Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Nieuw
Reizen vanaf nu

Wandelvakantie Vlieland en Terschelling

trektocht in Nederland - Waddeneilanden

Wandelen op de Waddeneilanden

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 6 dagen
vanaf € 495,-
Prijzen en data
GPS Benelux

Wandelvakantie Vlieland en Terschelling

Een wandelvakantie op de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling is een bijzondere ervaring. Al tijdens de boottocht over het wad waait alles van je af. Eenmaal aan wal word je bevangen door het bijzondere eilandgevoel. Vlieland en Terschelling zijn twee smalle stroken land tussen Noordzee en Waddenzee. Je wandelt er door een uniek landschap met bossen, strand, duinvalleien en kwelders. Het enige dat je hoort zijn de vogels, de wind, de golven en het knisperen van het schelpenpad onder je voeten.

» Lees meer
Routekaartje Vlieland en Terschelling

Wandelroutes Vlieland en Terschelling

Dag 1 Aankomst Harlingen en stadswandeling

Vanuit uw aangename hotel Anna Casparii kunt u een wandeling maken door de zeehavenstad Harlingen, één van de oudste en mooiste steden van Friesland.

Dag 2 Boottocht naar Vlieland en rondwandeling 11 km

Na 1.5 uur varen over het wad arriveert u op Vlieland.  Vanuit Oost-Vlieland, het enige dorp, verkent u vandaag de oostkant van het autoluwe eiland. U beklimt hoge duinen en komt langs de rode vuurtoren Vuurduin. Vanuit de jachthaven heeft u een mooi uitzicht op de Waddenzee en de talloze scheepjes. Over het uitgestrekt Noordzeestrand en door het bos wandelt u terug naar het gezellige dorp. Het heeft een beschermd dorpsgezicht met tal van herinneringen aan het ruige zeemansleven. 

Dag 3 Rondwandeling Vlieland 17 of 22 km

Door bos, heide en langs het wad wandelt u naar het bekende Posthuys. Dit oorspronkelijke houten gebouwtje uit de zeventiende eeuw vormde tussen 1677 en 1927 de schakel in de postroute Amsterdam-Vlieland-Terschelling. Tegenwoordig is het een gezellige uitspanning met terras. Achter het Poshuys liggen de Kroon's polders. Het brakke water van de Kroon's polders zorgt voor een unieke vegetatie en meer dan 60 vogelsoorten vinden er een plek om te broeden. Over het brede Noordzeestrand of door de rijk begroeide duinen loopt u terug naar Oost-Vlieland.

Dag 4 Boottocht naar Terschelling en rondwandeling 11 of 5 km

Na een korte boottocht komt u aan op Terschelling dat voor tachtig procent bestaat uit natuurlijk duinlandschap en kwelders. Vanuit uw hotel in West-Terschelling wandelt u naar de robuuste Brandaris, de oudste vuurtoren van Nederland.  Over een prachtig voetpad bereikt u de duinvallei het Groene Strand. Omdat de zee hier nog vrij in- en uitstroomt, groeien er bijzondere planten. Vanaf de noordpunt wandelt u terug door de Noordsvader, een uitgestrekte strandvlakte met begroeide duinen en stuifdijken. Tot voor kort was dit een zandplaat, die nu aan het eiland is vastgegroeid. Een kortere en meer beschutte variant loopt door duinvalleien waar cranberry’s en elzenhagen groeien en via het duinmeertje Doodemanskisten terug naar uw hotel in West-Terschelling.

Dag 5 Rondwandeling Terschelling 22 km

Deze gevarieerde wandeling leidt u door bos en duin en langs meerdere uitzichtpunten naar de nederzetting West aan Zee. Vlakbij ligt het hoogste punt van het eiland: de bijna 32 meter hoge Kaapsduin. Over het strand bereikt u Midsland aan Zee. Door natuurgebieden met vochtige duinvalleien, waar de bruine kiekendief en de roerdomp zich prima thuis voelen, loopt u verder naar het midden op het eiland gelegen Midsland. Het is een gezellig dorp met een roemruchte geschiedenis. Langs weilanden en de Waddendijk keert u terug in West-Terschelling.

Dag 6 Vertrek

U vaart terug naar Harlingen en reist door naar huis. U kunt natuurlijk ook een extra nacht in Harlingen bijboeken.

 


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews wandelvakantie - Vlieland en Terschelling

Deel uw ervaring


Er zijn voor deze tocht nog geen ervaringen ingestuurd.

Reisdetails Vlieland en Terschelling

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 1 januari t/m 30 december
 • Aankomstdag: iedere zaterdag, zondag en maandag
 • Toeslag halfpension: € 160,- p.p.
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 270,- p.p.
 • Extra nacht(en) Harlingen LO: € 55,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer LO: € 93,-
  Toeslag halfpension extra nacht: € 40,- p.p.

Inclusief

 • 5 overnachtingen op basis van LO of HP
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Overtochten per boot (mondkapje verplicht op de boot)

Bijzonderheden

 • Parkeren: € 5,- per dag en met pendelbus (gratis) naar het eerste hotel of bij de terminal ca. € 10,-  per 24 uur op loopafstand van het hotel.
 • Tijdens de boottochten zijn mondkapjes verplicht.
Boek nu

Prijzen en data - Vlieland en Terschelling