2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Langs de Weser

In de vallei van het Weserbergland volg je stroomafwaarts de rivier de Weser, een van de mooiste rivieren van Duitsland. Over de fietsklassieker ‘Weserradweg’ kom je langs historische stadjes, kloosters en kastelen, het decor van vele sprookjes. Je fietst door middeleeuwse stadskernen, neemt dan weer een pontje en kijkt uit over de beboste heuvelruggen. » lees meer over Fietsvakantie Langs de Weser

  • Hann. Münden, Bad Karlshafen, Beverungen, Holzminden, Bodenwerder, Hameln, Rinteln, Minden, Nienburg, Verden, Bremen
  • Fietsen naar de Bremer stadsmuzikanten
  • Rijkversierde vakwerkgevels
GPS E-bike Hond Zwaarte zwaarte_1
  • Fietsvakantie
  • Trektocht
  • 6 of 9 dagen
  • Individueel
vanaf 645 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 645 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

En ze fietsten nog lang en gelukkig

“Kunt u mij de weg naar … vertellen?” Oh zeker, en je wordt meteen doorverwezen naar het stadje met z’n stokoude vakwerkhuizen waar een fluitspeler in de 13e eeuw alle 130 kinderen de stad uit lokte. Althans zo gaat het sprookje over de rattenvanger. Tegels met ratten in het wegdek wijzen je de weg naar de mooiste panden en straatjes in Hamelen. Dan weer op de fiets verder. Want de Wezerradweg, ooit verkozen tot de mooiste fietsroute van Duitsland, voert je ook naar sprookjessteden als Bodenwerder (Baron von Münchhausen) en de prachtige Hanzestad Bremen (De Bremer stadsmuzikanten).

Sprookjesachtig rivierlandschap

Niet alleen in de stad, ook buiten - in het land van de gebroeders Grimm - is de sfeer sprookjesachtig. In negen dagen tijd fiets je van Hann. Münden naar Minden en door naar Bremen. Al slingerend langs de rivier kom je het imposante kasteel in Bevern tegen, de kleine basiliek van Bodenwerder waar de fantast Baron von Münchhausen ligt begraven, en Möllenbeck waar je een van de best bewaarde kloostergebouwen uit de late middeleeuwen kunt bezichtigen. In het bosrijke Weserbergland is het eindpunt (gelukkig) nog niet in zicht. “En ze fietsten nog lang en gelukkig.”

Bremen

Volg de ratten

De Altstadt van Hamelen (Hameln op z’n Duits) biedt zoveel bezienswaardigheden dat je beter je fiets even kunt stallen. Volg de koperen ratten op de grond om langs de mooiste plekjes komen: ruim driehonderd! Ondertussen leer je over het sprookje ‘De rattenvanger van Hamelen’ die het voor elkaar kreeg een rattenplaag te bedwingen. Hij lokte ze al fluitend de stad uit. Maar toen zijn beloning uitbleef, nam hij wraak en lokte hij de kinderen weg. Al die nog steeds mooie vakwerkhuizen bleven kinderloos achter. Bekijk het Rattenfängerhaus uit 1602, het Hochzeitshaus uit 1610, het Leisthaus uit 1585 (mooie voorbeelden van de Weserrenaissance) en de Marktkirche St. Nicolai.

Beroemde leugenaar

Het historische Bodenwerder werd vooral bekend als de geboorteplaats van Baron von Münchhausen. Vanwege de sterke verhalen, die hij vertelde over zijn zogenaamd beleefde avonturen, werd hij ook wel de leugenbaron genoemd. Zijn geboortehuis doet nu dienst als stadhuis. Elders in de stad kom je diverse beelden tegen die alle verwijzen naar de avonturen en de bijbehorende verhalen van deze baron. Het plaatselijke Münchaussen museum vertelt je er meer over. Vergeet ook niet te kijken naar de overblijfselen van de middeleeuwse vestingwerken.

Bodenwerder

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Langs de Weser

Prijzen en data

Route informatie

In de vallei van het Weserbergland volg je stroomafwaarts de rivier de Weser, één van de mooiste rivieren van Duitsland. Over de fietsklassieker ‘Weserradweg’ kom je langs historische plaatsen, kloosters en kastelen, het decor van vele sprookjes. Onderweg geniet je van fraaie vergezichten op de beboste heuvelruggen. De tocht begint in de idyllische vakwerkstad Hann. Münden en via Minden arriveer je in de mooie Hanzestad Bremen. Je fietst door middeleeuwse stadskernen, met prachtige ronde, rijk versierde vakwerkgevels. Soms neem je een pontje, een aangenaam ritueel. De sprookjes vind je terug in Bodenwerder (Baron von Münchhausen), in Hameln (de rat­tenvanger) en in de prachtige Hanzestad Bremen (De Bremer stadsmuzikanten).

Fietsvakantie Langs de Weser

Fietsroutes 6-daagse tocht

Fietsroutes 9-daagse tocht

Reisinformatie

Inclusief

  • 5 resp. 8 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt 
  • Bagagevervoer
  • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

Exclusief

  • Indien per trein: Dagtrein heen naar Kassel en terug vanaf Bremen: prijsindicatie € 70,- (incl. zitplaatsreservering). Treinkaartje Kassel-Hann. Münden (ca. € 15,-). Verzekeringen
  • Indien met eigen vervoer: dan is de terugtransfer vanaf Bremen naar Hann. Münden ca. 3 uur per trein. Indien je eigen fietsen meeneemt, dan kun je ook kiezen voor een terugtransfer per bus incl. fiets. Dit kost vanaf Bremen € 95 per persoon, vanaf Minden 65 per persoon en € 40 per fiets. Dit moet wel bij de boeking vooraf gereserveerd worden. De bus gaat om ca. 15.00 uur vanuit Bremen.
  • TIP: je kunt je eigen auto ook bij het eindpunt van de tocht neerzetten (Bremen/Minden) en voorafgaand aan de tocht de terugtransfer naar Hann. Münden boeken. Je kunt dan aan het einde met de auto naar huis rijden wanneer je wilt.
  • Toeristenbelasting
  • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

  • Reissom niet inclusief huurfiets
  • Huurfiets (incl. fietsverzekering):
    6-daagse tocht: € 120,- p.p. 
    9-daagse tocht: € 135,- p.p. 
    7 of 21 versnellingen, tas en slot
    Verlenging: € 20,- p.p. per dag
  • E-bike: (incl. fietsverzekering):
    6-daagse tocht: € 295,- p.p. 
    9-daagse tocht: € 345,- p.p. 
    Verlenging: € 40,- p.p. per dag
  • Fietsverzekering eigen fiets: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
  • Bij het reserveren van een huurfiets/e-bike vragen wij (achteraf) naar de lichaamslengte zodat wij kunnen zorgen voor een passende fiets.
  • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

  • Parkeren: parkeerplaats bij het hotel tegen betaling, geen reservering mogelijk.
  • Hond toegestaan: op aanvraag, de toeslag bedraagt circa € 5,- tot € 20,- per overnachting. Kosten ter plaatse te voldoen.

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Langs de Weser

Rinteln
Rinteln
Hameln
Hameln
Rinteln
Rinteln

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.