Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Altmühltal

trektocht in Duitsland - Beieren

Fietsen van Rothenburg naar Regensburg

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 8 of 10 dagen
prijs op aanvraag
Prijzen en data
Herfst Routeboekje Elektrische fiets Hondje

Wij hebben dit jaar genoten van onze trektocht door het Altmühltal. De route was ronduit prachtig en zeer afwisselend. Mooi landschap, veel akkerbouw en weilanden, af en toe een kleine beklimming. De... Lees review

M. Schouten

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Altmühltal

Niet ver van de bron stroomt de Altmühl door een weidse vallei, om dan in spectaculaire meanders langs grillige kalkrotsen in de Donau te stromen. U rijdt door een uniek landschap met middeleeuwse vestingstadjes, pittoreske vakwerkhuizen en eeuwenoude burchten. Rothenburg ob der Tauber, waarschijnlijk het best bewaarde middeleeuwse vestingstadje van Duitsland, is het startpunt van uw tocht. U eindigt in het mooie oude ongeschonden Regensburg, met smalle straatjes en intieme pleinen in de middeleeuwse Altstadt. U kunt kiezen uit een 8-daagse of een 10-daagse tocht. Beide volgen dezelfde route, bij de 10-daagse tocht heeft u kortere dagafstanden en dus meer tijd om te genieten van deze romantische regio. Echt een aanrader!

» Lees meer

Reviews fietsvakantie - Altmühltal

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Wij hebben dit jaar genoten van onze trektocht door het Altmühltal. De route was ronduit prachtig en zeer afwisselend. Mooi landschap, veel akkerbouw en weilanden, af en toe een kleine beklimming. De kwaliteit van de wegen onderweg was goed, veel routes waarop nagenoeg geen autoverkeer aanwezig was. De e-bikes (huur) waren prima met royale fietstassen. De fietsafstanden waren ook afwisselend, hadden van ons wel iets langer mogen zijn maar boden daarentegen ook juist ruimte om wat langer in een stadje of dorpje te verblijven op een terras of bij een museum. De hotels zijn prima! Van hypermodern tot heerlijk nostalgisch en degelijk. Prima ontbijt overal en over het algemeen zeer vriendelijk personeel. Met de corona voorschriften werd behoorlijk verschillend omgegaan maar het werd wel overal duidelijk aangegeven.

2021 - M. Schouten

"Heerlijk op onze eigen E-Bikes door het Altmühltal gefietst. Bijna alleen fietspaden of landweggetjes , dus heerlijk rustig fietsen. Makkelijk te doen. We hebben genoten van de vele oude steden, vooral Rothenburg a d Tauber . En van de mooie natuur.
De hotels waren goed, vooral in Ansbach Das Hürner was geweldig mooi en dicht bij het centrum. Bagagevervoer was ook prima geregeld; ook het terugbrengen van onze fietsen. Alleen was ons niet bekend bij welk hotel ze waren teruggebracht, maar na een telefoontje was dat ook opgelost.

2021 - Jan en Ans

Mooi stukje Duitsland ontdekt langs deze fantastische fietsroute.

2020 - anoniem

In augustus 2020 waren Nederland en Duitsland in coronatijd code geel. Met eigen auto en e-bikes reisden we naar Rothenburg ob der Tauber, het startpunt van de fietsvakantie. Hotel Goldenes Fass was een fijn hotel met goede parkeergelegenheid voor de auto die we daar 8 dagen achter zouden laten. De fietsroute die we van Eigen-Wijze reizen hadden gekregen was goed beschreven. Van de Duitse agent Donau Touristik kregen we ook nog een Nederlandstalige routebeschrijving, maar die was minder duidelijk. De hotels die we aandeden waren goed en het bagagevervoer door Donau Touristik was prima geregeld. Petje af voor de chauffeurs die dagelijks honderden kilometers moesten rijden van hotel naar hotel bij + 35 graden.
De terugreis van Regensburg naar Rothenburg per trein viel niet mee. In de overstapstations Neurenberg en Steinach waren geen liften. We moesten trap op en af met onze koffers. Al met al een fantastische vakantie gehad!

2020 - John en Louise

Deze reis op het allerlaatste moment geboekt vanwege de onzekere tijd rondom Corona. Alles was toch perfect geregeld. Alle informatie en reisbescheiden werden digitaal verstuurd. Lekker ontspannen wanneer echt alles voor je geregeld is en je alleen maar hoeft te fietsen. De afstanden vielen ontzettend mee waardoor we tijd genoeg hadden om de verschillende stadjes te bekijken. Het was een verrassend mooie vakantie.

2020 - anoniem

Fijne fiets vakantie gehad ook mede het mooie weer . De reis was goed beschreven -prima documentatie prima medenken van de medewerkers van het kantoor eigenwijze

2019 - J Horstink

Mooie afwisselende fietsroutes en prima pensions/hotels.
De papieren routebeschrijving is zeer uitgebreid en inclusief veel tips over bezienswaardigheden, maar door de vele pagina's vonden wij het niet handig om vanaf de papieren te navigeren. Voor het eerst hebben we daarom genavigeerd met de beschikbaar gestelde GPX-bestanden en dat is ons uitstekend bevallen.
De routes gaan hoofdzakelijk langs rustige vrijliggende fietspaden. Soms zijn er kleine stukjes over een weg met wat autoverkeer, maar dat is niet storend. De E-bikes waren van uitstekende kwaliteit met een accu die na 60-70km nog 70% vol was. Aandachtspuntje is dat de accu niet uitneembaar is. Elk hotel heeft een fietsenhok met stroom, maar bij drukte niet genoeg stopcontacten, zodat je na elkaar moet opladen. Tip: neem een verlengsnoer met verdeelstekker mee.
De transfer van Regensburg naar Rothenburg met de bus(alleen in het weekend) is ons uitstekend bevallen, mede dankzij de vriendelijke en behulpzame buschauffeur.
Na diverse andere fietsvakanties hebben we nu voor het eerst gekozen voor pensions i.p.v. hotels. Tot onze verrassing waren op 1 na alle onderkomens hotels, zonder uitzondering met minimaal de kwaliteit die we op andere fietsreizen gewend waren van 3-sterren hotels.
We hebben genoten van een prachtige fietsvakantie.

2019 - wybe

Rothenburg als startpunt is een leuk laat-middeleeuws stadje, zeer zeker de moeite waard in al zijn kneuterigheid. De route door het Altmühltal is fraai maar niet bijzonder. Wat irritant is dat Eigenwijze de eerste 2 dagen een andere route volgt dan de met bordjes aangegeven Altmühltal Radweg. Eindigen in het fraaie Regensburg blijft een feest: een schitterende stad aan de Donau.

2019 - Kees en Gerda van Ginkel

Mooi gevariëerde fietsvakantie: beetje sportief, af en toe iets cultureel of geschiedkundig, én uiteraard ook met passende culinaire omkadering

2019 - Konings Alain

"Mooie vakantie en zeker genoten van deze reis. Laatste 2 fietsdagen waren minder. De afstanden hadden meer mogen zijn als je met de e-bike fietst.
Wat we minder goed vonden was dat de koffers veel later dan wij in het hotel waren. Zeker de laatste 3 dagen hebben we moeten wachten. Deze kwamen pas rond 18:00 uur terwijl we om 18:30 ons diner hadden. "

2019 - Marian Stevens

"Het is een schitterende reis, alleen al de startplaats, Rothenburg Ob Der Tauber al een langer bezoek waard, evenals Regensburg waar we wel een dag langer verbleven hebben.
We zijn wel een beetje teleurgesteld over de routebescheiden.
De door Eigenwijze aangeleverde kaarten zijn sumier, de routebeschrijving slecht gekopieerd uit het Duits en niet kloppend met de meegeleverde kaarten. De door Donau Touristic aangeleverde kaarten zijn wel gedetailleerd.
Verder hebben we genoten ondanks de hete periode waarin we gefietst hebben."

2019 - Wim Roerdink

Mooie route en leuke stadjes.
Hotels over het algemeen goed.

2019 - Anoniem

Fijne fietstocht door mooie landschappelijke omgeving

2018 - Antoon van Dongen

Veel bezienswaardigheden onderweg.Wanneer je daar veel interesse voor hebt kun je beter de 10 daagse reis boeken zoals ook aangegeven staat in de informatie over de reis

2018 - Anoniem

voor deze reis vonden we het erg vervelend dat in de hotels geen lift is.
je loopt een of soms twee verdiepingen met je koffers te sjouwen, we vinden dat zoiets eigenlijk niet meer kan in een beetje hotel.

2017 - Anoniem

Landschappelijk mooie tocht met onderweg enkele aantrekkelijke steden en dorpen. Goede en vrij rustige paden/weggetjes. Afgezien van enkele klimmetjes gemakkelijk te fietsen.

2017 - Anoniem

Geweldig leuke reis: het weer was goed (zon en 25 graden), heel veel vrij-liggende fietspaden door een prachtig natuurgebied, goed bewegwijzerde route, goede hotels, aardige mensen, lekker eten, lekker rustige stadjes, gezellige terrasjes. Heel ontspannen! De eerste dag moet je even de heuvel over naar het andere dal en de laatste dag is de route een beetje saai, maar de rest is 100% de moeite waard.

2016 - Anoniem

April 2009:
We willen u een compliment geven over de uitstekende organisatie. Alles verliep foutloos. We hebben genoten van de prachtige omgeving, de goed bewegwijzerde paden en de prima hotels. 
Het was een heerlijke week. We waren ook de eersten dit jaar en het was nog heerlijk rustig overal. 

2015

Reisinformatie Altmühltal

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 29 april t/m 9 oktober
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer:
  8-daagse pensions: € 130,- p.p.
  8-daagse hotels: € 165,- p.p.
  10-daagse hotels: € 190,- p.p.
 • Toeslag halfpension:
  8-daagse pensions (7x): € 155,- p.p.
  8-daagse hotels (7x): € 175,- p.p.
  10-daagse hotels (9x): € 205,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 80,- p.p.
  7 versnellingen (21 op aanvraag), tas en slot
  Verlenging: € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 160,- p.p. (voor- en naseizoen € 80,- p.p.)
  Verlenging: vanaf € 20,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) LO: vanaf € 60,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer LO: vanaf € 84,-

Inclusief

 • 7 resp. 9 nachten verblijf op basis van LO of HP
 • Bagagevervoer tot Regensburg
 • Routeboekje met kaarten
 • Terugtransfer naar Rothenburg o.d. Tauber: op zaterdag per bus, zondag t/m vrijdag per trein (u gaat zelf naar het station, 2-3 x overstappen). Uw eigen fiets kan mee in de bus, € 26,- per fiets (excl.), bij boeking gelijk reserveren
 • In juni, juli en augustus wordt de terugtransfer per bus op vrijdag, zaterdag en zondag aangeboden. Uw eigen fiets kan mee, € 26,- (excl.), bij boeking gelijk reserveren
 • Entree Residenz Ansbach
 • Entree Kristallmuseum Riedenburg

Exclusief

 • Uw eigen fiets kan voor € 26,- per fiets naar Rothenburg teruggebracht worden (iedere dag). Bij boeking gelijk reserveren
 • Bij de 8-daagse tocht kunt u kiezen tussen overnachting in pensions en hotels
 • Bij terugtransfer per trein: geen transfer van het hotel naar het station in Regensburg. U koopt zelf uw fietskaartje voor in de trein (niet te adviseren omdat er 3 overstappen zijn)
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het eerste pension/hotel
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Altmühltal

Maak uw keuze uit de volgende tochten

Tocht keuzehulp

 • Reisdata: 29 april t/m 9 oktober
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer:
  8-daagse pensions: € 130,- p.p.
  8-daagse hotels: € 165,- p.p.
  10-daagse hotels: € 190,- p.p.
 • Toeslag halfpension:
  8-daagse pensions (7x): € 155,- p.p.
  8-daagse hotels (7x): € 175,- p.p.
  10-daagse hotels (9x): € 205,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 80,- p.p.
  7 versnellingen (21 op aanvraag), tas en slot
  Verlenging: € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 160,- p.p. (voor- en naseizoen € 80,- p.p.)
  Verlenging: vanaf € 20,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) LO: vanaf € 60,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer LO: vanaf € 84,-
Routekaartje Altmühltal

Fietsroutes Altmühltal

Fietsroutes 8-daagse fietstocht

Dag 1 Aankomst in Rothenburg ob der Tauber

U begint uw fietsvakantie in Rothenburg ob der Tauber, het best bewaarde middeleeuwse vestingstadje van Duitsland en ideaal om te voet te verkennen.

Dag 2 Van Rothenburg naar Ansbach 37 km

Al snel bereikt u het Altmühltal en ziet u van verre de burcht van Colmberg oprijzen. Door een vlak zijdal bereikt u de prachtige residentiestad Ansbach, met het paleis van de markgraaf.

Dag 3 Van Ansbach naar Wettelshein of Weissenburg 60 of 70 km

Weer terug in het Altmühltal voert de fietsroute u door vogelrijke weilanden en bloemrijke moerassen rondom de Altmühlsee naar Wettelsheim of de Romeinse nederzetting Weissenburg.

Dag 4 Van Wettelsheim of Weissenburg naar Eichstätt 51 of 55 km

Hierna volgt u de magnifieke Altmühlmeanders langs grillige kalkrotsen naar de barokke bisschopsstad Eichstätt, waar u overnacht.

Dag 5 Van Eichstätt naar Kinding of Beilngries 45 km

Op de volgende dag van uw fietsvakantie treft u diverse musea aan met archeologische vondsten en fossielen. Uw hotel staat in de aardige Altstadt van Beilngries.

Dag 6 Van Kinding of Beilngries naar Essing of Kelheim 38 of 46 km

Voorbij het fleurige stadje Dietfurt met de markante 'Chinesenbrunnen' wordt de Altmühl ingelijfd bij het Mainz-Donaukanaal. Vanuit etappeplaats Essing heeft u een prachtig uitzicht over het Mainz-Donaukanaal met de twee markante bruggen. Bij Kelheim kunt u de curieuze Befreiungshalle bezichtigen.

Dag 7  Van Essing of Kelheim naar Regensburg 44 of 36 km

Hierna voert de Donau fietsroute (Donauradweg) u naar het oude ongeschonden Regensburg, met o.a de gotische dom en de Steinerne Brücke. Het is heerlijk rondwandelen door de smalle straatjes en over de intieme pleinen van de middeleeuwse Altstadt.

Dag 8 Vertrek

 

Fietsroutes 10-daagse fietstocht

Dag 1 Aankomst in Rothenburg ob der Tauber

U begint uw fietsvakantie in Rothenburg ob der Tauber, het best bewaarde middeleeuwse vestingstadje van Duitsland en ideaal om te voet te verkennen.

Dag 2 Van Rothenburg naar Ansbach 40 km

Al snel bereikt u het Altmühltal en ziet u van verre de burcht van Colmberg oprijzen. Door een vlak zijdal bereikt u de prachtige residentiestad Ansbach, met het paleis van de markgraaf.

Dag 3 Van Ansbach naar Gunzenhausen 40 km

Op de derde dag fietst u rondom de Altmühlsee, een groot stuwmeer.
U kunt het beschermde vogel­eiland bezoeken, het dorpje Muhr am See en de 12e eeuwse waterburcht Altenmuhr. Daarna strijkt u neer op een ­terrasje aan het barokke marktplein in Gunzenhausen.­

Dag 4 Van Gunzenhausen naar Wettelsheim of Weissenburg 20 of 30 km

Door de brede vlakke ­vallei arriveert u dan al snel in ­Wettelsheim of  Weissenburg.­ Hier beginnen de ­lieflijke heuvels van de Frankenalb. Buiten de Altstadt van Weißenburg zijn nog overblijfselen uit de Romeinse tijd te zien. Bovendien heeft Weißenburg de oude middeleeuwse stadsstructuur fraai kunnen bewaren.

Dag 5 Van Wettelsheim of Weissenburg naar Eichstätt 51 of 55 km

Via o.a. het kuurstadje Treuchtlingen volgt u de Altmühl verder langs grillige rotsformaties. In een smalle, bochtige vallei bereikt u Eichstätt. Deze oude universiteitsstad biedt tal van bijzondere bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn.

Dag 6 Van Eichstätt naar Enkering of Kinding 38 of 36 km

Verder de ALtmühl volgend fietst u door een breder dal.  Waar het dal smaller wordt, fietst u langs enkele imposante kasteelruïnes zoals bij Arnsberg en Kipfenburg. U overnacht in Enkering, gelegen in een mooi zijdal, of aan het marktplein van Kinding aan de Altmühl.

Dag 7 Van Enkering of Kinding naar Dietfurt 28 of 26 km

In een weidse vallei bezoekt u de aantrekkelijke Altstadt van Beilngries. Waar het Mainz-Donaukanaal uitmondt in de Altmühl overnacht u nabij de bijzondere Chinesenbrunnen in het oude centrum van Dietfurt.

Dag 8 Van Dietfurt naar Essing 27 of 35 km

U komt in het leuke plaatsje Riedenburg, met o.a. het Kristallmuseum. Hierna volgt u niet de reguliere Altmühlradweg op de linkeroever, maar het heerlijk rustige pad op de rechteroever richting Kelheim. Daarna steekt u weer over naar het op de linkeroever gelegen Essing.

Dag 9 Van Essing of Kelheim naar Regensburg 44 of 36 km

Vanaf Essing fietst u een stukje langs het Ludwigskanaal. Daarna komt u in Kelheim waar u een korte wandeling kunt maken naar de Befreiungshalle. Vervolgens rijdt u noordwaarts naar het historische centrum van Regensburg.

Dag 10 Vertrek

Vanuit uw eindhotel­ in Regensburg vormt een uitgebreide wandeling door de gaaf bewaarde, middeleeuwse­ Altstadt een aangename afsluiting.


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Cuneo - Italië - Piemonte

Fietsvakantie    11 dagen    trektocht

Hondje Herfst FVW Tocht GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Caraglio, Saluzzo, Savigliano, Fossano, Mondovi, Chiusa di Pesio, Fontanelle, Pietraporzio
 • Makkelijke fietstocht door Noord-Italië
 • Piemonte, aan de voet van de Alpen
 • authentieke stadjes en wijngaarden
 • Dagafstand 30-66 km
vanaf 845,-

Langs de Weser - Duitsland - Noord

Fietsvakantie    6 of 9 dagen    trektocht

Hondje Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets GPS
 • Hotels of pensions met bagagevervoer
 • Hann. Münden, Bad Karlshafen, Beverungen, Holzminden, Bodenwerder, Hameln, Rinteln, Minden, Nienburg, Verden, Bremen
 • Fietsen naar de Bremer stadsmuzikanten
 • Rijk versierde vakwerkgevels
 • Historische plaatsen, kloosters en kastelen
 • Dagafstand 27-80 km
vanaf 495,-
Hondje Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets GPS
 • Hotels/luxe hotels met bagagevervoer
 • Passau, Schlögen, Linz, Enns, Grein, Melk, Krems, Stockerau, Wenen
 • Klassieke fietstocht van Passau naar Wenen
 • Klooster van Melk
 • Wijngebied Wachau
 • Dagafstand 24-62 km

 

vanaf 545,-

Wertheim - Duitsland - Midden

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

Hondje Herfst GPS Elektrische fiets
 • Tauberhotel Kette
 • Wertheim, Miltenberg, Tauberbischofsheim, Lauda, Marktheidenfeld, Würzburg
 • Fietsen langs Tauber en Main
 • Middeleeuwse steegjes en vakwerkhuizen
 • Wijngaarden van het Frankenland
 • Dagafstand 32-44 km
vanaf 290,-

Langs de Maas - Nederland - België - Frankrijk

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Maastricht, Luik, Namen, Dinant, Haybes, Charleville-Mézières, Sedan
 • De Ardennen tussen Maastricht en Sedan
 • Voie Verte Trans-Ardennes
 • Fort van Sedan
 • Dagafstand 32-68 km
Prijs op aanvraag