2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Provence en Camargue

Een zeer afwisselende tocht door de beneden-vallei van de Rhône tot aan de Middellandse Zee, waarbij je door een golvend Provençaals landschap met gezellige dorpjes, wijngaarden en mooie cultuurplaatsen fietst. Hier lieten Van Gogh, Picasso, Cézanne en Renoir zich verleiden door de mediterrane couleur locale. En hier bouwden de pausen van Avignon hun paleis, om maar iets te noemen. En dan hebben. We het nog niet over al die Romeinse resten, de flamingo’s en de wilde paarden. » lees meer over Fietsvakantie Provence en Camargue

 • Tavel, Tarascon, Arles, Saintes-Maries-de-la-Mer, Nîmes, Uzès
 • Avignon, paarden en flamingo's in de Camargue
 • Palais des Papes in Avignon en Pont du Gard
GPS E-bike Zwaarte zwaarte_12
 • Fietsvakantie
 • Trektocht
 • 8 of 10 dagen
 • Individueel
vanaf 895 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 895 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Joie de vivre in het Franse zuiden

Genieten van het leven in Frankrijk? Waar beter dan in de zuidelijke Provence en de aansluitende Camargue? Al fietsend duik je de talrijke ‘plus beaux villages de France’ in, de prachtdorpen waar het geklik van de ijzeren jeu de boules-ballen weerkaatst tegen de muren van een verstild pleintje. Je neemt plaats op het terras in de schaduw van een karakteristiek café. Une crème, madame, monsieur? Heerlijk zo’n opkikker, dat fietst weer lekker verder.

Alle charmes in de strijd

Toerend over landweggetjes en door velden vol geurige lavendel en kleurige zonnebloemen gooien beide streken al hun charmes in de strijd. Je fietst vanuit Tavel naar Avignon met z’n imposante pauselijk paleis, naar Tarascon en naar Arles, beroemd door Van Gogh en z’n nog steeds indrukwekkende Romeinse arena. Terug via Saintes-Maries-de-la-Mer, Nîmes en via de imposante Pont du Gard naar Uzès. In de langere variant zitten ook rustdagen, waarbij je tevens een lokale rondrit kunt maken. Bijvoorbeeld om de witte paarden van de Camargue te zien of de vlakte rond Nîmes. Kortom, fietsen in de meest Franse streek van Frankrijk. Alors, on y va.

Avigonon - sur le pontAvigonon - sur le pont

Beaux villages

Aan zonnebloemen geen gebrek, aan beaux villages evenmin. Op weg naar Arles kom je er geheid diverse tegen. Stal je fiets daar waar een café de geur van koffie verspreidt en waar het goed bijkomen is in de schaduw van een eeuwenoude olijfboom. Avignon, met de beroemde ‘Sur le Pont…’ en het machtige Palais de Papes, doe je ook aan. Nog meer cultuur snuiven? Bekijk het Romeinse amfitheater in Arles en de prachtige oude binnenstad van Uzès.

Petje af voor de Romeinen

De imposante Pont du Gard is een Romeins aquaduct dat tussen het jaar 40 en 60 na Christus is gebouwd. Het bouwwerk - 48 meter hoog en 275 meter lang - overbrugt de rivier de Gard en voorzag zes eeuwen lang de stad Nîmes van water. De brug bestaat uit drie niveaus, het bovenste is het deel waar het water doorstroomde. Het is het grootste aquaduct uit de Romeinse tijd. In 1985 werd de Pont du Gard door Unesco op de lijst met werelderfgoederen gezet. Bekijk het en concludeer dat die Romeinen destijds wel konden bouwen. Petje af dus.

Pont du Gard

De vele gezichten van Arles

Modeontwerper Christian Lacroix groeide er op en zei ooit over Arles: “De stad is zowel populair als statig, provinciaals als aristocratisch, christelijk als heidens en bescheiden als trots.” Wellicht ook daarom dat Vincent van Gogh zich hier thuis voelde. Hij schilderde er zijn zonnebloemen, maar ook de ‘Slaapkamer’. Zet je fiets tegen de gele gevel van Café van Gogh en ontdek alle plekjes waar de schilder inspiratie opdeed. Kunstmuseum La Fondation Van Gogh heeft werken van hem hangen.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Provence en Camargue

Prijzen en data

Route informatie

Een zeer afwisselende tocht door de beneden-vallei van de Rhône tot aan de Middellandse Zee, waarbij je door een golvend Provençaals landschap met gezellige dorpjes, wijngaarden en veel mooie cultuurplaatsen fietst. Het is het gebied waar Van Gogh, Picasso, Cézanne en Renoir zich vestigden, verleid door de mediterrane ‘couleur locale’. En natuurlijk hebben we de prachtige en gezellige pausenstad Avignon, het ‘Romeinse’ Nîmes en de imposante Pont du Gard in de routes opgenomen. Maar ook de wat minder bekende stadjes als Tarasconnen en Uzès hebben veel te bieden. In het middendeel van de vakantie doorkuis je het waterrijke natuurgebied de Camargue. Je fietst er langs binnenmeren met flamingo’s en andere watervogels en door velden met de voor de Camargue kenmerkende zwarte vechtstiertjes en witte paarden.

Fietsvakantie Provence en Camargue

Fietsroutes 8-daagse tocht

Fietsroutes 10-daagse tocht

Reisinformatie

Inclusief

 • 7 resp. 9 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt of halfpension (niet in Ste Marie de la Mer)
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

Exclusief

 • Dagtrein retour Avignon: deze kunnen wij op maat voor je reserveren
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Parkeerkosten, entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Reissom niet inclusief huurfiets
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering):
  8-daagse tocht: € 120,- p.p. 
  10-daagse tocht: € 140,- p.p. 
  24 versnellingen, tas en slot
  Verlenging: € 15,- p.p. per dag
 • E-bike: (excl. fietsverzekering):
  8-daagse tocht: € 235,- p.p. 
  10-daagse tocht: € 295,- p.p. 
  Verlenging: € 35,- p.p. per dag
 • Fietsverzekering: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Bij het reserveren van een huurfiets/e-bike vragen wij (achteraf) naar de lichaamslengte zodat wij kunnen zorgen voor een passende fiets.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

 • Parkeren: gratis in de buurt van het eerste hotel
 • Soms dineer je in een restaurant vlakbij het hotel
 • I.v.m. de terreingesteldheid op de route van Arles naar Saintes-Maries-de-la-Mer raden wij het gebruik van racefietsen af

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Provence en Camargue

Avignon
Avignon
Tavel
Tavel
Uzes
Uzes

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.