2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Wandelvakantie Cotswolds

Bezoek dorpjes als Broadway en Chipping Campden en je waant je op de set van een Miss Marple film. Het authentieke Engeland proef je in de Cotswolds, het gebied ten noordwesten van Oxford. Dus veters vast: Good Old England, here I come. » lees meer over Wandelvakantie Cotswolds

 • B&B's met bagagevervoer
 • Cheltenham, Winchcombe, Broadway, Chipping Campden, Moreton-in-Marsh, Bourton-on-the-Water
 • Glooiende weilanden en landgoederen
GPS Zwaarte zwaarte_2
 • Wandelvakantie
 • Trektocht
 • 8 dagen
 • Individueel
vanaf 1195 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 1195 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Jolly good: het Engelste Engeland!

Het erfgoed van Engeland imponeert nog meer dan al die eeuwenoude tradities waar het Verenigd Koninkrijk zo bekend om is. Van de high tea tot de gemoedelijke detectiveseries waar het hele koninkrijk van smult. En bezoek je dromerige dorpen als Broadway en Chipping Campden, dan waan je je meteen op de set van een Miss Marple film. “Mmmm, die ober kijkt wel heel verdacht naar dat kopje thee.”

Heel ontspannen wandelen

Met veel gemarkeerde wandelpaden is het in de Cotswolds heel ontspannen wandelen. Van Cheltenham naar Winchcombe, Broadway en Chipping Campden. Via de boerendorpen Broad Campden en Blockley wandel je naar het marktstadje Moreton-­in-Marsh. Het oude Stow-on-the-Wold verleidt met z’n vele antiekwinkels. En tijdens een rondwandeling vanuit Bourton-on-the-Water word je beloond met prachtige uitzichten. Zo ontdek je een lieflijk Brits landschap met glooiende weides, eeuwenoude beuken, fraaie stapelmuurtjes, knusse cottages en een dorpsherberg die The Kings Head of The Royal Arms heet.

Verwen jezelf met een lekkere sconeGuilting powerGuilting power


Wuivend gras, gele brem

Het gebied ten noordwesten van Oxford is ideaal voor het maken van mooie wandelingen. Volg gewoon een overschaduwd kiezelpad dat de loop van een smal riviertje volgt. Dankzij het recht van overpad mag je dwars over particuliere grond lopen. Zo doorkruis je weilanden met wuivend gras, gele brem, wilde bloemen en schapen waarvan je het rustgevende geblaat al in de verte hoort.

Theepot en wandelstok

‘Wolds’ slaat op de glooiende heuvels van de counties Gloucestershire, Oxfordshire, Warwickshire, Wiltshire en Worcestershire. Samen vormen ze de Cotswolds. Overigens komen we ook geregeld de naam Chipping tegen: oud-Engels voor handelsplaats. Zo toont Chipping Campden - een van de mooist bewaarde dorpjes - een prachtige markthal die nu vol staat met bijzonder antiek en leuke curiosa. Van theepot tot wandelstok.

Chipping Campden

Mooiste dorp

Ook Bourton-on-the-Water gooit hoge ogen naar de titel mooiste dorp van de Cotswolds. De Windrush rivier, met tal van lieflijke bruggetjes, doorsnijdt het stadje en omgeeft het met een zweem van romantiek. De meeste huizen werden, samen met het kerkje, rond de 11e eeuw gebouwd. Geniet er aan de oevers van de rivier van het Britse zonnetje. Plof er neer, trek je wandelschoenen uit, sluit je ogen en laat de beelden van de romantische Cotswolds heerlijk aan je voorbijtrekken.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Wandelvakantie Cotswolds

Prijzen en data

Route informatie

De Cotswolds is een ideale wandelstreek met veel gemarkeerde wandelpaden.Tijdens deze wandelvakantie loop je door een lieflijk Engels landschap van glooiende weides en akkers met eeuwenoude beuken en eiken, fraaie heggen, stapelmuurtjes en cottages. Je overnacht in plaatsen met huizen van honingkleurige Cotswold-kalksteen, gezellige pubs en B&B's.

Wandelvakantie Cotswolds

Reisinformatie

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van LO 
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en navigatie-app op je smartphone.

Exclusief

 • Treinretour: wij kunnen de trein naar London St. Pancras voor u reserveren. Vandaaruit reis je per metro en bus naar Cheltenham.
 • Retourvlucht Bristol: wij kunnen de vlucht voor je reserveren.
 • Nachtbootretour Hoek van Holland/Harwich: wij kunnen de boot voor je reserveren. Je rijdt zelf naar het eerste hotel.
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Parkeren: gratis of tegen betaling in Cheltenham.
 • Je kunt een transfer vanaf vliegveld Bristol naar Cheltenham vice versa bijboeken. De kosten voor de taxi bedragen  175,- euro  per persoon retour .  Per taxirit of per bus naar Bristol-centrum, ca. € 6,50 en per trein naar Cheltenham, ca. € 10,- p.p.
 • Veerverbindingen op aanvraag.
 • Op dag acht kunt je per bus (ca. GBP 4,- p.p.) of taxi (ca. GBP 35,- per rit) terug reizen van Bourton-on-the-Water naar Cheltenham. 

Dit vonden anderen van de

Wandelvakantie Cotswolds

Dovers hill bij Chipping Campden
Dovers hill bij Chipping Campden
cistercian-hailes-abbey-winchcombe
cistercian-hailes-abbey-winchcombe
Batsford
Batsford

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je wandelvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je wandelvakantie.