Nu tot € 100,- vroegboekkorting

Wandelvakantie Cinque Terre

trektocht in Italië - Ligurië

Wandelvakantie door vijf spectaculair gelegen dorpen

 • LOGIES EN ONTBIJT, BAGAGEVERVOER
 • INCL. TREIN-, BUS- EN BOOTTRANSFERS TIJDENS TOCHT
 • INCL. ENTREEKAART NATIONAAL PARK CINQUE TERRE
 • 7 dagen
vanaf € 995,-
Prijzen en data
Herfst Aanrader Hondje GPS

Ik vind dat de reis uitstekend geregeld was.

Frank Storbeck

» Lees meer reviews

Wandelvakantie Cinque Terre

Het eeuwenlang verborgen gelegen Cinque Terre is een wonderschoon en rotsachtig kustgebied in de streek Ligurië, aan de westkust van Italië. De dorpen Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso al Mare liggen vastgeklemd tegen de rotsen. Mooie wandelroutes verbinden deze pittoreske dorpjes. U kunt dit Nationale Park op een unieke manier ervaren. Het kustpad, met zicht op de prachtige dorpen, en de verlaten bergpaden vormen één van de best ­bewaarde wandelgebieden van Europa. 

» Lees meer
Routekaartje Cinque Terre

Wandelroutes Cinque Terre

De wandelvakantie Cinque Terre biedt u een unieke manier om deze regio te ervaren. Zowel het kustpad, met zicht op de prachtige dorpen, als de verlaten bergpaden vormen één van de best ­bewaarde wandelgebieden van Europa. Het geheel is door de Unesco uitgeroepen tot Nationaal Park.
U volgt de Sentiero Azzurro, een rustige, oude wandelroute die de Cinque Terre-dorpen met elkaar verbindt. Vanaf deze route heeft u een schitterend uitzicht over de wijngaarden waar de smakelijke, droge witte Cinque Terre-wijnen vandaan komen. Boven in de heuvels loopt u lang zonder hoogteverschillen. In de loop van de dag daalt u af naar één van de bijzondere kustdorpjes.

Dag 1 Aankomst Portovenere

Portovenere is een fraai havenstadje.

Dag 2 Van Portovenere naar Riomaggiore

U begint met een steile klim naar de berg achter Portovenere. Vanaf hier heeft u een fraai zicht op het havenstadje en het eiland Palmaria. Daarna klimt u gestaag door naar het dorpje Campiglia. Vervolgens loopt u geruime tijd op hoogte. Bij de kerk van de Madonna di Monte Nero kunt u bijzonder mooi op Riomaggiore kijken. Met een lus daalt u geleidelijk af naar het eerste Cinque Terre dorp.

Dag 3 Van Riomaggiore naar Corniglia

Deze wandeling door het Nationaal Park Cinque Terre is een spectaculaire, met fraaie uitzichten op enkele dorpjes. Over de ‘Via dell’Amore’ loopt u naar Manarola. Vanaf Manarola klimt u naar het dorpje Volastra. Na Volastra wandelt u door wijnvelden met prachtige vergezichten op Manarola en Corniglia.

Dag 4 Van Corniglia naar Monterosso

Tot aan Vernazza kunt u kiezen tussen een korte en een lange variant. Op de lange variant klimt u grotendeels door het bos naar een hoogte van 600 meter. Via het dorp San Bernardino daalt u af naar Vernazza. De korte variant volgt hoofdzakelijk de kustlijn en doorkruist meerdere wijnvelden. Via het gehucht Prevo komt u in Vernazza. Vanuit het prachtige Vernazza, waar de straten door steile trappen met elkaar zijn verbonden, volgt u het kustpad en heeft u mooi zicht op het vissersdorp. Daarna moet u nog een baai oversteken voordat u Monterosso bereikt.

Dag 5 Van Monterosso naar Levanto

Vanuit Monterosso loopt u over smalle paden en door de beboste heuvels naar Levanto. Levanto is een typisch maritiem dorp met een oud centrum met uitzicht op de baai en een fraai zandstrand.

Dag 6 Van Levanto naar Bonassola

U volgt een route tussen olijfbomen en over een vergeten pad naar de Foce di Montale op 490 meter hoogte. Onderweg komt u door Montale en passeert een eenzaam kerkje. Vervolgens loopt u lange tijd op hoogte door het bos met regelmatig fraaie uitzichten. Via het dorp San Giorgio daalt u prachtig af naar Bonassola.

Dag 7 Trein + boot naar Portovenere en vertrek

U gaat met de trein naar Monterosso, waar u de boot neemt naar Portovenere. Tijdens de boottocht heeft u een prachtig uitzicht op de ruige kust van de Cinque Terre.

 

TIP
U kunt uw tocht verlengen met extra nachten in het historische centrum van Genua of in Santa Margherita, 3 km vanaf Portofino.

Andere bezoekers keken ook bij: Jersey Guernsey SarkCorsica, ToscaneUmbrië en La Palma

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews wandelvakantie - Cinque Terre

Lees de verhalen van onze klanten

Ik vind dat de reis uitstekend geregeld was.

09 July 2018 - Frank Storbeck

De reis was in één woord prachtig. Lieflijke dorpjes, heerlijk eten, maar bereid je voor op best pittig wandelen.

07 June 2017 - Annette van Diepen

Voorjaar 2012:
Wij hebben zojuist met vrienden een prachtige reis gemaakt naar Corniglia in Cinque Terre in Italie. De wandelingen waren schitterend, alles goed aangegeven en beschreven. Ons onderkomen Le Terrazze was geweldig.

22 July 2015

Reisdetails Cinque Terre

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 1 april t/m 31 oktober
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 260,-
 • Retourvlucht Pisa: prijsindicatie € 180,- (Transavia, excl. bagage)
 • Nachttrein Milaan: prijs op aanvraag
 • Extra nacht(en) Portofino LO: € 65,- p.p. per nacht
  Extra nacht Portofino eenpersoonskamer LO: € 113,-
  Extra nacht(en) Genua LO: € 47,- p.p. per nacht
  Extra nacht Genua eenpersoonskamer LO: € 72,-
  Extra nacht(en) Pisa LO: € 70,- p.p. per nacht
  Extra nacht Pisa eenpersoonskamer LO: € 95,-

Inclusief

 • 6 overnachtingen op basis van LO
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Entreekaart Nationaal Park Cinque Terre (2 dagen)
 • Alle trein-, bus- en boottransfers tijdens de tocht
 • Bagagetransport tot Bonassola

Exclusief

 • Retourvlucht Pisa: prijsindicatie € 180,- (Transavia, excl. bagage)
 • Nachttrein Milaan: prijs op aanvraag

Bijzonderheden

 • Parkeren in Portovenere: blauwe zone (ca. 800 m van het hotel) ca. € 30,- per week, gele zone (dichterbij het hotel) ca. € 60,- per week
 • Hond toegestaan: € 10,- per nacht
Boek nu

Prijzen en data - Cinque Terre