Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Costigliole Saluzzo

standplaats in Italië - Piemonte

Adellijk fietsen door de Piemonte

 • HALFPENSION
 • 6 of 8 dagen
Hondje Kroontje Herfst GPS Culinair Elektrische fiets

"Het was onze eerste kennismaking, met eigen-wijze reizen. En is super meegevallen, we gaan dit zeker volgende zomer terug inplannen. Top"

Familie Lecrenier

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Costigliole Saluzzo

Aan de voet van de Cuneser Alpen, in de vallei van de Varaita, ligt het oude stadje Costigliole Saluzzo met drie imposante burchten. De omgeving heeft tal van historische bezienswaardigheden te bieden in de steden Saluzzo, Fossano en Savigliano. Onderweg ziet u veel boomgaarden met kiwi’s, appels en peren. In één van de burchten van Costigliole Saluzzo, het Castello Rosso (rode burcht), is uw sfeervolle en comfortabele standplaatshotel gevestigd.

 

» Lees meer

Reviews fietsvakantie - Costigliole Saluzzo

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

"Het was onze eerste kennismaking, met eigen-wijze reizen. En is super meegevallen, we gaan dit zeker volgende zomer terug inplannen. Top"

2021 - Familie Lecrenier

Prachtig hotel met halfpension en uitgebreid meerkeuze ontbijt. Er is een mooi zwembad en een ruime tuin met zitjes en schaduwplekken.
Het gebied is minder toeristisch wat soms de communicatie lastig maakt.
De tochten zijn prachtig: je fietst door leuke dorpjes; ze zijn wel variabel in zwaarte.
Aan te raden is om eigen fietsen mee te nemen.

2021 - Wim Verwijs

Verblijf in een suite in een prachtig middeleeuws kasteel weliswaar gelegen op een zeer steile heuvel.

2018 - Doumen Guy

"Prachtige fietsreis met afwisselende en mooie landschappen. Wel rekening te houden met deels grind- en veldwegen (ongeveer 10%) doch berijdbaar. Mooie en rustige hotellocatie en vriendelijke gastvrije ontvangst. Een aanrader."

2017 - Bouquillon Joost

zeer comfortabel kasteelhotel, mooie keuken met streekgerechten, super zwembad met mooi uitzicht. pas op voor start en finish van de dagtocht, de klim naar het kasteel is te steil.

2017 - Jaap Bochove

We hebben een geweldige week gehad, zijn op plekken geweest waar je met de auto niet komt, mooie natuur van noord-Italië gezien super de luxe kasteel hotel, verzorgd, vriendelijke mensen overal waar we kwamen,een echte aanrader voor fietsliefhebbers met goeie beenkracht en conditie!!

2017 - A. Jansen

Deze reis in sept 2010 gedaan, prachtig hotel met schitterend uitzicht en goed eten. Mooie fietsdagtochten gemaakt vanuit het hotel.

2017 - Peter Aerts

Fantastische fietsreis in Piemonte. Niet toeristische - nog pure - streek met leuke plaatsjes. Hotel is fantastisch, zowel de ligging als het hotel zelf. Hier heerlijk gegeten.

2016 - Gieneke Batelaan

Hotel Castello Rosso is erg in trek als locatie voor bruiloften en partijen. Als hotelgast heb je daar meestal nauwelijks erg in, laat staan hinder van. Hooguit is de hoteltuin of het zwembad iets drukker bezet. En ja, sommige bruiloften worden met vuurwerk afgesloten. Er zijn volop restaurantzalen. Ook dit hotel werkt met weekmenu’s voor hp-gasten. Fantastische gerechten, zelfs voor de visetende vegetariër was er ruimschoots voldoende.
De hotelkamers zijn niet allemaal even groot en ruim, maar dat hangt ook af van de bezetting. Als er veel bruiloftsgasten blijven logeren, is de kans groot dat de halfpension-gast de iets minder ruime kamers krijgen.
Het ontbijtbuffet biedt heel veel variatie, zoveel variatie dat sommige gasten er bij het ontbijt alvast ongegeneerd ook een lunch van gaan maken. En vanzelfsprekend wordt elk kopje koffie (van espresso tot latte machiato) vers gezet!

Vier sterren vanwege het slechte asfalt dat de Italiaanse autoriteiten als fietspad fietsroute of zelfs doorgaande weg kwalificeren (2013). Schitterende routes hoor, maar dat wegdek, vol scheuren en gaten. Beter asfalt is natuurlijk niet jullie taak, ligt dat er inmiddels wel, dan 5 sterren.
Karel Beckmans

2016

Reisinformatie Costigliole Saluzzo

 • Reisdata: 1 april t/m 31 oktober
 • Aankomstdag
  8-daagse: iedere dag
  6-daagse: iedere zondag 
 • Toeslag suite (geen eenpersoonskamer):
  8-daagse: € 330,- p.p.
  6-daagse: € 235,- p.p.
 • Toeslag eenpersoonskamer:
  8-daagse: € 260,- p.p.
  6-daagse: € 190,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering):
  8-daagse: € 160,- p.p.
  6-daagse: € 135,- p.p.
  21 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 20,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering):
  8-daagse: € 205,- p.p.
  6-daagse: € 165,- p.p.
  Verlenging € 25,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) HP: € 135,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer HP: € 175,-
  Extra nacht suite HP: € 180,- p.p. per nacht

Inclusief

 • 5 of 7 nachten verblijf op basis van HP
 • Routebeschrijving met kaarten

Exclusief

 • Retourvlucht Turijn: wij kunnen de vlucht op maat voor u reserveren
 • Indien per vliegtuig/trein: treinkaartje naar Savigliano, ca. € 7,- p.p. per enkele reis, en taxi naar uw hotel, ca € 30,-
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • Hond toegestaan: € 10,- p.d.(in de dependance)
 • Zwembad (juni - september, onverwarmd)
 • Beautyfarm
 • Tijdens de 6-daagse tocht overnacht u niet op zaterdag in het hotel. Op deze dag wordt het hotel vaak als trouwlocatie gebruikt.
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Costigliole Saluzzo

Maak uw keuze uit de volgende tochten

Tocht keuzehulp

 • Reisdata: 1 april t/m 31 oktober
 • Aankomstdag
  8-daagse: iedere dag
  6-daagse: iedere zondag 
 • Toeslag suite (geen eenpersoonskamer):
  8-daagse: € 330,- p.p.
  6-daagse: € 235,- p.p.
 • Toeslag eenpersoonskamer:
  8-daagse: € 260,- p.p.
  6-daagse: € 190,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering):
  8-daagse: € 160,- p.p.
  6-daagse: € 135,- p.p.
  21 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 20,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering):
  8-daagse: € 205,- p.p.
  6-daagse: € 165,- p.p.
  Verlenging € 25,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) HP: € 135,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer HP: € 175,-
  Extra nacht suite HP: € 180,- p.p. per nacht
Routekaartje Costigliole Saluzzo

Fietsroutes Costigliole Saluzzo

In één van de burchten van Costigliole Saluzzo, het Castello Rosso (rode burcht), is uw sfeervolle en comfortabele standplaatshotel gevestigd. Dit 16e eeuwse­ kasteel in renaissancestijl is gelegen op een heuvel in een prachtig park, net boven het stadje. Het kasteel­ was vroeger de residentie van de plaatselijke adel. Vanuit uw hotelkamer kijkt u uit over het park, de rode daken van het stadje en de vallei. Het restaurant biedt u een keur aan gerechten in de Piemontese traditie, die met mooi weer in de tuin geserveerd worden.

Fietsroutes

A - Rondrit naar Saluzzo 30 of 54 km

Allereerst brengt u een bezoek aan de middeleeuwse binnenstad van het nabije Saluzzo, prachtig gelegen tegen de berghelling en bekroond met een enorme burcht. U kunt hier gotische kerken en palazzo’s in renaissancestijl bewonderen. Vervolgens fietst u over de vruchtbare vlakte door de sfeervol verweerde­ oude dorpen Scarnafigi en Lagnasco, beide met een 16e eeuws kasteel.
In Saluzzo heeft u de mogelijkheid een lus naar het sfeervolle stadje Revello te maken. Op weg van en naar Revello fietst u aan de oevers van de Po, langs bergruggen en door boomgaarden. Op de terugweg kunt u nog een bezoek brengen aan de prachtige burcht van Manta.

B - Rondrit naar Dronero en Cartignano 43 of 57 km

Stroomopwaarts verkent u het dal van de Maira, met bijzondere en bizarre rotsformaties in het natuurpark­ Ciciu del Villar. Nabij het aangename valleidorp Dronero ontdekt u een antieke bedevaartskerk uit de 11e eeuw. De machtige burcht van Cartignano, gebouwd op een heuvel aan de rivier, markeert de plek om terug te fietsen naar uw hotel. Op de terugweg brengt u een bezoek aan het oude centrum van Busca.

C - Rondrit naar Fossano en Savigliano 52 of 70 km

Na het oversteken van de Maira stevent u af op de machtige transen van de 14e eeuwse burcht van Fossano, gelegen op een lage heuvel aan de Stura di Demonte. In de binnenstad ziet u elegante gevels en kerken in baksteenbarok. Dan fietst u naar Savigliano, dat u veel bezienswaardigs biedt en dat een heerlijk plein heeft om te pauzeren onder sierlijke arcadebogen. Langs weilanden en boomgaarden fietst u westwaarts terug naar uw standplaats. Om de route in te korten, neemt u in Fossano de trein naar Savigliano.

D - Rondrit naar Caraglio 45 km

U fietst naar het charmante stadje ­Caraglio in het dal van de Grana. Vanuit het oude centrum kunt u een leuke wandeling maken naar de bedevaartskerk op de heuvel, met een prachtig panorama rondom.

E - Rondrit naar Cuneo 58 km

Via het rustieke dorp Centallo fietst u naar de levendige provinciehoofdstad Cuneo, gebouwd op een wigvormig plateau tussen twee rivieren. Het barokke, centrale plein en de lange winkelstraat met ruime arcadebogen benadrukken het monumentale en statige karakter van deze levendige stad.

F - Rondrit naar de vallei van de Varaita 43 km

Evenals bij route E fietst u lichtstijgend stroomopwaarts. Dit keer langs de Varaita, met aan weerszijden van de lieflijke vallei de imposant oprijzende bergen. Ook hier komt u door aardige dorpen met eeuwenoude burchten en kerken, zoals Piasco, Venasca­, Rossana en Frassino. Stroomafwaarts door het dal kunt u genieten van een lange geleidelijke afdaling terug naar uw hotel.

 

Andere bezoekers keken ook bij: Cuneo, Osthouse, Bolzano fietsen, Maaseik.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Cuneo - Italië - Piemonte

Fietsvakantie    11 dagen    trektocht

Hondje Herfst FVW Tocht GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Caraglio, Saluzzo, Savigliano, Fossano, Mondovi, Chiusa di Pesio, Fontanelle, Pietraporzio
 • Makkelijke fietstocht door Noord-Italië
 • Piemonte, aan de voet van de Alpen
 • authentieke stadjes en wijngaarden
 • Dagafstand 30-66 km
vanaf 845,-

Osthouse - Frankrijk - Elzas

Fietsvakantie    6 dagen    standplaats

Hondje Kroontje Herfst Vegetarisch GPS Culinair Elektrische fiets
 • Hotel à la Ferme
 • Straatsburg, Obernai, Sélestat, Rhinau, Lahr
 • Wijngaarden en vakwerkhuizen in de Elzas
 • Magnifieke kathedraal van Straatsburg
 • Pittoreske Altstadt van Obernai
 • Dagsafstand 34-55 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 715,-

Bolzano fietsen - Italië - Zuid-Tirol

Fietsvakantie    7 dagen    standplaats

Routeboekje Aanrader Kroontje Elektrische fiets GPS Herfst
 • Hotel Scala Stiegl
 • Bolzano, Ora, Merano, Trento, Brixen, Klobenstein
 • Actief in de Dolomieten
 • Aan de rand van het gezellige centrum met uitzicht op de Dolomieten
 • Extra: 2 wandelroutes
 • Dagafstand 42-67 km
vanaf 685,-

Maaseik - België - Kempen

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

Kroontje GPS Elektrische fiets Culinair Benelux Herfst
 • Hotel Kasteel Wurfeld
 • Sittard, Thorn, de Hoge Kempen, Kempenbroek, Maastricht, Echt
 • De Kempen en het Maasland ontdekken
 • Het witte stadje Thorn
 • Bossen, heidevelden en beekvalleien
 • Dagafstand 42-53 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 395,-