2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Wandelvakantie Julische Alpen

Tijdens deze wandeltocht in de Sloveense Alpen loop je door het prachtige nationale park van de Triglav. Je wandelt over (bos)paden, over rustige, smalle weggetjes en langs meren en kraakheldere beekjes door een van Europa’s mooiste gebieden. Omdat wij je de mooiste plekjes willen laten zien, leg je sommige routes gedeeltelijk af per bus of trein. » lees meer over Wandelvakantie Julische Alpen

 • Bled, Bohinj, Tolmin, Bovec, Kranjska Gora
 • Vintgar-kloof en Vršič-pas
 • Savica-waterval en de blauwgroene Soča-rivier
GPS Zwaarte zwaarte_23
 • Wandelvakantie
 • Trektocht
 • 8 of 10 dagen
 • Individueel
vanaf 1395 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 1395 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Klein, maar fijn

Slovenië is bescheiden in omvang, maar biedt een enorme variëteit in landschappen en bezienswaardigheden. Dat ervaar je tijdens je trektocht rondom de Triglav. In het land aan de zonnige kant van de Alpen kom je al wandelend langs watervallen, stuwmeren en tal van majestueuze uitzichtpunten. Maar ja, dat betekent wel af en toe even klimmen (de trektocht heeft zwaarte 2-3).

Prachtige natuur

Je start in Lesce bij het meer van Bled. Na een korte busrit wandel je over een bergrug naar het nog mooiere, maar minder bekende meer van Bohinj. Met ook de zestig meter hoge Savica-waterval. Vervolgens neem je nog enkele keren de bus die je naar onder meer Bohinjska Bistrica, Soča en Slovenski Javornik brengt. Van daaruit wandel je over hoge bergpassen, alpenweides, naar de bron van de wonderlijk blauwgroene ­Soča-rivier en naar de indrukwekkende Vintgar-kloof. Natuur in al z’n prachtige uitingen.

Savica kloof

Betoverend Bled

Het water kabbelt ontspannen als de schipper je over het meer naar het piepkleine eilandje Otok brengt. Bled is het oude kuuroord van de royalty aan het smaragdgroene meer. Het ligt zo romantisch dat het lijkt alsof je een filmdecor binnenstapt. In het kristalheldere gletsjermeer ligt het kleine eiland met het barokke bedevaartkerkje Majke Bozja. En hoog op een rots biedt een machtige burcht je een magnifiek uitzicht op de bergen, de dichte sparrenbossen en de wandelpaden langs de oevers.

Zonnige kant van de Alpen

Natuurliefhebbers halen hun hart op in Slovenië. Meer dan de helft van het land is bedekt met bos en zo’n 35 procent is beschermd natuurgebied. Naast bergen toont het afwisselende landschap veel water en thermale bronnen. Maar ook vruchtbare wijngaarden. Dat de Sloveense wijnen zo weinig bekend zijn, komt door de beperkte productie. Maar ze kunnen zich gemakkelijk meten aan de beste wijnen ter wereld. Dankzij het zonnige klimaat. Niet voor niets staat Slovenië bekend als ‘land aan de zonnige kant van de Alpen’.

Bohinjmeer

Prachtige kloofwandelingen

Het Triglav National Park ligt in de Julische Alpen, in het noordwesten van Slovenië, en bezit ook de 2.864 meter hoge Mount Triglav. Het park trekt natuurliefhebbers aan die vooral voor de prachtige Tolmin-kloof komen. Via een pad door de rotsen kun je deze geografische formaties van zowel onder als van boven bekijken. Later wacht ook nog een tocht door de spectaculaire Vintgar-kloof, voor velen een must-see in Slovenië. Met een lengte van 1,6 km stroomt hier de Radovna rivier tussen de steile hellingen door. Het helblauwe water zorgde voor prachtig uitgesleten rotswanden, waarlangs een houten wandelpad is aangelegd die je door de kloof leidt.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Wandelvakantie Julische Alpen

Prijzen en data

Route informatie

Wandelvakantie Julische Alpen

Wandelroutes 8-daagse tocht

Wandelroutes 10-daagse tocht

Tip
Je kunt ook in Bled overnachten in plaats van in het nabijgelegen Lesce, aan het begin en aan het eind van de tocht. Vanwege de extra kosten voor het bagagevervoer en het hotel betaal je hiervoor een toeslag.

Reisinformatie

Inclusief

 • 7 resp. 9 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt of halfpension
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

Exclusief

 • Taxitransfers en bus- en treinkaartjes tijdens de tocht. Kosten p.p.: ca. € 175,- (afhankelijk van welke gedeeltes u per bus of taxi aflegt).
 • Retourvlucht Llubljana: wij kunnen de vlucht op maat voor u reserven
 • Retour Villach: wij kunnen de (nacht)trein op maat voor u reserveren
 • Indien per nachttrein: transfer retour Villach - Bled; prijs op aanvraag
 • Indien per vliegtuig: transfer retour Ljubljana - Bled; prijs op aanvraag
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Je kunt ook in Bled overnachten in plaats van in het nabijgelegen Lesce, aan het begin en aan het eind van de tocht. Vanwege de extra kosten voor het bagagevervoer en het hotel betaalt je hiervoor een toeslag. De prijs hiervoor is op aanvraag.
 • Verlengingsweek mogelijk in Bovec tijdens de tocht
 • Verlenging Kranjska Gora

Dit vonden anderen van de

Wandelvakantie Julische Alpen

Gemiddelde beoordeling: 8.5 o.b.v 9 beoordelingen.

Kransjka Gora
Kransjka Gora
Soca rivier
Soca rivier
Kobarid
Kobarid

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je wandelvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je wandelvakantie.