2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Cuneo

Fietsen door de onbekende, maar voor fietsers zeer aantrekkelijke provincie Cuneo in de Piemonte. Omringd door een skyline van bergtoppen, fiets je over vlakke en licht heuvelachtige wegen. Je overnacht in authentieke stadjes en dorpen. Ook ’s avonds genieten. Cuneo staat bekend om z’n heerlijke authentieke Italiaanse eten. » lees meer over Fietsvakantie Cuneo

 • Caraglio, Saluzzo, Savigliano, Fossano, Mondovi, Chiusa di Pesio, Fontanelle, Pietraporzio
 • Makkelijke fietstocht door Noord-Italië
 • Authentieke stadjes en wijngaarden
GPS E-bike Hond Zwaarte zwaarte_12
 • Fietsvakantie
 • Trektocht
 • 11 dagen
 • Individueel
vanaf 1075 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 1075 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Thuisvoelen in Piemonte

Ooit van Giovanni Gerbi, Costante Girardengo en Fausto Coppi gehoord? Het zijn fietslegendes uit Piemonte die als kampioenen wielergeschiedenis maakten. Mede daarom voelt de wereld ‘op twee wielen’ zich thuis in het noordelijke Piemonte, en zeker in de provincie Cuneo. Al fietsend ontdek je een gebied dat rijk is aan groene heuvels met uitgestrekte wijngaarden, indrukwekkende kastelen en eeuwenoude stadjes en dorpen.  

 Langs tal van hoogtepunten

Met hun kastelen en kerken vormen de stadjes Busca, Castiglione en Manta een fraaie opmaat naar je eerste eindbestemming Saluzzo. Daarna een rustdag of een korte rondrit naar Revello. Dan door naar Savigliano en Fossano. Na een ochtend wandelend Mondovi ontdekken, fiets je een korte rit verder naar het rustieke Chiusa di Pesio. Dan helaas nog drie dagen te gaan. Gelukkig wachten je nog onder meer de statige provinciehoofdstad Cuneo en de prachtige etappe naar Sambuco.

Novello

Sprong naar toen in Saluzzo

Moet je je in de serie Outlander door een steen worstelen om eeuwen terug te reizen, in Saluzzo gaat dat een stuk makkelijker. Je ‘springt’ onder de middeleeuwse toegangspoort zo het historische centrum in en je belandt direct in de riddertijd. Zo zag het er toen uit: een labyrint van minuscule straatjes met gekleurde huizen en terracotta daken. Het éne nog wat schever gezakt dan het andere. Met subsidie worden de oude panden nu opgeknapt, maar juist die afgebladderde verf en ontbrekende stuclagen op de gevels dragen bij aan dat beeld van weleer. Pronkstukken zijn de dubbele stadsmuren, het statige kasteel en de Chiesa San Giovanni. In het koor van deze kerk vind je de grafkapel van de Markiezen van Saluzzo.

Statig Cuneo

Het barokke plein en de winkelstraten met hun lange arcades benadrukken het monumentale karakter van Cuneo. Het middeleeuwse centrum is fraai gerestaureerd en bevat authentieke winkeltjes. Je ziet er nog de 19e-eeuwse tradities die elders al niet meer bestaan, zoals de obers in livrei die met flair cappuccino of de typische Cuneesi al rhum (chocoladepraline met stukje rum) serveren. Ga na je koffie ook naar de basiliek San Francesco uit circa 1400, de kathedraal Santa Maria del Bosco en de Santuario della Madonna degli Angeli. In Museo Casa Galimberti op de tweede verdieping van Palazzo Osasco kun je eigendommen van familie Galimberti bekijken.

Cuneo

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Cuneo

Prijzen en data

Route informatie

Fietsen door de onbekende, maar voor fietsers zeer aantrekkelijke provincie Cuneo in de Piemonte. Omringd door een skyline van bergtoppen, fiets je over vlakke en licht heuvelende wegen langs, in voor- en najaar, snelstromende rivieren. De overnachtingen zijn in authentieke stadjes en dorpen zoals Caraglio, Saluzzo en het middeleeuwse Mondovi. In het oosten wordt de provincie begrensd door lang­gerekte wijngaardheuvels, waar je regelmatig enig klimwerk wacht. De provincie staat bekend om het heerlijke authentieke Italiaanse eten. Veel stad­jes en dorpen hebben oude kerken met bijzondere fresco’s en kastelen. De pleinen zijn omringd door panden met schaduwrijke arcaden. De tocht voert over langgerekte plateaus en door de heuvels aan de voet van de bergen.

Fietsvakantie Cuneo

Reisinformatie

Inclusief

 • 10 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt of halfpension
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en navigatie-app op je smartphone

Exclusief

 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Reissom niet inclusief huurfiets
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 200,- p.p. 
  21 versnellingen, tas en slot
  Verlenging: € 15,- p.p. per dag
 • E-bike: (excl. fietsverzekering): € 240,- p.p.
  Verlenging: € 25,- p.p. per dag
 • Fietsverzekering: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Bij het reserveren van een huurfiets/e-bike vragen wij (achteraf) naar de lichaamslengte zodat wij kunnen zorgen voor een passende fiets.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

 • Parkeren: gratis in de buurt van het eerste hotel
 • Hond mee op aanvraag. (ca. € 20,- per arrangement). Kosten ter plaatse te voldoen.
 • Wij kunnen eventueel een vlucht naar Milaan of Turijn voor u boeken. Informatie op aanvraag

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Cuneo

Barolo - wijn
Barolo - wijn
Dronero
Dronero
Pietraporzio
Pietraporzio

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.