2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Wandelvakantie Toscane

Denk aan Toscane en je ziet een prachtig, glooiend landschap voor je, dat zich mengt met intieme middeleeuwse stadjes en imponerende palazzi. Maar ook met het amicale karakter van de Italianen en een sprankelende prosecco op een sfeervol terras. Geniet er van de wijngaarden rond San Gimignano, de zonnebloemvelden bij Colle di Val d’ Elsa en de bossen bij Monteriggioni. » lees meer over Wandelvakantie Toscane

 • Volterra, Sensano, San Gimignano, Colle di Val d' Elsa, Monteriggioni, Siena
 • Wandelen door de Toscaanse middeleeuwen
 • Chianti Senese, de beroemde wijnstreek
GPS Hond Zwaarte zwaarte_2
 • Wandelvakantie
 • Trektocht
 • 8 of 9 dagen
 • Individueel
vanaf 920 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 920 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Bont straatleven

In de smalle straatjes klikt het getimmer van de lijstenmakers. Onder een historische toren voeren Italianen een hevige discussie. En elders snelt een non met wapperend habijt een kathedraal binnen. In veel opzichten lijkt het leven in Toscane op dat van eeuwen geleden. Dat ervaar je tijdens deze wandeltocht van Volterra naar Sienna.

Net als toen

Na Sensano komen de torens van San Gimignano in zicht. Dan volgen het nog onbekende Colle di Val d'Elsa en het middeleeuwse kasteeldorp Monteriggioni. Daar is het op een terras heerlijk genieten van verse pasta en het bonte straatleven… net als toen. De laatste dag wacht het mooie Sienna op je.

Verken VolterraVolterraVolterra

Uitingen van macht

Ooit troonden 72 torens boven San Gimignano uit. De torens werden gebouwd door rivaliserende adellijke families. De ene wilde een nog hogere toren dan de ander. Om zo uiting te geven aan haar macht. Nu resteren er nog zestien. Wandel er langs de meest belangrijke gebouwen die uit de middeleeuwen en latere tijden bewaard zijn gebleven. Bekijk de fresco’s in de Basilicata en de grote muurschilderingen in het Palazzo Pubblico.

Middeleeuws Sienna

Ook Siena, de grote rivaal van Florence, is nog geheel intact als middeleeuwse stad. Vanaf de oudste Dominikanenkerk aan de rand van het centrum wandel je zo naar het Piazza del Campo, waar jaarlijks de levendige Palio paardenwedrennen plaatsvinden. Van daaruit wandel je de Duomo en het Battisterio. Dan wordt het tijd voor om op een terrasje te genieten van een hemelse gelato.

Siena

Vooral koesteren

Bijna net zo trots als de torens van de adellijke families in San Gimignano zijn de ranke cipressen in het landschap van Toscane. Langs wijngaarden en door akkers met olijfbomen loop je naar het nog nauwelijks door toeristen ontdekte Colle di Val d’Elsa. Vooral de bovenstad is sfeervol met z’n nauwe straatjes en gezellige pleintjes. En juist met die sfeerdorpen en glooiende heuvels concludeer je dat Toscane een van de weinige dingen in het leven is die je niet genoeg kunt koesteren.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Wandelvakantie Toscane

Prijzen en data

Route informatie

Wandelvakantie Toscane

9-daagse tocht:
De 9-daagse tocht heb je een extra nacht in San Gimignano, met een extra rondwandeling van ca. 2 uur. De rondwandeling gaat door en langs de rand van het middeleeuwse San Gimignano. Onderweg heb je de mogelijkheid bezienswaardigheden te bezoeken, en wijn en andere regionale producten te proeven.

TIP:
Je kunt de wandelvakantie verlengen met één of enkele dagen in Siena en Florence. Evenals Siena is Florence een stad vol meesterwerken, waaronder de koepel van Brunelleschi en de David van Michelangelo.

Reisinformatie

Inclusief

 • 7 of 8 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

Exclusief 

 • Retourvlucht Pisa of Florence: wij kunnen de vlucht op maat voor je reserveren
 • Indien per vliegtuig: transfer naar het hotel vanuit Pisa of Florence, ca. € 150,- per rit tot 3 personen of ca. € 200,- per rit tot 7 personen  (vooraf reserveren)
 • Terugtransfer van Siena - Volterra: ca. € 75,- per rit tot 3 personen of € 110,- per rit tot 7 personen (vooraf reserveren)
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Parkeren: gratis in Volterra
 • Hond toegestaan. Mocht je de tocht met hond maken, dan zijn er twee korte taxi-transfers nodig omdat het hotel in Sensano geen honden accepteert. De wandeltocht blijft intact, de meerkosten voor deze transfers bedragen €100. Deze betaal je ter plaatse, evenals eventuele toeslagen voor de hond.

Dit vonden anderen van de

Wandelvakantie Toscane

Monte Voltraio
Monte Voltraio
Chianti druif
Chianti druif
San Gimignano
San Gimignano

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je wandelvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je wandelvakantie.