Reizen vanaf nu

Wandelvakantie Vlieland en Terschelling

trektocht in Nederland - Waddeneilanden

Wandelen op de Waddeneilanden

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 6 dagen
Nazomer korting
vanaf € 470,-
Prijzen en data
GPS Benelux Hondje

Heerlijke zorgeloze goed georganiseerde vakantie. We zochten een wandelvakantie op de waddeneilanden. De routes waren mooi en de meeste van een prima lengte. Onze laatste wandelroute was wel vrij lang... Lees review

Anoniem

» Lees meer reviews

Wandelvakantie Vlieland en Terschelling

Een wandelvakantie op de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling is een bijzondere ervaring. Al tijdens de boottocht over het wad waait alles van je af. Eenmaal aan wal word je bevangen door het bijzondere eilandgevoel. Vlieland en Terschelling zijn twee smalle stroken land tussen Noordzee en Waddenzee. Je wandelt er door een uniek landschap met bossen, strand, duinvalleien en kwelders. Het enige dat je hoort zijn de vogels, de wind, de golven en het knisperen van het schelpenpad onder je voeten.

» Lees meer

Veelgestelde vragen over Vlieland en Terschelling

Hotel Anna Casparii of Hotel Zeezicht in Harlingen, WestCord Hotel de Wadden of de Herbergh van Flielant of Hotel Zeezicht op Oost-Vlieland, Hotel Nap of Hotel Oepkes of WestCord Hotel Schylge op West-Terschelling.

Maximaal 66 kilometer, minimaal 55 kilometer.

Nee, maar kunnen wel worden gereserveerd.

Ja, dat is mogelijk.

Heel moeilijk, want dan zitten alle hotelletjes vol.

Reviews wandelvakantie - Vlieland en Terschelling

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Heerlijke zorgeloze goed georganiseerde vakantie. We zochten een wandelvakantie op de waddeneilanden. De routes waren mooi en de meeste van een prima lengte. Onze laatste wandelroute was wel vrij lang (voor ons) en het was een erg warme dag. Omdat niks verplicht is, hebben we een fiets gehuurd en op die manier het hele eiland kunnen verkennen. We zaten in prima hotels met goede service en sfeer.

2022 - Anoniem

Een mooie reis en fijn dat er ook alternatieve wandelingen zijn opgenomen, waardoor de wandelafstanden zijn aan te passen aan de weersomstandigheden. Keurig verzorgde bescheiden.

2022 - Marjan van Roon

Het was fantastisch op de eilanden en we troffen geweldig weer. Echt heerlijk uitwaaien en lekker bezig zijn.

2021 - B. Verhoeven

Heerlijk uitwaaien op de wadden. Mooie wandelingen door zeer afwisselende landschappen. Onverwacht mooi. Ruime kamers.

2021 - Anoniem

"Wandelend de eilanden verkennen is een aanrader. Alle soorten landschap trekken aan je voorbij. Genieten van koffie of n biertje in een strandtent. Of even een dutje doen in een duinpan. Volop genieten!"

2021 - Anoniem

Goed georganiseerde trip met voldoende Vlieland en een mooie intro van Terschelling. Wij hebben genoten van de diversiteit. De hotels waren uitstekend en goed ingespeeld op de Corona-maatregelen.

2020 - anoniem

Het eerste hotel lag mooi dichtbij de boot. Kamer was niet zo denderend maar de gastheer wel. Hielp met de koffers naar boven tillen.Prima corona proef ontbijt. Tweede hotel was helemaal top! Prachtige kamer goede service. Laatste hotel kamer was echt slecht, rook naar hond, zaten in een dependance, ontbijt slecht Corona proef.

2020 - Jolanda onkenhout

Reisinformatie Vlieland en Terschelling

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 1 januari t/m 30 december
 • Aankomstdag: iedere zaterdag, zondag en maandag
 • Toeslag halfpension: € 180,- p.p.
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 265,- p.p.
 • Extra nacht(en) Harlingen LO: € 60,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer LO: € 102,-
  Toeslag halfpension extra nacht: € 45,- p.p.

Inclusief

 • 5 overnachtingen op basis van LO of HP
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

Exclusief

 • Bagagevervoer, u neemt zelf uw bagage mee
 • Overtochten per boot (ca € 95,- p.p.) of watertaxi (op aanvraag). Wij kunnen deze voor u reserveren.
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Accommodaties

Hieronder staan de accommodaties vermeld waar u tijdens uw vakantie overnacht. Mocht een van deze accommodaties niet beschikbaar zijn, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

 • Anna Casparii, Harlingen
 • Hotel de Herbergh van Flielant, Oost-Vlieland
 • Hotel Nap, Terschelling

Bijzonderheden

 • Parkeren:  info vindt u op: parkerenharlingen.nl
  • Hond toegestaan; op aanvraag, kosten ter plaatse te voldoen
 • Van 1 mei tot 1 september 2023 wordt er gebruik gemaakt van een veerboot. Buiten deze periode vindt de overtocht plaats per watertaxi.
 • Van 9 juni t/m 18 juni 2023 is het Oerol-festival op Terschelling. De beschikbaarheid van de hotels op Terschelling is dan zeer beperkt.
Boek nu

Prijzen en data - Vlieland en Terschelling

Routekaartje Vlieland en Terschelling

Wandelroutes Vlieland en Terschelling

Dag 1 Aankomst Harlingen en stadswandeling

Vanuit uw aangename hotel Anna Casparii kunt u een wandeling maken door de zeehavenstad Harlingen, één van de oudste en mooiste steden van Friesland.

Dag 2 Boottocht naar Vlieland en rondwandeling 11 km

Na 1.5 uur varen over het wad arriveert u op Vlieland.  Vanuit Oost-Vlieland, het enige dorp, verkent u vandaag de oostkant van het autoluwe eiland. U beklimt hoge duinen en komt langs de rode vuurtoren Vuurduin. Vanuit de jachthaven heeft u een mooi uitzicht op de Waddenzee en de talloze scheepjes. Over het uitgestrekt Noordzeestrand en door het bos wandelt u terug naar het gezellige dorp. Het heeft een beschermd dorpsgezicht met tal van herinneringen aan het ruige zeemansleven. 

Dag 3 Rondwandeling Vlieland 17 of 22 km

Door bos, heide en langs het wad wandelt u naar het bekende Posthuys. Dit oorspronkelijke houten gebouwtje uit de zeventiende eeuw vormde tussen 1677 en 1927 de schakel in de postroute Amsterdam-Vlieland-Terschelling. Tegenwoordig is het een gezellige uitspanning met terras. Achter het Poshuys liggen de Kroon's polders. Het brakke water van de Kroon's polders zorgt voor een unieke vegetatie en meer dan 60 vogelsoorten vinden er een plek om te broeden. Over het brede Noordzeestrand of door de rijk begroeide duinen loopt u terug naar Oost-Vlieland.

Dag 4 Boottocht naar Terschelling en rondwandeling 11 of 5 km

Na een korte boottocht komt u aan op Terschelling dat voor tachtig procent bestaat uit natuurlijk duinlandschap en kwelders. Vanuit uw hotel in West-Terschelling wandelt u naar de robuuste Brandaris, de oudste vuurtoren van Nederland.  Over een prachtig voetpad bereikt u de duinvallei het Groene Strand. Omdat de zee hier nog vrij in- en uitstroomt, groeien er bijzondere planten. Vanaf de noordpunt wandelt u terug door de Noordsvader, een uitgestrekte strandvlakte met begroeide duinen en stuifdijken. Tot voor kort was dit een zandplaat, die nu aan het eiland is vastgegroeid. Een kortere en meer beschutte variant loopt door duinvalleien waar cranberry’s en elzenhagen groeien en via het duinmeertje Doodemanskisten terug naar uw hotel in West-Terschelling.

Dag 5 Rondwandeling Terschelling 22 km

Deze gevarieerde wandeling leidt u door bos en duin en langs meerdere uitzichtpunten naar de nederzetting West aan Zee. Vlakbij ligt het hoogste punt van het eiland: de bijna 32 meter hoge Kaapsduin. Over het strand bereikt u Midsland aan Zee. Door natuurgebieden met vochtige duinvalleien, waar de bruine kiekendief en de roerdomp zich prima thuis voelen, loopt u verder naar het midden op het eiland gelegen Midsland. Het is een gezellig dorp met een roemruchte geschiedenis. Langs weilanden en de Waddendijk keert u terug in West-Terschelling.

Dag 6 Vertrek

U vaart terug naar Harlingen en reist door naar huis. U kunt natuurlijk ook een extra nacht in Harlingen bijboeken.

 

Andere bezoekers keken ook bij: Twentepad, West-Bretagne.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Nazomer korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Twentepad - Nederland - Twente

Wandelvakantie    6 dagen    trektocht

GPS Benelux Herfst
 • Hotels met bagagevervoer
 • Almelo, Tubbergen, Ootmarsum, Oldenzaal, Hertme
 • Het oude, golvende boerenland
 • Het Springendal en de Dinkel
 • Watermolens en grafheuvels
 • Dagafstand 12-23 km

 

vanaf 480,-

West-Bretagne - Frankrijk

Wandelvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Aanrader
 • Hotels met bagagevervoer
 • Brest, Camaret-sur-Mer, Lampaul, Morgat
 • Wandelen langs Bretonse klifkusten en rotseilanden
 • Eiland Ouessant, met ruige rotsformaties
 • Presqu'île de Crozon, schiereiland met hoge klifkusten
 • Dagafstand 15-20 km
vanaf 920,-