2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Wandelvakantie Cinque Terre

Ze lijken alle tegen de rotskust te zijn geplakt, de kleurige dorpen langs de Ligurische kust. De romantische dorpen en het gebied, Cinque Terre, zette Unesco jaren geleden op de lijst met werelderfgoederen. Wandelend vraag je je af waarom dat niet eerder gebeurde, zó mooi. De wandelvakantie is inclusief trein-, bus- en boottransfers, en entreekaart Nationaal Park Cinque Terre. » lees meer over Wandelvakantie Cinque Terre

 • Portovenere, Riomaggiore, Corniglia, Monterosso, Levanto, Bonassola
 • Kleurrijke vissersdorpen
 • Kust- en bergpaden
GPS Hond Zwaarte zwaarte_23
 • Wandelvakantie
 • Trektocht
 • 7 dagen
 • Individueel
vanaf 1185 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 1185 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

In vuur en vlam voor Cinque Terre

Zijn het geen dotjes? Dorpen met namen als Riomaggiore, Corniglia, Monterosso, Levanto en Bonassola. Een romantisch wandelpad langs de kust verbindt deze schitterende schoonheden met elkaar. Terecht wordt een deel de Via dell’ Amore genoemd. Langs dit amoureuze pad der geliefden is het leuk om alle liefdesuitingen te lezen, gekerfd in bomen of geschreven op de rotsen. “Ti amo mi Principessa.” Ja, welke prinses geniet er niet graag van dit prachtige wandelgebied? Overigens; prinsen ook.

Als vogelnestjes

Tijdens de 7-daagse trektocht rijg je al wandelend dit vijftal aan elkaar. Of eigenlijk meer, want vanuit Portovenere doe je onder meer ook nog de dorpen Manarola, Volastra, San Bernardino en Prevo aan. En al die kleurige dorpen in de linkeroksel van Italië zijn als vogelnestjes tegen de rotsen geplakt, hoog boven de azuurblauwe zee. Aan het einde van elke wandeldag nip je voldaan aan een glas smakelijke streekwijn. De boeren hebben er in dit wonderbaarlijke landschap hard voor moeten werken, maar dat is absoluut de moeite absoluut waard. “Cinque Terre, tu mi fai bruciare dentro. Je zet me in vuur en vlam.”

Dag 2 - ManarolaManarolaManarola

Niet aan zee

Wandelend naar Corniglia loop je wat het binnenland in. Dit dorp is de enige schoonheid die niet aan zee ligt. De sfeer en de bouw is anders dan haar ‘zussen’. Met haar wirwar van kleine straatjes lijkt het meer een bergdorp, waar landbouw en wijnteelt vooral de bronnen van inkomsten zijn. Door haar hoge ligging heeft Corniglia wel het mooiste uitzicht op de Ligurische Zee.

Als een ansichtkaart

Mooi is ook Riomaggiore, het gehucht dat voor eeuwig op je netvlies blijft staan. Als je afdaalt naar het kleine haventje lijkt het alsof je een ansichtkaart binnenwandelt. Vissersbootjes dobberen op het water en de vissers repareren er geduldig hun netten. Op een terrasje bestudeer je het ritme van de zee. Je verheugt je op al die andere hoogtepunten die nog komen; de weidse uitzichten, de pastelkleurige dorpen en de ondergaande zon die het romantische beeld extra versterkt.

Riomaggiore

Wanneer ga jij deze reis maken?

Wandelvakantie Cinque Terre

Prijzen en data

Route informatie

Het eeuwenlang verborgen gelegen Cinque Terre is een wonderschoon en rotsachtig kustgebied in de streek Ligurië, aan de westkust van Italië. De dorpen Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso al Mare liggen vastgeklemd tegen de rotsen. Mooie wandelroutes verbinden deze pittoreske dorpjes. Je kunt dit Nationale Park op een unieke manier ervaren. Het kustpad, met zicht op de prachtige dorpen, en de verlaten bergpaden vormen één van de best ­bewaarde wandelgebieden van Europa. 

Wandelvakantie Cinque Terre

TIP
Je kunt deze tocht verlengen met extra nachten in het historische centrum van Genua of in Santa Margherita, 3 km vanaf Portofino.

Reisinformatie

Inclusief

 • 6 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Bagagevervoer tot Bonassola
 • Routebeschrijving, kaarten en navigatie-app voor je smartphone
 • Entreekaart Nationaal Park Cinque Terre (2 dagen)
 • Alle trein-, bus- en boottransfers tijdens de tocht

Exclusief

 • Retourvlucht Pisa: wij kunnen de vlucht op maat reserveren
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Parkeren in Corniglia:  (ca. 500m van het hotel) ca. € 40,- per week, Portovenere (dichtbij het hotel) ca. € 65,- per week
 • Hond mee op aanvraag: € 10,- per nacht, bij boeking te reserveren

Dit vonden anderen van de

Wandelvakantie Cinque Terre

Vernazza
Vernazza
Porto Venere
Porto Venere
Manorola
Manorola

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je wandelvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je wandelvakantie.