaros-Trail. Dit oude wandelpad is recent opgeknapt en bewegwijzerd. Het gaat door de groene Pilaros-vallei van kust tot kust, van de haven van Agia Efimia naar Mirtos Beach: uitgeroepen tot het mooiste strand van Griekenland!

Dag 7 Rondwandeling naar Moni Anatolikou en Andipata 23 km

Bij deze wandeltocht bezoekt u het afgelegen, idyllische Anatoliko-klooster, met onderweg een spectaculair uitzicht op de kust van Kefalonia en Ithaka. U bezoekt onde andere het dorp Andipata, de platanen van Krini en Ferendinata met een markante kerktoren.

Dag 8 Van Agia Efimia naar Sami 17 km

Tijdens de etappewandeling naar Sami loopt u eerst over een stil asfaltweggetje, daarna over oude geitenpaden naar het hooggelegen Thematon-klooster. Na een kijkje in de mooie kapel en/of een picknick onder de dennenbomen wandelt u door een onbewoonde streek, hoog boven de kust. Er liggen een paar ruïnedorpen langs de wandelroute, verstilde herinneringen aan de grote aardbeving die Kefalonia in 1953 trof.
Vlak voordat u uw hotel bereikt, kunt u met een soort punter rondvaren in het meer van de Melisani-grot, beroemd om zijn prachtige blauwe kleuren.
U logeert in een comfortabel hotel met zwembad halverwege de dorpen Karavomilos en Sami. Ook Sami heeft een aardige boulevard. Deze ligt op 1 km van uw hotel. Dichtbij uw hotel zijn enkele prima restaurants, sommige direct op het strand.

Dag 9 Rondwandeling naar de Drogarati-grot 13 km

Een korte wandelroute (zodat u ook een halve rustdag heeft) gaat naar de Drogarati-grot, een druipsteengrot met een geweldige akoestiek. De beroemde operazangeres Maria Callas heeft in de grot opgetreden. Tijdens de wandeling bezoekt u de dorpen Chaliotata en Poulata.

Dag 10 Rondwandeling naar de dubbele 'akropolis' 15 km

Een lange wandeling over schitterende kleine paadjes doet de dubbele 'akropolis' (heuvel met vesting) van Sami aan, met de imposante ruïnes van het Agii Fanendes-klooster. Op het verste punt van de route ligt het witte kiezelstrand van Andisamos. 

Dag 11 Excursie naar het eiland Ithaka

Voor uw excursie naar Ithaka neemt u het bootje dat elke ochtend uit Sami vertrekt. Na 40 minuten komt u aan in Piso Aetos en begint u aan uw wandeltocht naar Vathi. Onderweg komt u langs de Nymfengrot, de plek waar Odysseus zich schuilhield nadat hij van zijn rondzwervingen terugkeerde op Ithaka. Een mooi pad door een olijfgaard brengt u in het karakteristieke dorp Perachora waarna u afdaalt naar Vathi, de bescheiden eilandhoofdstad, mooi gelegen aan een fjordachtige baai. Een taxi brengt u terug naar het haventje van Piso Aetos voor de middagboot terug naar Sami. 

Dag 12 Van Sami naar Limni Keri

Via Poros en Kilini keert u weer terug naar Zakynthos waar u nu neerstrijkt in het zuidelijke Limni Keri. Hier logeert u weer in een studio. Limni Keri ligt aan een moeras dat een erkend natuurgebied is (met een grote populatie reptielen en amfibiën). In het moeras liggen teerputten waarvan er één bezocht kan worden. Al in geschriften uit de oudheid werd gemeld dat de zeelieden hun schepen hier lieten teren.

Dag 13 Wandeling over het schiereiland van Keri 18 km

Vanuit Limni Keri maakt u nog twee prachtige wandelingen over het schiereiland Marathia. Tijdens deze wandeltochten krijgt u op meerdere plaatsen de krijtrotsen van Keri in volle glorie te zien. Heel bijzonder zijn de Mizithres, twee enorme krijtzuilen temidden van de hier vaak stevige branding. U krijgt ze zowel van boven als van opzij te zien.

Dag 14 Rondwandeling naar het dorp Keri 17 km

De wandeling verbindt de dorpen Limni Keri en Keri. U ziet onder andere de krijtrotsen van Keri. Wilt u alleen naar de vuurtoren van Keri, zodat u hier van de beroemde zonsondergang kunt genieten, dan kunt u deze tocht aan het eind van de middag maken. Per taxi gaat u dan terug naar uw studio.

Dag 15 Vertrek
 

Andere bezoekers keken ook bij: Corsica, La Palma, en Dodekanesos


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35