Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus

Fietsvakantie Provence en Camargue

trektocht in Frankrijk

Fietsvakantie rondom Avignon, langs paarden en flamingo's

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 8 of 10 dagen
vanaf € 810,-
Prijzen en data
Elektrische fiets GPS

Heel mooie afwisselende reis. Rustige wegen. Goeie hotels in het centrum van de steden, waardoor je s avonds nog kon genieten van een wandeling langs de historische trekpleisters.

Myriam Lewyllie

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Provence en Camargue

Een zeer afwisselende tocht door de beneden-vallei van de Rhône tot aan de Middellandse Zee, waarbij u door een golvend Provençaals landschap met gezellige dorpjes, wijngaarden en veel mooie cultuurplaatsen fietst. Het is het gebied waar Van Gogh, Picasso, Cézanne en Renoir zich vestigden, verleid door de mediterrane ‘couleur locale’. En natuurlijk hebben we de prachtige en gezellige pausenstad Avignon, het ‘Romeinse’ Nîmes en de imposante Pont du Gard in de routes opgenomen. Maar ook de wat minder bekende stadjes als Tarasconnen en Uzès hebben u veel te bieden. In het middendeel van uw vakantie doorkuist u het waterrijke natuurgebied de Camargue. U fietst er langs binnenmeren met flamingo’s en andere watervogels en door velden met de voor de Camargue kenmerkende zwarte vechtstiertjes en witte paarden.

» Lees meer

Reviews fietsvakantie - Provence en Camargue

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Heel mooie afwisselende reis. Rustige wegen. Goeie hotels in het centrum van de steden, waardoor je s avonds nog kon genieten van een wandeling langs de historische trekpleisters.

2021 - Myriam Lewyllie

sommige hotels ondermaats en 2 gps tracks onbruikbaar gezien geen wegbeschrijving aanwezig

2021 - Aimé Triest

Mooie reis, veel te zien, steeds meer Franse mensen die een beetje Engels kunnen

2019 - Michael

Een tocht met twee 'gezichten': richting de kust is die vlak en gaat door mooie authentieke dorpjes. Hoogtepunt heen is Arles. Saintes Maries de la Mer is een leuk 'draaipunt'. Richting het binnenland is de tocht soms behoorlijk heuvelachtig en 'pittig'.

2019 - anoniem

Zeer mooie 10-daagse tocht met vele mooie steden en bezienswaardigheden op de route, middenin de prachtige natuur. Een aanrader!

2019 - Kurt Vanassche

"De routes zijn heel mooi en afwisselend. De beschrijving was (op 1x na) perfect. Huurfietsen voldeden prima aan de verwachting, zeker omdat we regelmatig over onverharde wegen/paden fietsten. We misten wel een bidonhouder op de fiets. Onderweg veel leuke dorpjes aangedaan met heerlijke terrassen en restaurantjes. Hotels lagen mooi centraal. Pauze dagen hebben we lekker besteed aan het strand en om Nimes te bezichtigen.
"

2019 - Ilonka en Michael

een zeer goede organisatie reeds 3 maal een fietsvakantie gedaan met eigen wijze reizen

2019 - Anoniem

Mooie routes door gevarieerde landschappen.

2018 - Hans Valk

"Wat een fantastische tocht is dit! ! De Provence en de Camargue zijn heerlijke fietsregios. De uitgezette reis (wij kozen de 10-daagse) voert door een kundige keuze van de mooiste streken, dorpen en stadjes in dit gebied. Wij hadden wel het geluk dat het alleen de eerste dag wat regende, dat de temperaturen niet boven de 24° uitkwamen en dat de Mistral niet opstak. In de Camargue is het dan niet te harden, denken we. Ga dus als het kan in mei of begin juni. Ga eventueel na of je in Nîmes bent als de Féria plaatsvinden. De stad is dan een heerlijk gekkenhuis. Overal voorstellingen, exposities, wedstrijden, dansdemonstraties, lekker eten en drinken.
De kleinere wegen in Frankrijk zijn gemiddeld genomen heel erg slecht, met regen is dat een probleem. Verder zijn er onverharde wegen die zo slecht zijn, dat je weinig van de omgeving ziet omdat je voortdurend kuilen moet ontwijken. Wij waren blij met onze eigen e-bikes met vering en schijfremmen. De zwaarteaanduiding 1-2 klopt. Toch zitten er een paar heel stevige lange klimmetjes in. Maar ook heerlijke lange afdalingen. De niet e-bikers moesten eenmaal een flink stuk lopen om boven te komen.
De hotelselectie is uitstekend. Wij kozen halfpension en aten meestal als vorsten. Maar medereizigers die alleen voor ontbijt kozen waren minstens zo tevreden (hoewel duurder uit). Onderweg is veel te zien, er zijn voldoende interessante zij-uitstapjes onderweg. We vonden de extra rondrit in de Camargue geweldig en gebruikten de extra dag in Nîmes voor de Féria. We hebben de dagen zo ingedeeld dat er veel tijd was voor rondlopen in Avignon (zorg dat je het voetveer haalt voor 12.00, er is een bagagebewaarplaats, daar weet de VVV van), bezoek aan de burcht van Tarascon, verkennen van les Baux (ga naar de burcht!), en verkennen van het prachtige, gezellige Uzès."

2018 - Chris en Lidi Coolsma

Prima bestemming, vriendelijk personeel, lekker geslapen en heerlijk gegeten!

2018 - Anoniem

Wij hebben genoten van deze heel afwisselende reis door de mooie Provence.

2017 - Marlies Peusens

Fijne fietvakantie gehad in augustus 2017 op een mooi route door Provence/Camarque. Zeker de afwisseling van landschap en daarnaast de stadjes die we paseerden gaf extra beleving

2017 - M. Gijsbertsen

Eind juli hebben wij de 10-daagse fietstocht door de Provence en de Camargue gemaakt, een aanrader! Prachtige natuur, goede hotels en fijne restaurants. De routes gingen door wijnvelden, bossen, langs de Rhône, door de Alpilles en door kleine dorpjes. Elk Frans dorpje heeft wel een restaurant waar je heerlijk kunt lunchen tussen de Fransen. De Camargue met de flamingo's, wilde stieren en paarden is een bijzonder natuurgebied. De extra overnachting in Saintes-Maries de la Mer en Nimes vonden wij erg plezierig: een heerlijk lui dagje strand en een dag Romeinse cultuur maakten onze vakantie compleet.

2016 - Machteld Bijland

Rond de Pinksteren hebben wij de fietsreis Provence en Camargue gedaan. We vonden het allebei een erg afwisselende tocht. Langs druivenranken, klimmetjes langs kalkrotsen naar o.a. Baux de Provence, dan 1 1/2 dag door de Camargue en zo weer een tocht langs kalkrotsen en dalend naar de druivenranken. De mooie plaatsen zoals Avignon, Arles, Nimes, Pont du Gard en vooral Uzes waren zeer de moeite waard. Nauwe, schilderachtige straatjes, Romeinse restanten, fraaie pleinen enz. Onderweg door heel veel authentieke dorpjes gefietst. De Camargue is fantastisch. De natuur is prachtig om door heen te fietsen en we zagen heel veel flamingo's, zilverreigers, witte en zwarte stieren en als klap op de vuurpijl 2 bevers. Een onverwacht cadeautje.
De hotels waren prima. Auberge de Tavel is zeer sfeervol en het eten meer dan uitstekend. In hotel Empire in Nimes hadden we een kamer zo groot als een appartement. Overal werden onze fietsen goed gestald, vaak garages voor de nacht.
Het enige kleine puntje was, dat tussen 23 en 27 mei de Pinksterdagen in het zuiden uitbundig werden gevierd. In Nimes hadden we een kermis voor het hotel en in St. Maries de la Mer tot 24.00 uur een bandje voor ons hotel. Onze oordopjes kwamen goed van pas. Maar dat is iets ter zijde. Deze reis is in ieder geval een aanrader.

 

2015

Reisinformatie Provence en Camargue

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 1 april t/m 30 september
 • Aankomstdag: iedere zondag
 • Toeslag eenpersoonskamer:
  8-daagse: € 315,- p.p.
  10-daagse: € 405,- p.p.
 • Toeslag halfpension:
 • 8-daagse: € 210,- p.p.(7xHP)
  10-daagse: € 245,- p.p.(9xHP)
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering):
  8-daagse: € 105,- p.p.
  24 versnellingen, tas en slot
  10-daagse: € 125,- p.p.
  24 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering):
  8-daagse: € 205,- p.p. 
  10-daagse: € 225,- p.p.
  Verlenging € 30,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) Tavel LO: € 65,- p.p. per nacht
  Extra nacht Tavel eenpersoonskamer LO: € 100,- p.p.
  Toeslag halfpension extra nacht: € 45,- p.p. per nacht

Inclusief

 • 7 resp. 9 nachten verblijf op basis van LO of HP
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten

Exclusief

 • Dagtrein retour Avignon: deze kunnen wij op maat voor u reserveren
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Parkeerkosten, entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis in de buurt van het eerste hotel
 • Soms dineert u in een restaurant vlakbij het hotel
 • I.v.m. de terreingesteldheid op de route van Arles naar Saintes-Maries-de-la-Mer raden wij het gebruik van racefietsen af
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Provence en Camargue

Maak uw keuze uit de volgende tochten

Tocht keuzehulp

 • Reisdata: 1 april t/m 30 september
 • Aankomstdag: iedere zondag
 • Toeslag eenpersoonskamer:
  8-daagse: € 315,- p.p.
  10-daagse: € 405,- p.p.
 • Toeslag halfpension:
 • 8-daagse: € 210,- p.p.(7xHP)
  10-daagse: € 245,- p.p.(9xHP)
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering):
  8-daagse: € 105,- p.p.
  24 versnellingen, tas en slot
  10-daagse: € 125,- p.p.
  24 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering):
  8-daagse: € 205,- p.p. 
  10-daagse: € 225,- p.p.
  Verlenging € 30,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) Tavel LO: € 65,- p.p. per nacht
  Extra nacht Tavel eenpersoonskamer LO: € 100,- p.p.
  Toeslag halfpension extra nacht: € 45,- p.p. per nacht

Fietsroutes Provence en Camargue

8-daagse fietstocht

Provence en Camargue fietsvakantie Frankrijk

Dag 1 Aankomst inTavel

Deze tocht begint in Tavel, waar u overnacht in ons standplaatshotel.

Dag 2 Van Tavel naar Tarascon 50 km 

Vanuit de wijngaarden van Tavel daalt u af naar het in de Rhônevallei gelegen Avignon. Daar  steekt u met een pontje met zicht op de veelbezongen ‘Pont d’Avignon’ de Petit Rhône over en fietst naar het centrum. Hier wachten u naast het machtige Palais des Papes vele andere bezienswaardigheden en ‘s zomers kunt u er genieten van de vele straattheatervoorstellingen. Na Avignon fietst u langs de Rhône, grotendeels over de ‘ViaRhona’. Over rustige wegen fietst u naar het onder een burchtruïne gelegen Boulbon en komt dan bij het imposante kasteel van Tarascon. De indrukwekkende ‘Porte Condamine’ geeft u een passende ontvangst.

Dag 3 Van Tarascon naar Arles 44 of 52 km

Op weg aar Arles maakt u een lus door het betoverend mooie heuvelgebied de ‘Chaîne des Alpilles’ met de op ruige rotskammen gelegen voormalige middeleeuwse vestingstad Les Baux-de-Provence. Aan de zuidzijde daalt u af naar de Rhônevallei met het olijfoliedorp Maussane-les-Alpilles. Vlak voor Arles komt u bij de imposante abdijruïne St.-Pierre de Montmajour. In het oude centrum van Arles kunt u een korte rondrit maken langs het Romeinse amfitheater en de door Vincent van Gogh vereeuwigde Pont de Langlois.

Dag 4 Van Arles naar Saintes-Maries-de-la-Mer 56 km

Tijdens deze vlakke route naar en door de Camargue ziet u de natuur veranderen van een gecultiveerd boerenlandschap naar een ongerept moerassen- en merenlandschap. Het fietsen over de langgerekte dammen door dit weidse gebied is een unieke ervaring en biedt u een uitgelezen kans om flamingo’s te spotten. U overnacht in het vissers- en badplaatsje Saintes-Maries-de-la-Mer dat vanwege de aanwezigheid van het beeld van Sainte-Sarah, de zwarte maagd, een bedevaartoord voor zigeuners is.

Dag 5 Van Saintes-Maries-de-la-Mer naar Nîmes 61 km

Noordwaarts verlaat u de moerassen, meren en rijstvelden van de Camargue. Langs de Petit Rhône fietst u naar het dorpje St.-Gilles, waar u een prachtige romaanse abdijkerk vindt. Daarna klimt u naar een plateau met fruitboomgaarden en prachtige vergezichten. Het laatste stuk voert over een wijngaardplateau, waarna u naar Nîmes afdaalt. Uw hotel ligt pal naast het oude sfeervolle centrum van Nîmes, met alle (Romeinse) bezienswaardigheden op loopafstand.

Dag 6 Van Nîmes naar Uzès 48 km

Op weg naar Uzès maken we een mooie omweg door het stroomgebied van de Gard om bij de imposante Pont du Gard te komen. Er moet wel enig klimwerk verricht worden, maar daarvoor wordt u met mooie vergezichten en grillige rotskloven ruimschoots beloond. Over mooie, rustige wegen onderlangs de beboste heuvels en door de wijngaarden in de vallei van ‘t riviertje de Alzon fietst u naar de schitterende oude stad Uzès.

Dag 7 Van Uzès naar Tavel 40 km

Op de laatste dag fietst u eerst naar hét keramiekcentrum van de omgeving, Saint-Quentin-la-Poterie. Dan gaat het oostwaarts over rustige wegen door een fraai bebost heuvelland. En ook vandaag moet er af en toe weer even stevig geklommen worden, naar mooie kasteeldorpjes als St.-Victor-des-Oules, Masmolène en Pouzilhac. Na de laatste klim naar de “versterkte kerk” van Saint-Laurent-des-Arbres daalt u tussen de wijngaarden af naar uw starthotel.

Dag 8 Vertrek 

 

10-daagse fietstocht

Provence en Camargue fietsvakantie Frankrijk

Dag 1 Aankomst inTavel

Deze tocht begint in Tavel, waar u overnacht in ons standplaatshotel.

Dag 2 Van Tavel naar Tarascon 50 km 

Vanuit de wijngaarden van Tavel daalt u af naar het in de Rhônevallei gelegen Avignon. Daar  steekt u met een pontje met zicht op de veelbezongen ‘Pont d’Avignon’ de Petit Rhône over en fietst naar het centrum. Hier wachten u naast het machtige Palais des Papes vele andere bezienswaardigheden en ‘s zomers kunt u er genieten van de vele straattheatervoorstellingen. Na Avignon fietst u langs de Rhône, grotendeels over de ‘ViaRhona’. Over rustige wegen fietst u naar het onder een burchtruïne gelegen Boulbon en komt dan bij het imposante kasteel van Tarascon. De indrukwekkende ‘Porte Condamine’ geeft u een passende ontvangst.

Dag 3 Van Tarascon naar Arles 44 of 52 km

Op weg aar Arles maakt u een lus door het betoverend mooie heuvelgebied de ‘Chaîne des Alpilles’ met de op ruige rotskammen gelegen voormalige middeleeuwse vestingstad Les Baux-de-Provence. Aan de zuidzijde daalt u af naar de Rhônevallei met het olijfoliedorp Maussane-les-Alpilles. Vlak voor Arles komt u bij de imposante abdijruïne St.-Pierre de Montmajour. In het oude centrum van Arles kunt u een korte rondrit maken langs het Romeinse amfitheater en de door Vincent van Gogh vereeuwigde Pont de Langlois.

Dag 4 Van Arles naar Saintes-Maries-de-la-Mer 56 km

Tijdens deze vlakke route naar en door de Camargue ziet u de natuur veranderen van een gecultiveerd boerenlandschap naar een ongerept moerassen- en merenlandschap. Het fietsen over de langgerekte dammen door dit weidse gebied is een unieke ervaring en biedt u een uitgelezen kans om flamingo’s te spotten. U overnacht in het vissers- en badplaatsje Saintes-Maries-de-la-Mer dat vanwege de aanwezigheid van het beeld van Sainte-Sarah, de zwarte maagd, een bedevaartoord voor zigeuners is.

Dag 5 Rustdag of rondrit door de Camargue 32 of 37 km

Op deze rondrit maakt u nader kennis met het bijzondere landschap van de Camargue. U fietst eerst langs de laatste meanders van de Rhône en vervolgens langs enkele grote meren. Naast de diverse vogelsoorten zult u ook veel, voor de Camargue kenmerkende, witte paarden en kleine, zwarte stieren zien. Onderweg kunt u een uitstapje maken naar een vogelpark waar u de inheemse vogels in hun natuurlijke leefomgeving kunt observeren.

Dag 6 Van Saintes-Maries-de-la-Mer naar Nîmes 61 km

Noordwaarts verlaat u de moerassen, meren en rijstvelden van de Camargue. Langs de Petit Rhône fietst u naar het dorpje St.-Gilles, waar u een prachtige romaanse abdijkerk vindt. Daarna klimt u naar een plateau met fruitboomgaarden en prachtige vergezichten. Het laatste stuk voert over een wijngaardplateau, waarna u naar Nîmes afdaalt. Uw hotel ligt pal naast het oude sfeervolle centrum van Nîmes, met alle (Romeinse) bezienswaardigheden op loopafstand.

Dag 7 Rustdag of rondrit door de Vaunage 49 of 63 km

U verlaat de stad over fietspaden langs statige boulevards. In Caveirac begint het “groene spoor”: op een voormalig spoorwegtracé kunt u 20 kilometer autovrij fietsen op glad asfalt, zonder klimmen en met prachtige vergezichten. We verlaten het spoor in Sommières, een prachtig oud stadje aan de Vidourle. De terugweg heeft een totaal ander karakter: nu wordt er geklommen en gedaald over autoluwe weggetjes, langs olijf- en wijngaarden en wederom met fraaie vergezichten. In Calvisson, waar u in het Vinopanorama alles over de regionale wijnhistorie te weten komt, kunt u de route inkorten.

Dag 8 Van Nîmes naar Uzès 48 km

Op weg naar Uzès maken we een mooie omweg door het stroomgebied van de Gard om bij de imposante Pont du Gard te komen. Er moet wel enig klimwerk verricht worden, maar daarvoor wordt u met mooie vergezichten en grillige rotskloven ruimschoots beloond. Over mooie, rustige wegen onderlangs de beboste heuvels en door de wijngaarden in de vallei van ‘t riviertje de Alzon fietst u naar de schitterende oude stad Uzès.

Dag 9 Van Uzès naar Tavel 40 km

Op de laatste dag fietst u eerst naar hét keramiekcentrum van de omgeving, Saint-Quentin-la-Poterie. Dan gaat het oostwaarts over rustige wegen door een fraai bebost heuvelland. En ook vandaag moet er af en toe weer even stevig geklommen worden, naar mooie kasteeldorpjes als St.-Victor-des-Oules, Masmolène en Pouzilhac. Na de laatste klim naar de “versterkte kerk” van Saint-Laurent-des-Arbres daalt u tussen de wijngaarden af naar uw starthotel.

Dag 10 Vertrek 

Andere bezoekers keken ook bij: Cuneo, Maussane-les-Alpilles, Tavel, Bordeaux Grand Cru.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Cuneo - Italië - Piemonte

Fietsvakantie    11 dagen    trektocht

Hondje Herfst FVW Tocht GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Caraglio, Saluzzo, Savigliano, Fossano, Mondovi, Chiusa di Pesio, Fontanelle, Pietraporzio
 • Makkelijke fietstocht door Noord-Italië
 • Piemonte, aan de voet van de Alpen
 • authentieke stadjes en wijngaarden
 • Dagafstand 30-66 km
vanaf 845,-

Maussane-les-Alpilles - Frankrijk - Provence

Fietsvakantie    8 dagen    standplaats

Kroontje Herfst GPS Elektrische fiets
 • Hotel Castillon des Baux
 • Baux-en-Provence,Fontvieille, St. Rémy-de Provence, Arles, St. Martin de Crau, Graveson, Eyguières, Eygalières
 • De Provence van Vincent van Gogh
 • Steppegebied La Crau
 • Rhône-vallei
 • Dagafstand 17-56 km
vanaf 545,-

Tavel - Frankrijk - Zuid

Fietsvakantie    5 of 8 dagen    standplaats

Hondje Kroontje Herfst Vegetarisch GPS Elektrische fiets Culinair
 • Auberge de Tavel (Bottin Gourmand)
 • Orange, Châteauneuf-du-Pape, Avignon, Villeneuve-lès-Avignon, Pouzilhac, Bagnols-sur-Cèze
 • Beste rosé-dorp in het Rhône-gebied
 • Palais des Papes in Avignon
 • Wijnstadje Châteauneuf-du-Pape met ruïne zomerpaleis van de pausen
 • Dagafstand 38-53 km
vanaf 390,-

Bordeaux Grand Cru - Frankrijk - Haut-Médoc

Fietsvakantie    7 dagen    trektocht

GPS Aanrader Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Pauillac, Margaux, Bourg, Virsac, Saint-Émilion, Bordeaux
 • Fietsen langs wereldberoemde wijnhuizen
 • Wijn kastelen en wijnproeverijen
 • Haut-Médoc en Dordogne
 • Dagafstand 31-54 km
vanaf 1095,-