Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus

Fietsvakantie Provence en Camargue

trektocht in Frankrijk

Fietsvakantie rondom Avignon, langs paarden en flamingo's

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 8 of 10 dagen
vroegboekkorting
vanaf € 750,-
Prijzen en data
Elektrische fiets GPS

Mooie reis, veel te zien, steeds meer Franse mensen die een beetje Engels kunnen

Michael

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Provence en Camargue

Een zeer afwisselende tocht door de beneden-vallei van de Rhône tot aan de Middellandse Zee, waarbij u door een golvend Provençaals landschap met gezellige dorpjes, wijngaarden en veel mooie cultuurplaatsen fietst. Het is het gebied waar Van Gogh, Picasso, Cézanne en Renoir zich vestigden, verleid door de mediterrane ‘couleur locale’. U bezoekt natuurlijk de prachtige en gezellige pausenstad Avignon. Ruim voor het oversteken van de Rhône ziet u het Palais des Papes en de ‘Pont d’Avignon’. Het zeer waterrijke natuurpark de Camargue doorkruist u in het tweede deel van de tocht. U fietst langs binnenmeren met flamingo’s en andere watervogels en door velden met karakteristieke, zwarte vecht­stiertjes en witte paarden.

» Lees meer

Reviews fietsvakantie - Provence en Camargue

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Mooie reis, veel te zien, steeds meer Franse mensen die een beetje Engels kunnen

03-09-2019 - Michael

Een tocht met twee 'gezichten': richting de kust is die vlak en gaat door mooie authentieke dorpjes. Hoogtepunt heen is Arles. Saintes Maries de la Mer is een leuk 'draaipunt'. Richting het binnenland is de tocht soms behoorlijk heuvelachtig en 'pittig'.

03-09-2019 - anoniem

Zeer mooie 10-daagse tocht met vele mooie steden en bezienswaardigheden op de route, middenin de prachtige natuur. Een aanrader!

19-08-2019 - Kurt Vanassche

"De routes zijn heel mooi en afwisselend. De beschrijving was (op 1x na) perfect. Huurfietsen voldeden prima aan de verwachting, zeker omdat we regelmatig over onverharde wegen/paden fietsten. We misten wel een bidonhouder op de fiets. Onderweg veel leuke dorpjes aangedaan met heerlijke terrassen en restaurantjes. Hotels lagen mooi centraal. Pauze dagen hebben we lekker besteed aan het strand en om Nimes te bezichtigen.
"

15-08-2019 - Ilonka en Michael

een zeer goede organisatie reeds 3 maal een fietsvakantie gedaan met eigen wijze reizen

18-07-2019 - Anoniem

Mooie routes door gevarieerde landschappen.

24-07-2018 - Hans Valk

"Wat een fantastische tocht is dit! ! De Provence en de Camargue zijn heerlijke fietsregios. De uitgezette reis (wij kozen de 10-daagse) voert door een kundige keuze van de mooiste streken, dorpen en stadjes in dit gebied. Wij hadden wel het geluk dat het alleen de eerste dag wat regende, dat de temperaturen niet boven de 24° uitkwamen en dat de Mistral niet opstak. In de Camargue is het dan niet te harden, denken we. Ga dus als het kan in mei of begin juni. Ga eventueel na of je in Nîmes bent als de Féria plaatsvinden. De stad is dan een heerlijk gekkenhuis. Overal voorstellingen, exposities, wedstrijden, dansdemonstraties, lekker eten en drinken.
De kleinere wegen in Frankrijk zijn gemiddeld genomen heel erg slecht, met regen is dat een probleem. Verder zijn er onverharde wegen die zo slecht zijn, dat je weinig van de omgeving ziet omdat je voortdurend kuilen moet ontwijken. Wij waren blij met onze eigen e-bikes met vering en schijfremmen. De zwaarteaanduiding 1-2 klopt. Toch zitten er een paar heel stevige lange klimmetjes in. Maar ook heerlijke lange afdalingen. De niet e-bikers moesten eenmaal een flink stuk lopen om boven te komen.
De hotelselectie is uitstekend. Wij kozen halfpension en aten meestal als vorsten. Maar medereizigers die alleen voor ontbijt kozen waren minstens zo tevreden (hoewel duurder uit). Onderweg is veel te zien, er zijn voldoende interessante zij-uitstapjes onderweg. We vonden de extra rondrit in de Camargue geweldig en gebruikten de extra dag in Nîmes voor de Féria. We hebben de dagen zo ingedeeld dat er veel tijd was voor rondlopen in Avignon (zorg dat je het voetveer haalt voor 12.00, er is een bagagebewaarplaats, daar weet de VVV van), bezoek aan de burcht van Tarascon, verkennen van les Baux (ga naar de burcht!), en verkennen van het prachtige, gezellige Uzès."

22-05-2018 - Chris en Lidi Coolsma

Prima bestemming, vriendelijk personeel, lekker geslapen en heerlijk gegeten!

17-05-2018 - Anoniem

Wij hebben genoten van deze heel afwisselende reis door de mooie Provence.

20-09-2017 - Marlies Peusens

Fijne fietvakantie gehad in augustus 2017 op een mooi route door Provence/Camarque. Zeker de afwisseling van landschap en daarnaast de stadjes die we paseerden gaf extra beleving

17-09-2017 - M. Gijsbertsen

Eind juli hebben wij de 10-daagse fietstocht door de Provence en de Camargue gemaakt, een aanrader! Prachtige natuur, goede hotels en fijne restaurants. De routes gingen door wijnvelden, bossen, langs de Rhône, door de Alpilles en door kleine dorpjes. Elk Frans dorpje heeft wel een restaurant waar je heerlijk kunt lunchen tussen de Fransen. De Camargue met de flamingo's, wilde stieren en paarden is een bijzonder natuurgebied. De extra overnachting in Saintes-Maries de la Mer en Nimes vonden wij erg plezierig: een heerlijk lui dagje strand en een dag Romeinse cultuur maakten onze vakantie compleet.

06-09-2016 - Machteld Bijland

Rond de Pinksteren hebben wij de fietsreis Provence en Camargue gedaan. We vonden het allebei een erg afwisselende tocht. Langs druivenranken, klimmetjes langs kalkrotsen naar o.a. Baux de Provence, dan 1 1/2 dag door de Camargue en zo weer een tocht langs kalkrotsen en dalend naar de druivenranken. De mooie plaatsen zoals Avignon, Arles, Nimes, Pont du Gard en vooral Uzes waren zeer de moeite waard. Nauwe, schilderachtige straatjes, Romeinse restanten, fraaie pleinen enz. Onderweg door heel veel authentieke dorpjes gefietst. De Camargue is fantastisch. De natuur is prachtig om door heen te fietsen en we zagen heel veel flamingo's, zilverreigers, witte en zwarte stieren en als klap op de vuurpijl 2 bevers. Een onverwacht cadeautje.
De hotels waren prima. Auberge de Tavel is zeer sfeervol en het eten meer dan uitstekend. In hotel Empire in Nimes hadden we een kamer zo groot als een appartement. Overal werden onze fietsen goed gestald, vaak garages voor de nacht.
Het enige kleine puntje was, dat tussen 23 en 27 mei de Pinksterdagen in het zuiden uitbundig werden gevierd. In Nimes hadden we een kermis voor het hotel en in St. Maries de la Mer tot 24.00 uur een bandje voor ons hotel. Onze oordopjes kwamen goed van pas. Maar dat is iets ter zijde. Deze reis is in ieder geval een aanrader.

 

22-07-2015

Reisdetails Provence en Camargue

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 1 april t/m 30 september
 • Aankomstdag: iedere zondag
 • Toeslag eenpersoonskamer:
  8-daagse: € 225,- p.p.
  10-daagse: € 290,- p.p.
 • Dagtrein retour Avignon: prijsindicatie € 240,- (incl. zitplaatsreservering)
 • Toeslag halfpension:
  8-daagse: € 210,- p.p.
  10-daagse: € 270,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering):
  8-daagse: € 105,- p.p.
  24 versnellingen, tas en slot
  10-daagse: € 125,- p.p.
  24 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering):
  8-daagse: € 205,- p.p. 
  10-daagse: € 225,- p.p.
  Verlenging € 30,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) Tavel LO: € 65,- p.p. per nacht
  Extra nacht Tavel eenpersoonskamer LO: € 100,- p.p.
  Toeslag halfpension extra nacht: € 45,- p.p. per nacht

Inclusief

 • 7 resp. 9 nachten verblijf op basis van LO of HP
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten

Exclusief

 • Dagtrein retour Avignon: prijsindicatie € 240,- (incl. zitplaatsreservering)
 • Indien per trein: pendelbus Avignon TGV - Avignon centrum. Per bus naar het hotel, ca. € 1,50 p.p. Op zon- en feestdagen rijden er geen bussen, taxi ca. € 30,- per rit

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis in de buurt van het eerste hotel
 • Soms dineert u in een restaurant vlakbij het hotel
 • I.v.m. de terreingesteldheid op de route van Arles naar Saintes-Maries-de-la-Mer raden wij het gebruik van racefietsen af
 • Treinreizigers uit het noorden en oosten van Nederland moeten rekening houden met de vroege vertrektijden van de trein
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Provence en Camargue

Maak uw keuze uit de volgende tochten

Tocht keuzehulp

 • Reisdata: 1 april t/m 30 september
 • Aankomstdag: iedere zondag
 • Toeslag eenpersoonskamer:
  8-daagse: € 225,- p.p.
  10-daagse: € 290,- p.p.
 • Dagtrein retour Avignon: prijsindicatie € 240,- (incl. zitplaatsreservering)
 • Toeslag halfpension:
  8-daagse: € 210,- p.p.
  10-daagse: € 270,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering):
  8-daagse: € 105,- p.p.
  24 versnellingen, tas en slot
  10-daagse: € 125,- p.p.
  24 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering):
  8-daagse: € 205,- p.p. 
  10-daagse: € 225,- p.p.
  Verlenging € 30,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) Tavel LO: € 65,- p.p. per nacht
  Extra nacht Tavel eenpersoonskamer LO: € 100,- p.p.
  Toeslag halfpension extra nacht: € 45,- p.p. per nacht

Fietsroutes Provence en Camargue

8-daagse fietstocht

Provence en Camargue fietsvakantie Frankrijk

Dag 1 Aankomst inTavel

Deze tocht begint in Tavel, waar u overnacht in ons standplaatshotel. Bij vroege aankomst kunt u een leuke­ rondrit maken langs wijngaarden en bossen naar ­Roquemaure aan de Rhône.

Dag 2 Van Tavel naar Tarascon 50 of 57 km 

De volgende morgen fietst u zuidwaarts naar Avignon.­ Het imposante Palais des Papes en de veelbezongen 'Pont d'Avignon' ziet u al ruim voor het oversteken van de Rhône. U steekt de zijrivier de Durance over en komt in Barbentane. Het hoger gelegen oude stadsgedeelte is een bezoek meer dan waard. Behalve de middeleeuwse kerk, een elegant 17e eeuws kasteel en het renaissance­ raadhuis kunt u nog wat hogerop het Château de ­Barbantane bezichtigen. U rijdt hierna een uitgestrekt heuvelbos in en passeert de abdij van Frigolet.­ U daalt weer af naar de Rhône­vallei. Via Boulbon­ (alweer zo'n prachtige­ ­burcht) rijdt u naar het ommuurde Tarascon­ met uw hotel. Een leuk uitstapje is Beaucaire aan de overzijde van de Rhône­brug. Het heeft een prachtig kasteelpark.

Dag 3 Van Tarascon naar Arles 54 km

De volgende dag fietst u door fraai Provençaals ­heuvelland naar ­Arles. Onderweg komt u in Les Baux-de-­Provence met formidabele vergezichten. De rit voert ook langs de oude ­Abbaye-de-Montmajour. U overnacht in het aan de Rhône­ gelegen Arles, een ­stad met ­Romeinse restanten (amfitheater, arena, thermen) en vele mooie kerken.

Dag 4 Van Arles naar Saintes-Maries-de-la-Mer 60 km

Daags erna trekt u de Camargue in. U fietst over de kustvlakte met uitzicht over de binnenmeren en velden­ met de, voor de ­Camargue ­karakteristieke, zwarte vechtstiertjes en witte paarden. U trekt het natuur­reservaat in en rijdt tenslotte over een kilometers­lange dam tussen ­enkele binnen­meren en de zee. Hier heeft u een uitgelezen kans om flamingo's en andere watervogels gade te slaan. U overnacht in het ­vissers- en badplaatsje Saintes-Maries-de-la-Mer.

Dag 5 Van Saintes-Maries-de-la-Mer naar Nîmes 61 km

De volgende dag langs de Petit Rhône naar Saint-Gilles. In de crypte van de ­Romaanse abdijkerk rust de monnik waarnaar het dorp is vernoemd. U rijdt het departement de Gard in, naar de hoofdstad Nîmes.­ Uw hotel is niet ver van het ­centrum, nabij­ prachtige­ Romeinse­ monumenten (tempel van Diana,­ amfitheater,­ Tour Magne etc.), een romantisch beelden­park en musea.

Dag 6 Van Nîmes naar Uzès 50 km

Daags erna trekt u een rustig, laagheuvelend ­gebied in, het stroomgebied van de Gard. U passeert prachtige­ uitzichtpunten op de 'gorges' en komt bij het ­Romeinse aquaduct: Pont du Gard. Na de oversteek van een tweede,­ kleiner aquaduct, ­bereikt u uw etappe­plaats Uzès.

Dag 7 Van Uzès naar Tavel 40 km

Een middeleeuwse toren biedt uitzicht op dit aardige, oude plaatsje. Op de laatste rit trekt u door een bebost heuvelland met pittoreske dorpen als St. ­Siffret en St. Victor-la-Coste om tenslotte terug te keren in ­Tavel.

Dag 8 Vertrek 

 

10-daagse fietstocht

Provence en Camargue fietsvakantie Frankrijk

Dag 1 Aankomst inTavel

Deze tocht begint in Tavel, waar u overnacht in ons standplaatshotel. Bij vroege aankomst kunt u een leuke­ rondrit maken langs wijngaarden en bossen naar ­Roquemaure aan de Rhône.

Dag 2 Van Tavel naar Tarascon 50 of 57 km 

De volgende morgen fietst u zuidwaarts naar Avignon.­ Het imposante Palais des Papes en de veelbezongen 'Pont d'Avignon' ziet u al ruim voor het oversteken van de Rhône. U steekt de zijrivier de Durance over en komt in Barbentane. Het hoger gelegen oude stadsgedeelte is een bezoek meer dan waard. Behalve de middeleeuwse kerk, een elegant 17e eeuws kasteel en het renaissance­ raadhuis kunt u nog wat hogerop het Château de ­Barbantane bezichtigen. U rijdt hierna een uitgestrekt heuvelbos in en passeert de abdij van Frigolet.­ U daalt weer af naar de Rhône­vallei. Via Boulbon­ (alweer zo'n prachtige­ ­burcht) rijdt u naar het ommuurde Tarascon­ met uw hotel. Een leuk uitstapje is Beaucaire aan de overzijde van de Rhône­brug. Het heeft een prachtig kasteelpark.

Dag 3 Van Tarascon naar Arles 54 km

De volgende dag fietst u door fraai Provençaals ­heuvelland naar ­Arles. Onderweg komt u in Les Baux-de-­Provence met formidabele vergezichten. De rit voert ook langs de oude ­Abbaye-de-Montmajour. U overnacht in het aan de Rhône­ gelegen Arles, een ­stad met ­Romeinse restanten (amfitheater, arena, thermen) en vele mooie kerken.

Dag 4 Van Arles naar Saintes-Maries-de-la-Mer 60 km

Daags erna trekt u de Camargue in. U fietst over de kustvlakte met uitzicht over de binnenmeren en velden­ met de, voor de ­Camargue ­karakteristieke, zwarte vechtstiertjes en witte paarden. U trekt het natuur­reservaat in en rijdt tenslotte over een kilometers­lange dam tussen ­enkele binnen­meren en de zee. Hier heeft u een uitgelezen kans om flamingo's en andere watervogels gade te slaan. U overnacht in het ­vissers- en badplaatsje Saintes-Maries-de-la-Mer.

Dag 5 Rustdag of rondrit door de Camargue 24 of 32 km

Tijdens deze rondrit maakt u nader kennis met het bijzondere landschap van de Camargue. Op de heenweg, van zee en strand weg, fietst u deels langs de laatste meanders van de Rhône en terug langs  de meren Consécanière en de la Taute. Ook kunt u het Musée des Roulottes Ancienes bezichtigen met zeven, ook qua interieur, authentieke woonwagens van de zigeuners.

Dag 6 Van Saintes-Maries-de-la-Mer naar Nîmes 61 km

De volgende dag langs de Petit Rhône naar Saint-Gilles. In de crypte van de ­Romaanse abdijkerk rust de monnik waarnaar het dorp is vernoemd. U rijdt het departement de Gard in, naar de hoofdstad Nîmes.­ Uw hotel is niet ver van het centrum, nabij­ prachtige­ Romeinse­ monumenten (tempel van Diana,­ amfitheater,­ Tour Magne etc.), een romantisch beelden­park en musea.

Dag 7 Rustdag of rondrit door de Vaunage 47 of 64 km

Tijdens de rondrit fietst u door de Vaunage, een door lage heuvels omringde vlakte westelijk van Nîmes. U fietst de stad uit en daarna volgt prachtige natuur en een reeks van oude dorpen. Het oppidium (Romeinse vesting) bij Nages getuigt ervan dat de streek al sinds de oudheid wordt bewoond. Het keerpunt is Sommières aan de rivier de Vidourle, waar u een kasteel kunt bezoeken en heerlijk kunt pauzeren op de terrassen aan het water of op het dorpsplein. Bij de korte route fietst u al vanaf Saint-Etienne  d’Escattes terug naar Nîmes. 

Dag 8 Van Nîmes naar Uzès 50 km

Daags erna trekt u een rustig, laagheuvelend ­gebied in, het stroomgebied van de Gard. U passeert prachtige­ uitzichtpunten op de 'gorges' en komt bij het ­Romeinse aquaduct: Pont du Gard. Na de oversteek van een tweede,­ kleiner aquaduct, ­bereikt u uw etappe­plaats Uzès.

Dag 9 Van Uzès naar Tavel 40 km

Een middeleeuwse toren biedt uitzicht op dit aardige, oude plaatsje. Op de laatste rit trekt u door een bebost heuvelland met pittoreske dorpen als St. ­Siffret en St. Victor-la-Coste om tenslotte terug te keren in ­Tavel.

Dag 10 Vertrek 


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Cuneo - Italië - Piemonte

Fietsvakantie    11 dagen    trektocht

Hondje Herfst FVW Tocht GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Caraglio, Saluzzo, Savigliano, Fossano, Mondovi, Chiusa di Pesio, Fontanelle, Pietraporzio
 • Makkelijke fietstocht door Noord-Italië
 • Piemonte, aan de voet van de Alpen
 • authentieke stadjes en wijngaarden
 • Dagafstand 30-66 km
vanaf 795,-

Maussane-les-Alpilles - Frankrijk - Provence

Fietsvakantie    8 dagen    standplaats

Kroontje Herfst GPS Elektrische fiets Culinair
 • Hotel Castillon des Baux
 • Baux-en-Provence,Fontvieille, St. Rémy-de Provence, Arles, St. Martin de Crau, Graveson, Eyguières, Eygalières
 • De Provence van Vincent van Gogh
 • Steppegebied La Crau
 • Rhône-vallei
 • Dagafstand 17-56 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 995,-

Tavel - Frankrijk - Zuid

Fietsvakantie    5 of 8 dagen    standplaats

Hondje Kroontje Herfst Vegetarisch GPS Elektrische fiets Culinair
 • Auberge de Tavel (Bottin Gourmand)
 • Orange, Châteauneuf-du-Pape, Avignon, Villeneuve-lès-Avignon, Pouzilhac, Bagnols-sur-Cèze
 • Beste rosé-dorp in het Rhône-gebied
 • Palais des Papes in Avignon
 • Wijnstadje Châteauneuf-du-Pape met ruïne zomerpaleis van de pausen
 • Dagafstand 38-53 km
vanaf 385,-

Bordeaux Grand Cru - Frankrijk - Haut-Médoc

Fietsvakantie    7 dagen    trektocht

GPS Aanrader Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Pauillac, Margaux, Bourg, Virsac, Saint-Émilion, Bordeaux
 • Fietsen langs wereldberoemde wijnhuizen
 • Wijn kastelen en wijnproeverijen
 • Haut-Médoc en Dordogne
 • Dagafstand 31-54 km
vanaf 1050,-

La Vélo Francette - Frankrijk - Poitou-Charentes

Fietsvakantie    8 of 11 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Saumur, Thouars, Parthenay, Niort, Arçais, Marans, La Rochelle
 • Fietsen van Saumur naar La Rochelle
 • Abdij van Fontevraud en Maillezais
 • Het eiland Île de Ré
 • Dagafstand 38-56 km
vanaf 845,-